×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Meddelarfriheten måste regleras i lag

Socialminister Göran Hägglund föreslår idag att privata vårdföretag frivilligt ska kunna att ansluta sig till meddelarfrihet. Vision anser att förslaget inte är tillräckligt. Meddelarfriheten måste vara reglerad i lag och utvidgas så att den gäller anställda i all skattefinansierad verksamhet.

- Det är inte rimligt att två anställda med samma jobb men olika arbetsgivare ska ha olika förutsättningar och rättigheter att tala med media om missförhållanden. Samma rättigheter ska gälla över hela arbetsmarknaden. Vi är övertygade om att alla tjänar på öppenhet. Utifrån debatten som har varit borde arbetsgivarna tycka att det här är bra och lita på att deras verksamhet är så stabil att den klarar detta, säger Annika Strandhäll, ordförande i Vision.

Meddelarfriheten för de anställda är en av de viktigaste aspekterna i arbetet med att öka medborgarnas insyn i välfärdstjänsterna. Vision har drivit frågan länge och i väntan på en lagstadgad meddelarfrihet tecknar vi kollektivavtal för att säkra de anställdas meddelarfrihet. Hittills har Carema tecknat sådana avtal. Även Svenska Kyrkan har avtal. I våras inleddes ett gemensamt arbete med fyra arbetsgivarorganisationer, KFO, KFS, Vårdföretagarna och Arbetsgivaralliansen.

Göran Hägglunds bjuder idag i en debattartikel i Svenska Dagbladet in till en bred flerpartsöverenskommelse kring en etisk plattform för vård- och omsorgsgivare som får del av offentliga medel. Vision ser positivt på initiativet och tycker det är glädjande att regeringen vill höja nivån när det gäller kvaliteten i välfärden.

- En etisk plattform skulle stärka våra medlemmar inom sektorn eftersom det bidrar till ett ökat fokus på kvaliteten i välfärden. Det är också bra att företrädare för de anställda i verksamheterna, brukare, utförare och ansvariga politiker skapar en gemensam referensram för att ta fasta på hur vi använder skattemedel på bästa vis, vilka förutsättningar verksamheterna har och vilken kvalitet som i slutänden erbjuds, säger Annika Strandhäll.

För ytterligare kommentarer kontakta Annika Strandhäll, tfn 070- 280 85 61.

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

386 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Läs senaste numret av Tidningen Vision!

Läs senaste numret av Tidningen Vision

Nr 6 2019

Tidningen Vision är en medlemstidning och utkommer med 8 nummer per år.

Fråga Vision

Personlig, arbetsrättslig och facklig rådgivning alla vardagar kl 8 - 20. Ring 0771 44 00 00 eller mejla visiondirekt@vision.se

Kontakta Vision Direkt

Gör skillnad på jobbet!

Du och tusentals andra i Vision gör skillnad på arbetsplatserna. Vad engagerar er på din arbetsplats? I engagemangskiosken kan du själv plocka ihop det som behövs för en aktivitet utifrån ditt eget intresse och dina egna förutsättningar.

Engagemangskiosken

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb