×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Fyra punkter för ökad kvalitet i välfärden

Debatten om vinster i välfärden riskerar att skjuta bredvid målet när fokus hamnar på vinstfrågan istället för på det allra viktigaste – kunskap, kvalitet och personal. Därför presenterar Vision tillsammans med Lärarförbundet och Vårdförbundet i dag fyra åtgärdspunkter för ökad kvalitet i välfärden.

- Den nuvarande debatten som enbart fokuserar på vinst eller inte, är alltför ytlig och antar närmast populistiska proportioner, säger Annika Strandhäll, förbundsordförande i Vision.

I en debattartikel i Svenska Dagbladet skriver Annika Strandhäll tillsammans med Sineva Ribeiro, förbundsordförande i Vårdförbundet och Eva-Lis Sirén, förbundsordförande i Lärarförbundet, att det viktiga inte är om verksamheten är privat, kooperativ eller i offentlig regi. Förbunden vill också flytta frågan om vinster i välfärden till en annan nivå, närmare medarbetarna, och diskutera hur vi kan förbättra kvaliteten i verksamheterna. Vi föreslår:

Utveckla det systematiska arbetet med kvalitetssäkring. Kommunerna måste se till att kvalitetssäkringen och signalsystemen fungerar oavsett om verksamheten bedrivs av kommunen själv eller av andra utförare.

Inför en lagstadgad meddelarfrihet för alla anställda. Ett meddelarskydd skulle föra med sig en större öppenhet, tillit och trygghet eftersom de anställda då vet med sig att de inte riskerar avsked eller repressalier om de påpekar missförhållanden.

Förbättra förutsättningar för ledarskapet. I dag kan en chef inom äldreomsorgen eller skolan ha ansvaret för upp till 60 medarbetare. Cheferna behöver ett rimligt antal anställda och ett bättre administrativt stöd.

Satsa på kompetensutveckling. Dagens och morgondagens chefer och medarbetare måste erbjudas kontinuerlig kompetensutveckling för att öka värdet av sin utbildning och få rätt förutsättningar att göra ett bra jobb utifrån patienternas, elevernas och brukarnas behov.

För ytterligare kommentarer, ring Annika Strandhäll, tfn 070 – 280 85 61

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

650 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Läs senaste numret av Tidningen Vision!

Läs senaste numret av Tidningen Vision

Nr 6 2019

Tidningen Vision är en medlemstidning och utkommer med 8 nummer per år.

Fråga Vision

Personlig, arbetsrättslig och facklig rådgivning alla vardagar kl 8 - 20. Ring 0771 44 00 00 eller mejla visiondirekt@vision.se

Kontakta Vision Direkt

Gör skillnad på jobbet!

Du och tusentals andra i Vision gör skillnad på arbetsplatserna. Vad engagerar er på din arbetsplats? I engagemangskiosken kan du själv plocka ihop det som behövs för en aktivitet utifrån ditt eget intresse och dina egna förutsättningar.

Engagemangskiosken

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb