×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Fackets globala utmaningar i fokus under Visions förbundsmöte

Välkomna till ett internationellt seminarium om hur den ekonomiska krisen påverkat fackens och arbetstagarnas position på arbetsmarknaden. Bland deltagarna finns 12 representanter från utländska fackförbund, bland annat från Irland, Spanien, Botswana och Ryssland, som kommer att dela med sig av erfarenheter från hemländerna.

När: Lördagen den 22 september, kl. 14:30. Peter Waldorff håller även tal under torsdagen den 20 september, kl. 15:00.

Var: Louis de Geer Konsert & Kongress i Norrköping.

Peter Waldorff, generalsekreterare för Public Services International, samt ordförande för The Council of Global Unions. Generalsekreteraren för de offentliganställdas internationella fackförbund kommer att belysa fackliga utmaningar globalt, betydelsen av internationell solidaritet och attacken på fackliga rättigheter under den ekonomiska krisen.

Othusitse Bina Tsalaile, Botswana, president för The National Amalgamated Central, Local & Parastatal Manual Workers' Union (NACL&PMWU). Förra året deltog fackförbundet i en två månader lång strejk med över 90 000 deltagare. En av följderna efter strejken är att många unga och kvinnor börjat engagera sig i fackligt arbete. Innan år 2010 var det förbjudet för offentliganställda att genomföra strejker i Botswana.

Kevin O’Malley, ordförande för Irish Municipal, Public and Civil Trade Union (Impact). Tusentals offentliganställda på Irland har blivit uppsagda sedan 2008. O’Malley kommer att diskutera fackets roll i den ekonomiska kris som präglar dagens Irland. Hur kan facket få inflytande över krispaket och åtgärder genom förhandlingar?

Övriga internationella gäster är:

Jacek Ciacma, international secretary, Federación de Servicios a la Ciudadanía, Spanien

Juris Kalnins, president LAKRS, Lettland

Olga Klimova, international secretary ALSWU, Ryssland

Isolde Kunkel-Weber, EC member Ver.di, Tyskland

Kalle Liivamägi, president Rotal, Estland

Ronald Pötzl, head of communication, GdG-KMSfB, Österrike

Mads Samsing, vice president HK/Kommunal, Danmark

Hans-Kristian Stenestø, adviser Fagforbundet, Norge

Alexander Vasilevski, president ALSWU, Ryssland

För att boka intervjuer med de medverkande, kontakta Visions pressekreterare Maria Martinsson, 0706-55 50 48, eller presschef Nina Odermalm Schei, 0730-56 70 33. Visions förbundsmöte pågår den 20-23 september.

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

386 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Läs senaste numret av Tidningen Vision!

Läs senaste numret av Tidningen Vision

Nr 6 2019

Tidningen Vision är en medlemstidning och utkommer med 8 nummer per år.

Fråga Vision

Personlig, arbetsrättslig och facklig rådgivning alla vardagar kl 8 - 20. Ring 0771 44 00 00 eller mejla visiondirekt@vision.se

Kontakta Vision Direkt

Gör skillnad på jobbet!

Du och tusentals andra i Vision gör skillnad på arbetsplatserna. Vad engagerar er på din arbetsplats? I engagemangskiosken kan du själv plocka ihop det som behövs för en aktivitet utifrån ditt eget intresse och dina egna förutsättningar.

Engagemangskiosken

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb