×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

 • Under 30 år? 100 kr för hela första året
 • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Bättre villkor för unga och visstidsanställda i Svenska Kyrkan

Publicerad 2012-01-25

Idag har avtalskraven från Vision lämnats över till Sveriges Kyrkans arbetsgivarorganisation. Avtalet berör 4300 medlemmar. Det nuvarande avtalet går ut 30 april 2012.

Vision vill bland annat uppnå:

 • Reallöneökningar åt alla medlemmar. Ett lägsta utfall om 3,6 procent per år ska avsättas för individuell fördelning.
 • Åtgärda de strukturella löneskillnader som finns mellan anställda i Svenska kyrkan och anställda i jämförbara yrken inom andra delar av arbetsmarknaden, med motsvarande utbildning och ansvar. Som ett led i att uppnå jämställda löner ska lönekartläggningar genomföras varje år.
 • Bättre villkor och ökad trygghet för visstidsanställda. Den som varit visstidsanställd i mer än två år, oavsett anställningsform, ska få en tillsvidareanställning. Uppsägningstiden ska vara en månad. Man ska kvalificera sig för föräldrapenningstillägg från dag ett.
 • Bättre villkor för unga akademiker. Fler semesterdagar för alla under 40 år.
 • Större inflytande på arbetstiden med ansvarstid. Då kan man jobba när det passar en själv och verksamheten bäst, så länge arbetstidslagen följs, 38 timmar per vecka i snitt.
 • Bättre möjlighet att komma överens med chefen om villkoren som passar bäst för anställningen.

-  Dagens arbetsliv kräver att varje enskild anställd har möjlighet att utifrån sin egen livssituation, med till exempel barn och familj, påverka arbetsvillkoren så att man kan kombinera arbetsliv och privatliv. Därför vill vi öka möjligheterna till eget inflytande kring arbete, lön och anställningsvillkor, säger Annika Strandhäll, ordförande i Vision.

- Svenska Kyrkan har ett stort behov av att rekrytera ny personal de närmaste åren. Att förbättra villkoren för unga akademiker och visstidsanställda är av strategisk betydelse för att kyrkan ska bli vinnare i konkurrensen om den nya arbetskraften, säger Annika Strandhäll.

För mer information kontakta ombudsmännen Kurt Blomqvist, tfn 070-568 24 42 eller Britta Kärnström, tfn 070-526 23 37.

Yrkandet i sin helhet finns på vision.se/avtal 2012

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

353 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

 • Personlig rådgivning

 • Schysta medlemsförmåner

 • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Läs senaste numret av Tidningen Vision!

Läs senaste numret av Tidningen Vision

Nr 6 2019

Tidningen Vision är en medlemstidning och utkommer med 8 nummer per år.

Fråga Vision

Personlig, arbetsrättslig och facklig rådgivning alla vardagar kl 8 - 20. Ring 0771 44 00 00 eller mejla visiondirekt@vision.se

Kontakta Vision Direkt

Gör skillnad på jobbet!

Du och tusentals andra i Vision gör skillnad på arbetsplatserna. Vad engagerar er på din arbetsplats? I engagemangskiosken kan du själv plocka ihop det som behövs för en aktivitet utifrån ditt eget intresse och dina egna förutsättningar.

Engagemangskiosken

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb