×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Avtal 2013: ”Medarbetarnas inflytande måste öka”

Publicerad 2012-12-20

Höjda löner, ökat inflytande och minskade löneskillnader mellan kvinno- och mansdominerade sektorer och branscher. Det är några av de målsättningar som fackförbunden Vision och SSR har i 2013 års avtalsrörelse. I dag lämnades yrkandet över till arbetsgivaren Sveriges Kommuner och Landsting.

Vision och SSR tecknar avtal för 165 000 medarbetare i landsting och kommuner. En viktig målsättning med avtal 2013 är att löneskillnaderna mellan kvinno- och mansdominerade sektorer och branscher ska minska – för att på sikt försvinna. Vi vill också att fack och arbetsgivare tillsammans ska kartlägga och analysera arbetsgivarens löner, för att identifiera var behoven av löneökning är störst.

Vårt mål är höjda reallöner för SSR:s och Visions medlemmar, men vi har valt att inte ange en exakt siffra i yrkandet till SKL.

- Vi vill att våra medlemmar genom sin arbetsinsats ska kunna påverka sin lön och sin utveckling. De ska också få ökat inflytande och möjlighet att påverka sina villkor, till exempel arbetstiden för att underlätta livspusslet. Våra målsättningar tar sikte på de områden som både vi och vår motpart har pekat ut som avgörande för att göra sektorn mer attraktiv. Nu är det upp till oss som parter att hitta konstruktiva lösningar på de utmaningar vi ser, säger Annika Strandhäll, förbundsordförande i Vision.

- För att klara av att behålla och konkurrera om dagens och morgondagens akademiker måste Sveriges kommuner och Landsting börja betala rätt lön för rätt jobb. Vi vill utveckla förutsättningarna för våra medlemmar och lönesättande chefer att bli mer involverade i det lokala lönebildningsarbetet. Det är viktigt att stärka den strategiska kopplingen mellan lönebildningen och verksamhetsutvecklingen genom bättre analyser av löneökningsbehovet i verksamheten. Parterna ska arbeta aktivt med åtgärder som leder till en ökad lönespridning. Dessa åtgärder ska leda till att våra medlemmar får bra möjligheter till god löneutveckling, säger Heike Erkers, förbundsordförande i Akademikerförbundet SSR.

SSR och Vision vill också bland annat att:

  • Löneutvecklingen ska följa medarbetarens egen utveckling inom yrket.
  • Medarbetaren ska få större inflytande i lönesättningen och sambandet mellan lön och arbetsinsats ska bli tydligare.
  • Möjligheterna att kompetens- och karriärutvecklas ska öka och kopplas till löneutvecklingen.
  • Parterna aktivt ska arbeta med att öka lönespridningen inom olika yrken.
  • Chefer ska få bättre förutsättningar att vara mer involverade i det lokala lönebildningsarbetet.

Det nuvarande avtalet går ut den 31 mars 2013. Hela yrkandet i sin helhet finns på www.vision.se

För ytterligare frågor och kommentarer kontakta:

Förhandlingscheferna Mona Tapper, Vision, tfn 070 - 623 98 07 eller Markus Furuberg, Akademikerförbundet SSR, tfn 070 - 817 44 29.

Presscheferna Nina Odermalm Schei, Vision, 0730 - 567 033 eller Stina Andersson, Akademikerförbundet SSR, 070 - 618 44 87.

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

825 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Läs senaste numret av Tidningen Vision!

Läs senaste numret av Tidningen Vision

Nr 6 2019

Tidningen Vision är en medlemstidning och utkommer med 8 nummer per år.

Fråga Vision

Personlig, arbetsrättslig och facklig rådgivning alla vardagar kl 8 - 20. Ring 0771 44 00 00 eller mejla visiondirekt@vision.se

Kontakta Vision Direkt

Gör skillnad på jobbet!

Du och tusentals andra i Vision gör skillnad på arbetsplatserna. Vad engagerar er på din arbetsplats? I engagemangskiosken kan du själv plocka ihop det som behövs för en aktivitet utifrån ditt eget intresse och dina egna förutsättningar.

Engagemangskiosken

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb