×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Alarmerande brist på tekniker väntar i landets kommuner

Åtta av tio personalchefer i kommuner och stadsdelar uppger att det kommer att bli svårt att rekrytera medarbetare inom tekniskt arbete de närmaste tre åren. Det här visar Visions Personalchefsbarometer 2012.

Ingenjörer och tekniker tillhör den grupp som är svårast att rekrytera enligt personalcheferna. En del av förklaringen ligger i dåliga karriärmöjligheter och brist på konkurrenskraftiga villkor.

Samtidigt visar en annan undersökning från Vision att få insatser görs för att klara kompetensförsörjningen framöver. Och det här kan få stora konsekvenser varnar Visions förbundsordförande Annika Strandhäll:

- Kommunerna står inför en stor utmaning. Behovet av ingenjörer och tekniker är stort – samtidigt som konkurrensen från privata näringslivet är hård. Ingenjörer och tekniker är centrala för den moderna välfärden och borde därför få lön därefter.

Fackförbundet Vision har under flera år drivit på i frågan om att kommunerna måste kunna locka till sig yngre och mer välutbildad arbetskraft. För att kommunerna ska lyckas föreslår Vision nu ett fempunktsprogram:

  • Ta fram en teknikstrategi för att stärka arbetet med teknikutveckling.
  • Kartlägg behovet av ingenjörer och tekniker på lång sikt.
  • Förbättra löner och villkor för ingenjörer och tekniker.
  • Satsa mer på kompetensutveckling.
  • Skapa strukturer för att tillvarata idéer från medarbetare.

- Kommunerna har en nyckelroll och kan agera föregångare när det handlar om att utveckla och lägga grunden för ny teknik. Genom att satsa på olika former av teknikutveckling kan kommunerna också spara pengar och förbättra miljön, säger Annika Strandhäll.

Andra resultat i Visions Personalchefsbarometer:

Nästan åtta av tio säger att det blir svårt att hitta chefer med rätt kompetens.

Knappt sex av tio anser sig kunna erbjuda en konkurrenskraftig lön till chefer.

Bara fyra av tio har verktyg/strategier för att lyfta fram talanger i organisationen.

För ytterligare frågor och kommentarer:

Annika Strandhäll, förbundsordförande i Vision, 070 – 280 85 61

Jonas Karlsson, strateg inom chef- och ledarskapsfrågor, 076 - 133 03 31

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

387 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Läs senaste numret av Tidningen Vision!

Läs senaste numret av Tidningen Vision

Nr 6 2019

Tidningen Vision är en medlemstidning och utkommer med 8 nummer per år.

Fråga Vision

Personlig, arbetsrättslig och facklig rådgivning alla vardagar kl 8 - 20. Ring 0771 44 00 00 eller mejla visiondirekt@vision.se

Kontakta Vision Direkt

Gör skillnad på jobbet!

Du och tusentals andra i Vision gör skillnad på arbetsplatserna. Vad engagerar er på din arbetsplats? I engagemangskiosken kan du själv plocka ihop det som behövs för en aktivitet utifrån ditt eget intresse och dina egna förutsättningar.

Engagemangskiosken

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb