×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro, Kivra eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Socialsekreterarna i Stockholm Stad: Nu bryter vi tystnaden!

Publicerad 2011-03-02

Socialsekreterarna i Stockholm Stad: Nu bryter vi tystnaden!

Pressmeddelande 2 mars 2011

Efter många års arbete med en växande mängd ärenden och allt sämre arbetsmiljö, så samlas nu Stockholm Stads socialarbetare kring ett gemensamt opinionsarbete. Men det är inte bara socialarbetarna som mår dåligt. Många av klienterna får inte den hjälp de har behov av. Bland klienterna finns bland annat barn och ungdom, familjer med svag ekonomi, psykiskt sjuka, missbrukare, hemlösa, sjukskrivna, arbetslösa.

Den 8 februari bjöd SKTFs Stockholmsavdelning och dess framtidsgrupp in socialarbetare från staden för en träff med socialborgarrådet Anna König Jerlmyr. Ett 80-tal anställda kom och uttryckte stark kritik mot hur arbetet är organiserat och huvudproblemet med bristande resurser och för lite personal.

Efter mötet med socialborgarrådet beslöt mötesdeltagarna att starta ett informations- och opinionsarbete för att beskriva arbetssituationen i socialtjänsten för allmänheten i Stockholm Stad och landet. En grupp socialarbetare med medlemmar i både SKTF och SSR samt oorganiserade har nu formulerat en plattform för opinionsarbetet och öppnat en Facebooksida, Nu bryter vi tystnaden, dit allmänheten och socialsekreterare ombeds inkomma med synpunkter och egna erfarenheter och ge sitt stöd till socialarbetarna. Gruppen planerar också en kampanjvecka under perioden 8 – 15 mars.

Plattformen och kampanjloggan bifogas nedan tillsammans med namn och telefonnummer till kontaktpersoner.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nu bryter vi tystnaden!

Viktor, 7 år, nekas hjälp med nya kläder. Johanna, 31 årig ensamstående mamma, tvingas gå till kyrkan för att få mat. Jonny, 69 år, byter trappuppgång varje natt, för han får ingen bostad. "Det finns inga mer resurser, öka effektiviteten", säger ansvariga politiker.

Kraven på socialsekreterare och biståndshandläggare är så stora att man kan undra om de som ställer kraven (tillsynsmyndigheter, lagstiftare med flera) förstår hur verkligheten ser ut, på riktigt. Vi kan ha upp till 130 ärenden att ansvara över, där varje ärende är människor av kött och blod, ibland hela familjer.
Vi tvingas jobba över, sällan eller aldrig ges övertidsersättning, och ändå hinner vi inte täppa till luckorna. Pensionsavgångar vakanssätts för att hålla budget och vikarier tas sällan in. Politiken tar inte hänsyn till varken pris- eller löneökningar. Varje löneförhandling innebär i realiteten att vi äter oss själva inifrån. Personalomsättningen är hög och våra ambitioner kommer på skam; ett resursslöseri som vi bevittnat i många år. I vissa stadsdelar, de mest socialt belastade kan vi inte längre garantera rättssäkerheten för medborgarna.

Fattigsverige och fattigstockholm växer fram i snabb takt. Välfärdens kvalitet blir sämre och sämre. Strukturella problem som utförsäkring och hög arbetslöshet är problem som socialtjänsten aldrig kommer att klara av eller borde arbeta med.
Stockholm Stad lägger ned minst resurser per klient i hela Sverige. Samtidigt som arbetsbördan och fattigdomen ökar så går socialtjänsten i Stockholm med 41 miljoner i överskott!

Därför vädjar vi om allmänhetens stöd nu när politiken sviker. Vem försvarar det sociala arbetet? Vem försvarar ett mänskligt samhälle? Vem försvarar ett kunskapsintensivt yrke som socionomens?

Nu bryter vi tystnaden! Under veckan 8 – 15 mars startar vi en kampanj för en bättre socialtjänst i Stockholm. Du kan ge oss ditt stöd genom att gå in på vår Facebooksida, www.facebook.com/nubrytervitystnaden, och berätta om din bild, dina erfarenheter och synpunkter! Stockholm kan bättre!

Socialsekreterare i Stockholm Stad i mars 2011

Kontaktpersoner: SKTF MärtaLisa Tillema tel 070 331 93 75, SKTF Anders Tengberg tel 076 12 06 180, SKTF Maria Liv tel 073 986 35 15. SSR Ann-Marie Strömberg tel 070 752 54 831000 nya medlemmar under februari

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Läs senaste numret av Tidningen Vision!

Läs senaste numret av Tidningen Vision

Nr 1 2019

Tidningen Vision är en medlemstidning och utkommer med 8 nummer per år.

Fråga Vision

Personlig, arbetsrättslig och facklig rådgivning alla vardagar kl 8 - 20. Ring 0771 44 00 00 eller mejla visiondirekt@vision.se

Kontakta Vision Direkt

Gör skillnad på jobbet!

Du och tusentals andra i Vision gör skillnad på arbetsplatserna. Vad engagerar er på din arbetsplats? I engagemangskiosken kan du själv plocka ihop det som behövs för en aktivitet utifrån ditt eget intresse och dina egna förutsättningar.

Engagemangskiosken

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb