×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

SKTF byter namn till Vision

Publicerad 2011-09-02

SKTF byter namn till Vision

Pressmeddelande 2 september 2011

Fackförbundet SKTF är ett av Sveriges största fackförbund med ca 160 000 medlemmar. SKTF har i flera år varit inne i en förnyelse- och förändringsprocess för att modernisera förbundet. En gång i tiden betydde SKTF Sveriges kommunaltjänstemannaförbund. Då fanns i princip alla medlemmar i kommunerna. Sedan har landstingsanställda tillkommit och på senare år även anställda i kyrkan, bolag och privata företag. Det är bakgrunden till det beslut som togs på SKTFs förbundsmöte 2010 att undersöka möjligheten att byta namn på förbundet. Det arbetet tog fart under våren 2011 och förbundet byter nu namn till Vision.

Förslaget har inkommit i den öppna förslagsprocess där medlemmar har kunnat föreslå ett nytt namn. Över tusen namnförslag kom in under våren 2011.

- Det är med stor glädje vi idag kan presentera vårt nya namn och vår nya logga för de 850 deltagarna på SKTF:s 75-årsjubileum i Stockholms Stadshus. Namnet Vision är ett uttryck för att medlemmarna vill ha ett bra arbetsliv, har visioner och planer för sin framtid. Vi ska göra allt vad vi kan för att arbetslivet ska bli precis så bra, som våra medlemmar vill att det ska vara. Det betyder också att vi ständigt utvecklas och aldrig står till.

- Det viktigaste nu är att vi blir mer närvarande i medlemmarnas arbetsliv och att vi får ett tydligare yrkesfokus. Våra 15 000 fackliga företrädare ska under hösten söka upp 100 000 personer på arbetsplatserna och presentera det nya förbundet och flera serviceförbättringar, bland annat en särskild ombudsman för dem med ofasta jobb. Det är vi det första fackförbundet som kan erbjuda. Nytt är också satsningar på nyanställda och att vi inrättar en personlig ombudsman för tekniker, ingenjörer och personalvetare. Vi ska inrätta ett nationellt yrkesråd för ekonomer och personalvetare. Vi ökar vår aktivitet i sociala medier. Vår medlemstidning byter namn till Tidningen Vision och vår webbplats byter namn till Vision.se, säger Visions ordförande Annika Strandhäll.

För mer information, kontakta Annika Strandhäll på tel 070 280 85 61.Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

813 nya medlemmar under november

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Läs senaste numret av Tidningen Vision!

Läs senaste numret av Tidningen Vision

Nr 6 2019

Tidningen Vision är en medlemstidning och utkommer med 8 nummer per år.

Fråga Vision

Personlig, arbetsrättslig och facklig rådgivning alla vardagar kl 8 - 20. Ring 0771 44 00 00 eller mejla visiondirekt@vision.se

Kontakta Vision Direkt

Gör skillnad på jobbet!

Du och tusentals andra i Vision gör skillnad på arbetsplatserna. Vad engagerar er på din arbetsplats? I engagemangskiosken kan du själv plocka ihop det som behövs för en aktivitet utifrån ditt eget intresse och dina egna förutsättningar.

Engagemangskiosken

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb