Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

visiondirekt@vision.se

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Dina uppgifter registreras i vårt medlemsregister. Med hjälp av uppgifterna betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på din lön varje månad.

Om det inte är möjligt får du ett inbetalningskort hemskickat med posten. Du kan också betala via autogiro.

Du ansluts automatiskt till försäkringar hos Förenade Liv, och du bör noga läsa informationen som skickas hem till dig när du blivit medlem. Är du sjukskriven, eller har varit det de senaste tre månaderna, behöver du kontakta försäkringsbolaget eftersom det ställs vissa hälsokrav för att kunna få försäkringarna. Om du inte vill ha försäkringarna måste du kontakta försäkringsbolaget och tacka nej. Den automatiska anslutningen till försäkringarna gäller inte om du varit medlem i Vision under de senaste tolv månaderna.

Om du betalar din avgift till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien att dras så, om du inte tackar nej till försäkringarna eller kontaktar Förenade liv för att ändra till inbetalningskort eller autogiro.

Vi kommer att skicka dina uppgifter till de försäkringsbolag som Vision har avtal med.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan!

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Årets kulturkommun

Det blev Tjörn som kammade hem priset Årets Kulturkommun 2016. Tjörn får priset för sitt arbete med kulturen som har lett till ökad livskvalité och bättre hälsa hos medborgarna.

För 27:e året i rad delade Vision ut priset Årets Kulturkommun. I år stod det mellan Bromölla, Sigtuna, Skellefteå, Säffle, Tjörn och Trosa.

På tisdagen blev det officiellt vilken kommun som tog hem priset, efter att juryn bland annat utgått från dessa premisser i sitt val av Årets Kulturkommun:

  • Arbetar för att kultur ska bli en självklar del av kommuninvånarnas vardag, genom att den finns med i all kommunal verksamhet.
  • Gör anställda och kommuninvånarna delaktiga i kulturverksamheten.
  • Använder kultur som ett verktyg för hälsa och välfärd.
  • Stödjer kulturell mångfald.

Prisutdelningen var i Falun och där avslöjades det att det blev Tjörn tog hem priset.

– Vi är mycket imponerade över att en kommun som Tjörn med omkring 15000 invånare kan visa på en sådan fantastisk bredd inom kulturen. Det gäller inte minst verksamheten för barn och unga. Tjörn har också en strategisk plan för framtida kultursatsningar som kommer att få stor betydelse för kommuninvånarna, säger Ove Jansson, förste vice förbundsordförande i Vision och juryns ordförande.

Tjörn fick konstverket "Hus med bod" av konstnären Kaj Bernstone och ett vandringspris i form av ett glasäpple av Rune Strand.

Juryn motiverar valet av Tjörn så här:

"En medveten samhällsplanering med tydliga kulturella förtecken och ett nära samarbete mellan olika förvaltningar och institutioner har lett till ökad livskvalité och bättre hälsa hos medborgarna i Tjörns kommun. Med kultur som styrmedel har rätten att få ta del av professionell kultur och möjligheter att få skapa, utöva och möta konst blivit verklighet för alla åldrar i kommunen året om. Ett lovvärt initiativ är satsningen på att höja kulturkompetensen hos anställda som arbetar med barn och unga. Nordiska akvarellmuseet, en väl fungerande biblioteksverksamhet, kommunens stöd till konstnärliga yrkesutövare och aktivt föreningsliv är ett resultat av ett tydligt medborgarperspektiv. På Tjörn får kulturen ta plats och fackförbundet Vision vill uppmuntra den lilla kommunen som bedriver en målmedveten och hållbar utveckling av kultur för alla på "möjligheternas ö" och utser Tjörn till Årets Kulturkommun 2016."

Tidigare kulturkommuner

Nyheter

Fastighets strejk avblåst

Då Fastighet och Pacta träffat nytt kollektivavtal har de varslade stridsåtgärderna återkallats  igår kl 19:26

Varsel fastighets

Fastighets har varslat om strejk vid vissa kommunala fastighetsbolag och övertids-, mertids- och nyanställningsblockad samt förbud mot inhyrning av personal vid samtliga kommunala fastighetsbolag som tillhör Pacta. Vision är neutral i konflikten men som medlem i Vision kan du ändå komma att beröras.  i förrgår kl 13:17

Välkommen utredning om ett hållbart arbetsliv

Regeringen tillsätter en utredning kring ett sk alterneringsår och andra arbetsmiljöfrågor. En frisk arbetsmiljö och ett mänskligt arbetsliv är några av de viktigaste frågorna för Visions medlemmar. Vi har arbetat länge på området och har flera verktyg och förslag på åtgärder för att få ett mer mänskligt arbetsliv.  i förrgår kl 09:01

Visions solidaritetsfond stödjer fackföreningsrörelsen i Turkiet

Visions solidaritetsfond samlar in pengar till insatser världen över. Det kan vara till fackförbund som behöver stöd, eller till fackligt aktiva som fängslats på grund av sitt engagemang. Visions solidaritetsfond har i maj 2017 beslutat att skänka 120 000 kronor till turkiska fackförbund och fackmedlemmar.  i förrgår kl 15:38

Till arkivet

1410 nya medlemmar under maj

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Läs senaste numret av Tidningen Vision!

Läs senaste numret av Tidningen Vision

Nr 02 2017

Tidningen Vision är en medlemstidning och utkommer med 8 nummer per år.

Fråga Vision

Personlig, arbetsrättslig och facklig rådgivning alla vardagar kl 8 - 20. Ring 0771 44 00 00 eller mejla visiondirekt@vision.se

Kontakta Vision Direkt

Gör skillnad på jobbet!

Du och tusentals andra i Vision gör skillnad på arbetsplatserna. Vad engagerar er på din arbetsplats? I engagemangskiosken kan du själv plocka ihop det som behövs för en aktivitet utifrån ditt eget intresse och dina egna förutsättningar.

Engagemangskiosken

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

visiondirekt@vision.se