×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Dina uppgifter registreras i vårt medlemsregister. Med hjälp av uppgifterna betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på din lön varje månad.

Om det inte är möjligt får du ett inbetalningskort hemskickat med posten. Du kan också betala via autogiro.

Du ansluts automatiskt till försäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, och du bör noga läsa informationen som skickas hem till dig när du blivit medlem.

Är du inte fullt arbetsför när du blir medlem behöver du kontakta försäkringsbolaget, eftersom det ställs vissa hälsokrav. Med fullt arbetsför menas att du kan utföra ditt vanliga arbete utan undantag, inte får ersättning som har samband med egen sjukdom, skada eller funktionshinder, eller har vilande sådan ersättning och inte av hälsoskäl har särskilt anpassat arbete, lönebidragsanställning eller liknande. Är du sjuk kortare tid än 15 dagar räknas du som fullt arbetsför.

Om du betalar din avgift till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien att dras så, om du inte tackar nej till försäkringarna eller kontaktar försäkringsbolaget för att ändra till inbetalningskort eller autogiro.

Vi kommer att skicka dina uppgifter till de försäkringsbolag som Vision har avtal med.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan!

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Använd medarbetarna i digitaliseringen

2016-12-08

Det behövs ett samlat grepp kring den digitala arbetsmiljön i kommuner, landsting och regioner – det har Vision länge efterlyst. Dagens IT-system är ofta ineffektiva, kommunicerar inte med varandra och orsakar stress och frustration bland medarbetarna. Nu får vi medhåll av civilminister Ardalan Shekarabi som vill växla upp digitaliseringsarbetet.

I en artikel på DN debatt nyligen beskriver Ardalan Shekarabi ambitionerna. Det handlar bland annat om att bättre samordna den digitala infrastrukturen så att kommuner, landsting och regioner slipper betala för samma IT-lösningar flera gånger, att höja beställarkomptensen samt att samla det digitala ansvaret på en myndighet för att kunna garantera en likvärdig service i hela landet. 

Det här är välkomna reformer för att höja kvaliteten i välfärden och för att bidra till en bättre arbetsmiljö. Samtidigt behöver vi se till att medarbetarna involveras i digitaliseringsarbetet.

När jag möter medlemsgrupper som dagligen arbetar med olika typer av IT-system – medicinska sekreterare, tandsköterskor, handläggare eller medarbetare i socialtjänsten – blir det tydligt hur viktiga medarbetarna är för att utveckla fungerande stöd och tjänster.

Visions rapport ”IT i välfärdens tjänst" visar till exempel att medlemmarna lägger i snitt 26 minuter om dagen på IT-strul och ineffektiva system. Förutom den frustration som IT-strulet innebär så förlorar vi tid och resurser som skulle kunna användas till att vidareutveckla verksamheten, förbättra villkoren för medarbetarna och ge medborgarna ännu bättre service.

Samtidigt är digitaliseringen också en stark motor för helt nya sätt att organisera arbetslivet, och kommer att påverka både hur befintliga yrken utvecklas och hur nya yrkesroller växer fram. Utvecklingen rymmer många möjligheter och innebär att vi kommer att kunna erbjuda nya välfärdstjänster och ta fram nya smarta lösningar på morgondagens utmaningar. I det arbetet behöver medarbetarna vara med och bidra med sin kompetens för att skapa framtidens välfärd.

Samma sak gäller för att skapa en bra digital arbetsmiljö. Låt personalen medverka från början till slut när IT-system planeras, utvecklas eller byts ut. Undersök hur medarbetarna upplever IT-stödet och identifiera tidstjuvar med hjälp av IT-skyddsronder . Visions rapport visar nämligen att de medarbetare som har haft inflytande vid utveckling av nya system upplever mindre strul och stress, och bättre kvalitet på sitt jobb.

De lärdomarna hoppas jag att både Ardalan Shekarabi och lokala arbetsgivare tar med sig i det fortsatta digitaliseringsarbetet.

Veronica Magnusson, förbundsordförande

Nyheter

Präster får nytt avtal angående arbetstidsregler

Vision och Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation har  kommit överens om särskilda bestämmelser för reglering av prästers arbetstid. Avtalet träder i kraft den 1 januari 2018 och innehåller enklare och mer flexibla arbetstidsregler som mer överensstämmer med reglerna för andra yrkesgrupper i kyrkan.  för 14 dagar sedan

Ineffektiva möten som drar energi – känner du igen dig?

I senaste avsnittet av Visions chefspodd ger Elizabeth Kuylenstierna konkreta tips på hur du skapar meningsfulla möten.  2017-11-29

Hetaste kompetenserna för ingenjörer

Energirik, engelskspråkig och universitetsexamen är de mest eftertraktade kompetenserna när det gäller ingenjörer. Här är hela topp 20-listan.  2017-11-27

Fackligt upprop mot sexuella trakasserier

Idag publicerar Dagens ETC ett upprop mot sexuella trakasserier, #inteförhandlingsbart, som drygt 1500 kvinnor inom fackföreningsrörelsen har skrivit under. En av dem som medverkar i uppropet är Visions förbundsordförande Veronica Magnusson.  2017-11-21

Till arkivet

738 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Läs senaste numret av Tidningen Vision!

Läs senaste numret av Tidningen Vision

Nr 8 2017

Tidningen Vision är en medlemstidning och utkommer med 8 nummer per år.

Fråga Vision

Personlig, arbetsrättslig och facklig rådgivning alla vardagar kl 8 - 20. Ring 0771 44 00 00 eller mejla visiondirekt@vision.se

Kontakta Vision Direkt

Gör skillnad på jobbet!

Du och tusentals andra i Vision gör skillnad på arbetsplatserna. Vad engagerar er på din arbetsplats? I engagemangskiosken kan du själv plocka ihop det som behövs för en aktivitet utifrån ditt eget intresse och dina egna förutsättningar.

Engagemangskiosken

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb