×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

 • Under 30 år? 100 kr för hela första året
 • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro, Kivra eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Program för arbetsmiljö

I Visions program för arbetsmiljö är det centrala att du som är anställd ska trivas, ha inflytande och utvecklas, och kunna kombinera arbete och fritid på ett bra sätt.

tjej på bänkVision har en framtidsídé om ett hållbart och utvecklande arbetsliv. Det betyder att anställda ska trivas, ha inflytande och utvecklas med en god hälsa som en förutsättning för ett gott liv även utanför arbetet. Ett gott och hållbart arbetsliv kännetecknas av att det finns utrymme för den enskilde individen och där kompetensen tas tillvara. På den goda arbetsplatsen skapar arbetsgivaren förutsättningar så att chefer kan ta sitt ansvar för arbetsmiljön såsom lagen kräver. Vi är varandras arbetsmiljö och har därmed även ett gemensamt ansvar för arbetsplatsens arbetsmiljö.

Syfte och mål

Vision anser att en förutsättning för ett hållbart arbetsliv är att den enskilde individen har inflytande över sitt eget arbete och reella möjligheter att påverka sina villkor efter egna önskemål.

Vision arbetar med att skapa ett bra ledarskap med god kommunikation på arbetsplatsen, vilket är en grundläggande förutsättning för ett hållbart arbetsliv. Vision ska genom fackligt arbete ställa krav på att arbetsgivaren skapar ekonomiska förutsättningar så att individen får rätt kompetens i förhållande till sina arbetsuppgifter.

Alla ska känna att de arbetar på en god arbetsplats i en bra arbetsmiljö.

Ståndpunkter

 • I ett hållbart arbetsliv finns utrymme för hälsofrämjande åtgärder.
 • Vision anser att verksamhetsrevisionen är lika betydelsefull som budgetrevisionen. Ett ändamålsenligt hälsobokslut, som är en del av verksamhetsrevisionen, ska innehålla frisktal och arbetsgivarens arbetsmiljöarbete enligt Arbetsmiljölagen.
 • Ett systematiskt arbete för att förebygga och hantera våld och hot i arbetslivet är en självklarhet för den medvetne arbetsgivaren som upprättar handlingsplaner i enlighet med Arbetsmiljölagen.
 • Vision kräver att arbetsgivaren skapar förutsättningar och befogenheter för chefer så att ett gott ledarskap möjliggörs.
 • Arbetsgivaren ska ombesörja att chefer och skyddsombud får en kontinuerlig och partsgemensam arbetsmiljöutbildning i enlighet med Arbetsmiljöverkets föreskrift om systematiskt arbetsmiljöarbete.
 • Vision vill stärka individens möjlighet till inflytande och påverkan på arbetsplatsen. En förutsättning för det är att samtliga medarbetare har årliga utvecklings- och lönesamtal.
 • Medlemmarna ska få en ändamålsenlig kompetensutveckling vilket är en förutsättning för ökad trygghet och hälsa.
 • En företagshälsovård med bred kompetens som är tillgänglig för alla är en förutsättning för ett hållbart arbetsliv. Företagshälsovårdens verksamhet ska kännetecknas av både förebyggande och rehabiliterande insatser.
 • Vision arbetar kraftfullt för sjukskrivna medlemmars återgång i arbetslivet.
 • I ett hållbart och utvecklande arbetsliv finns inte någon mobbning och diskriminering. Ett öppet klimat där alla vågar säga sin mening är en förutsättning för ett utvecklande arbetsliv för individen.

Nyheter

Landsting nu regioner

Från och med den 1 januari har alla Sveriges regioner tagit över det regionala utvecklingsansvaret från länsstyrelserna. För Visions avdelning i Sörmland har regionbildningen inneburit tydligare och kortare beslutsvägar.  2019-01-29

Brist på tandsköterskor kan leda till felbehandlingar

Det råder stor brist på tandsköterskor i hela landet konstaterar Vision i en ny rapport. Det riskerar att leda till längre tandvårdsköer och sämre patientsäkerhet. För att behålla erfaren personal och rekrytera nya medarbetare måste arbetsgivarna göra långsiktiga lönesatsningar och erbjuda moderna villkor.  2019-01-28

Låt inte barn och unga hamna #mellanstolarna

I ett öppet brev som idag skickas till socialminister Lena Hallengren belyser fler organisationer de tusentals barn och unga med psykisk ohälsa som hamnar mellan stolarna. De slussas mellan olika myndigheter och kontaktpersoner och går igenom långa utredningar.  2019-01-24

Snabba tips inför lönesamtalet

Det är viktigt att du förbereder dig så mycket som möjligt inför ditt lönesamtal. Då är det lättare att argumentera för din lön och dina förmåner. Här får du fem tips på saker du kan göra för att förbereda dig.  2019-01-17

Till arkivet

1394 nya medlemmar under mars

Vi erbjuder

 • Personlig rådgivning

 • Schysta medlemsförmåner

 • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Läs senaste numret av Tidningen Vision!

Läs senaste numret av Tidningen Vision

Nr 2 2019

Tidningen Vision är en medlemstidning och utkommer med 8 nummer per år.

Fråga Vision

Personlig, arbetsrättslig och facklig rådgivning alla vardagar kl 8 - 20. Ring 0771 44 00 00 eller mejla visiondirekt@vision.se

Kontakta Vision Direkt

Gör skillnad på jobbet!

Du och tusentals andra i Vision gör skillnad på arbetsplatserna. Vad engagerar er på din arbetsplats? I engagemangskiosken kan du själv plocka ihop det som behövs för en aktivitet utifrån ditt eget intresse och dina egna förutsättningar.

Engagemangskiosken

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb