×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Årsmöte 2020

Det digitala årsmötet 2020 pågick den 15-17 september. Årsmötet är ett beslutsforum för att hantera vissa ekonomiska och administrativa frågor. Formen gör att vi skapar mer utrymme för strategiska frågor på förbundsmötet.

Här hittar ni protokollet från årsmötet 2020.

Årsmöte 2020.pdf

 

Följande beslut togs under årsmötet:

 • Anders Hultman valdes till ordförande för Visions årsmöte 2020  
 • Kajsa Qvist valdes till mötessekreterare för Visions årsmöte 2020
 • Till protokolljusterare valdes Jonas Ericsson och Nina Angeleni
 • Årsmötet fattade beslut om att kallelse till Visions årsmöte 2020 har skett i behörig ordning
 • Årsmötet fattade beslut om att fastställa arbetsordning, schema och dagordning i enlighet med förslaget
 • Årsmötet fattade beslut om att fastställa verksamhetsberättelse för 2019
 • Årsmötet fattade beslut om att lägga revisorernas berättelse till handlingarna
 • Årsmötet fattade beslut om att fastställa balans och resultaträkning för år 2019
 • Årsmötet fattade beslut om att med godkännande lägga revisionsberättelsen för år 2019 till handlingarna.
 • Årsmötet fattade beslut om att 108 901 764 kr avsätts till överskotts-/budgetfond avseende 2019 års vinstmedel
 • Årsmötet fattade beslut om att 261 931 628 kr balanseras i ny räkning

 

Alla beslut fattades i enlighet med förslag i handlingarna. För protokolljusterare fanns inget förslag i handlingarna, och där inkom flera förslag på personer. En majoritet av de som röstade valde de två protokolljusterarna som blev valda.

 

Årsmötets öppnande 15/9

Missade du när Visions årsmöte öppnades den 15/9 kl. 09.00-10.00? Då kan du se sändningen i efterhand, bläddra fram till 27:45 i sändningen, så behöver du inte sitta och kolla på förfilmen. Se inspelningen här:

https://youtu.be/3fAKqp-G9zc

Webbinarium om hållbarhet

Den 16 september höll Maria Suárez, hållbarhetsstrateg på Vision, ett spännande webbinarium om hållbarhet för 80 deltagare. Webbinariet var uppskattat och flera av deltagarna tyckte att webbinariet gav energi, engagemang och pepp! Missade du webbinariet? Du får gärna läsa Maria Suárez presentation som hon höll.

Ett hållbart arbetsliv inom planetens gränser.pdf

Årsmötets avslutande

Den 17/9 avslutades årsmötet med förste vice ordförande Ove Jansson om Visions resa nu, då och i framtiden. Och Michael Karlsson, 2:e vice ordförande summerar bestluten som tagits och reflektera över dagarna. Du ser sändningen här nedan.

https://youtu.be/emATbq2Ww_M

 

Handlingar på det digitala årsmöte 15-17/9

 

Nyheter

Tydligare ansvar och rätt förutsättningar - för det brottsförebyggande arbetet

I fredags samlades politiker, fackförbund, forskare, civilsamhället och myndigheter i en digital hearing om att stärka det brottsförebyggande arbetet. - Vi vill se ett tydligare brottsförebyggande uppdrag för de aktörer som berörs, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.  för 3 dagar sedan

Nyutbildade socionomer byter oftare jobb

En ny studie visar att nyutbildade socionomer ofta byter jobb. Orsaken tros vara höga krav och arbetsbelastning, brister i organisation och arbetsmiljö. Men också för många oerfarna chefer och kollegor.  för 14 dagar sedan

Flera fördelar med förkortad arbetsvecka

Frågan om kortare arbetstid är ständigt aktuell i samhällsdebatten. Den uppsats som i år tar hem Visions socionomstipendium undersöker hur sju timmars arbetsdag påverkar medarbetare inom socialtjänsten – vilket visar på många positiva effekter för både arbetssituation, fritid och hälsa.  2020-10-13

Visions årsmöte 2020 avslutat

Visions andra digitala årsmöte är precis avslutat. På årsmötet beslutades bland annat fastställande av verksamhetsberättelsen. Nästa vecka är det dags för förbundsmöte.  2020-09-17

Till arkivet

1822 nya medlemmar under oktober

Vi erbjuder

 • Personlig rådgivning

 • Schysta medlemsförmåner

 • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Läs senaste numret av Tidningen Vision!

Läs senaste numret av Tidningen Vision

Nr 5 2020

Tidningen Vision är en medlemstidning och utkommer med 8 nummer per år.

Fråga Vision

Personlig, arbetsrättslig och facklig rådgivning alla vardagar under sommaren kl 9-17. Ring 0771 44 00 00 eller mejla visiondirekt@vision.se

Kontakta Vision Direkt

Gör skillnad på jobbet!

Du och tusentals andra i Vision gör skillnad på arbetsplatserna. Vad engagerar er på din arbetsplats? I engagemangskiosken kan du själv plocka ihop det som behövs för en aktivitet utifrån ditt eget intresse och dina egna förutsättningar.

Engagemangskiosken

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb