×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

warning icon

Vill du testa vår betasida?

Vi har tagit fram en ny startsida på vår webbplats och du kan vara med att testa den. Vi vill gärna att du berättar vad du tycker. Testa den nya startsidan

Digitalt förbundsmöte 2020

Den 24-26 september 2020 kommer Vision att ha ett digitalt förbundsmöte. Förbundsmötet är Visions högsta beslutande organ. På mötet bestäms inriktning på Visions arbete och vilka frågor som ska prioriteras under de kommande åren.

Vi ställer inte in – vi ställer om

Folkhälsomyndigheten har tagit fram nya rekommendationer för föreningar som gäller till och med 31 december 2020. De rekommenderar alla föreningar att ställa in årsmöten och större konferenser eller att genomföra dem digitalt. Förbundsstyrelsen vill värna om och upprätthålla de demokratiska processerna även i dessa tider och kommer därför att ställa om förbundsmötet och förmöten till digitala möten.

Handlingar 2020

Nu finns handlingarna till det digitala årsmötet 15-17/9 och förbundsmötet 24-26/9 att läsa här:

Handlingar 2020

Förslag på ny förbundsstyrelse

Valberedningen har nu tagit fram förslag på ny förbundsstyrelse för perioden 2020-2024. Du kan läsa hela valberedningens förslag här.

Nominera till centrala valutskottet

Nu är det dags att nominera till centrala valutskottet. Sista dagen för att nominera till centrala valutskottet är den 30 juni. Läs mer och nominera här.

Guide till VoteIT

Under förbundsmötet kommer ombuden att fatta beslut i mötessytemet VoteIT. Gå gärna igenom guiden till VoteIT inför förbundsmötet.

Beslut fattas digitalt

På förbundsmötet den 24-26/9 kommer de beslut som skulle ha fattats på plats i Solna, nu att fattas digitalt. Förbundsstyrelsen värderar fysiska möten högt och ser fram emot när vi är förbi pandemin och kan börja resa och träffas igen. Vi vet att alla har olika förutsättningar för digitala möten och vi göra vårt yttersta för att säkerställa ombudens inflytande och påverkan under förbundsmötet. Dialogprocesser för att skapa bra förutsättningar för beslut påbörjas redan nu under våren.  

Förmöten genomförs också digitalt

Förmöten kommer också att genomföras digitalt. Mer information om den fortsatta processen kring förmöten får deltagarna från sitt center.

Vi gör varandra bättre

Det är en tuff situation vi är mitt i och vi har en utmanande höst framför oss, men varje dag ser vi hur vi gör varandra bättre i Vision. Nu hoppas vi att alla kan kraftsamla för att vi på ett så bra sätt som möjligt kan genomföra ett digitalt förbundsmöte i höst!

Referensgrupp för digitala möten

Vision kommer nu att ställa om, vill du vara med och hjälpa till i omställningen? Genom att vara med och påverka hur förbundsmötet genomförs digitalt. Förbundet kommer att ha en referensgrupp som arbetar för att Vision ska få så bra digitala möten som möjligt. Skriv några rader om dig själv och varför du vill vara med i gruppen till: Forbundsmote@vision.se.

Fysiskt nationellt möte 2021

Det är mycket tråkigt att vi inte kan ses fysiskt under hösten och därför har förbundsstyrelsen beslutat att genomföra ett nationellt fysiskt möte 2021 den 22-23 april.

Kontakt

Har du frågor eller funderingar om det digitala förbundsmötet eller om förmötena? Hör av dig till Forbundsmote@vision.se.

Anmäl till förbundsmötet är nu stängd

Ombud hade utökad anmälningstid p.g.a. coronapandemin.Fram till den 29 maj hade ombuden möjlighet att anmäla sig sig och max två ersättare till förbundsmötet. Behöver du ändra något i din anmälan, hör i så fall av dig till Forbundsmote@vision.se.

Praktisk information

För dig som ombud finns all praktisk information samlad på sidan Praktisk information.

Mandatfördelning för ombud

Till förbundsmötet skickar avdelningarna ett antal ombud enligt en mandatfördelning. Det är positivt om ni har samma ombud till det digitala årsmötet (15-17 september) som till förbundsmötet, så att alla ombud får samma information och möjlighet till inflytande.

Antal ombud

Hur många ombud ni har framgår av dokumentet Mandatfördelningen.

Mandatfördelningen, exceldokument

Motioner

Motioner skickar medlemmar in till förbundsmötet. Motioner är frågor som de vill att Vision ska arbeta med. Sista datum för att lämna motioner var den 24 mars. Alla motioner hittar du i handlingarna.

Handlingar 2020

 

Nyheter

5 tips för en mer öppen och inkluderande arbetsplats

Vision jobbar aktivt för ett schyst arbetsliv med nolltolerans mot diskriminering och kränkande särbehandling. Vi vill skapa en arbetsplats där alla känner sig välkomna och inkluderande. Här är 5 tips för hur du kan bidra till mer öppenhet på arbetsplatsen.  2020-07-14

Därför ska du stanna hemma från jobbet när du är krasslig

Coronapandemin har fått oss alla att tänka om kring våra levnadsmönster. En effekt av rådande världsläge är att de flesta nu stannar hemma från jobbet när de känner sig sjuka – något som tidigare inte varit helt självklart.  2020-07-14

”En kris som corona prövar alla chefers mod”

För Magdalena Jonsson, avdelningschef på socialtjänsten i Piteå kommun, har de senaste månaderna varit intensiva och extraordinära. Coronapandemin har tagit upp all tid i kalendern. ”Min strategi från start har varit att planera för det värsta men hoppas på det bästa”, säger Magdalena.  2020-07-01

Stärk äldreomsorgen nu!

Tillsammans kräver nu Visions Veronica Magnusson och Kommunals Tobias Baudin att politiker på alla nivåer ska inse allvaret och ta krafttag för en tryggare och mer uthållig äldreomsorg.  2020-06-29

Till arkivet

160 nya medlemmar under augusti

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Läs senaste numret av Tidningen Vision!

Läs senaste numret av Tidningen Vision

Nr 4 2020

Tidningen Vision är en medlemstidning och utkommer med 8 nummer per år.

Fråga Vision

Personlig, arbetsrättslig och facklig rådgivning alla vardagar under sommaren kl 9-17. Ring 0771 44 00 00 eller mejla visiondirekt@vision.se

Kontakta Vision Direkt

Gör skillnad på jobbet!

Du och tusentals andra i Vision gör skillnad på arbetsplatserna. Vad engagerar er på din arbetsplats? I engagemangskiosken kan du själv plocka ihop det som behövs för en aktivitet utifrån ditt eget intresse och dina egna förutsättningar.

Engagemangskiosken

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb