×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Förbundsmöte 2020

Den 24-26 september 2020 är det förbundsmöte i Solna på Quality Hotel Friends. Förbundsmötet är Visions högsta beslutande organ. På mötet bestäms inriktning på Visions arbete och vilka frågor som ska prioriteras under de kommande åren. Förbundsmötet sänds även på vision.se/play.

För ombud: Anmäl dig till förbundsmötet!

Nu kan du som ombud anmäla dig och max två ersättare till förbundsmötet.

Här anmäler du dig till förbundsmötet.

 

Praktisk information

För dig som ombud finns all praktisk information samlad här.

 

Mandatfördelning för ombud

Till förbundsmötet skickar avdelningarna ett antal ombud enligt en mandatfördelning. Det är positivt om ni har samma ombud till det digitala årsmötet (15-17 september) som till förbundsmötet, så att alla ombud får samma information och möjlighet till inflytande.

Antal ombud

Hur många ombud ni har framgår av dokumentet Mandatfördelningen.

Mandatfördelningen, exceldokument

Eget mandat, anmälan 2 mars - 4 maj

Eget mandat får klubbar och avdelningar då de har minst 351 medlemmar. Anmälan öppnar den 2 mars och Senast den 4 maj ska ni skicka in er anmälan.

Delade mandat, anmälan senast 22 maj

Klubbar och avdelningar med färre än 351 medlemmar har delade mandat. Ni utser ombud gemensamt med andra avdelningar och klubbar, inom samma avtalsområde och region. Arbetet leds av ert lokala Visions center. Mer information kommer från ert center. Anmälan öppnar den 2 mars och senast den 22 maj ska ni skicka in er anmälan.

Motioner

Som medlem kan du skriva motioner till förbundsmötet om frågor som du tycker att Vision ska arbeta med. Du kan skriva på egen hand, eller prata med din styrelse som kan skriva motionen i din avdelnings- eller klubbs- namn. 

Sista datum för att lämna in motioner till förbundsmötet var den 24 mars.

Läs mer på sidan Motioner till förbundsmötet.

Nominera till nationella förtroendeuppdrag 

I år kan du nominera nationella förtroendeuppdrag till förbundsmötet. Det innebär nomineringar till förbundsstyrelse, revisorer och revisorssuppleanter.

Senaste datum för att nominera är den 29 mars.

Läs mer på sidan Nominera till förtroendeuppdrag.

Nyheter

Förstärk företagshälsovården under coronakrisen

Vision och övriga fack i välfärden vänder sig nu tillsammans med SKR och Sobona till regeringen och ber om resurser för att stärka företagshälsovården under coronakrisen. Det handlar bland annat om att täcka kostnader för hjälp med samtalsstöd och riskbedömningar i arbetsmiljön.  för 5 dagar sedan

Bli studentmedlem i Vision – kostnadsfritt!

Är det oroligt just nu? Nu välkomnar vi alla studenter att kostnadsfritt gå med i Vision. Erbjudandet gäller tills vidare.  för 5 dagar sedan

Anteckning

Avtalsrörelsen för kommuner och regioner skjuts upp

Vision har tillsammans med Sveriges kommuner och regioner (SKR) och Sobona enats om att skjuta upp avtalsförhandlingarna till i höst. Beslutet tas för att underlätta arbetet mot coronavirusets allvarliga effekter.  för 5 dagar sedan

Att leda sina medarbetare på distans – 5 tips

Oavsett om ledarskap på distans är helt nytt för dig eller om du är van vid att leda dina medarbetare via digitala verktyg så är det en helt ny situation vi alla befinner oss i. Dels behövs det struktur och optimerat kommunikationsflöde så att det dagliga arbetet ska fungera och dels behövs din lyhördhet för dina medarbetares eventuella oro. Här följer 5 tips till dig som ska leda dina medarbetare på distans.  för 5 dagar sedan

Till arkivet

2807 nya medlemmar under mars

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Läs senaste numret av Tidningen Vision!

Läs senaste numret av Tidningen Vision

Nr 1 2020

Tidningen Vision är en medlemstidning och utkommer med 8 nummer per år.

Fråga Vision

Personlig, arbetsrättslig och facklig rådgivning alla vardagar kl 8 - 20. Ring 0771 44 00 00 eller mejla visiondirekt@vision.se

Kontakta Vision Direkt

Gör skillnad på jobbet!

Du och tusentals andra i Vision gör skillnad på arbetsplatserna. Vad engagerar er på din arbetsplats? I engagemangskiosken kan du själv plocka ihop det som behövs för en aktivitet utifrån ditt eget intresse och dina egna förutsättningar.

Engagemangskiosken

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb