×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Ombud praktisk information

Start- och sluttider för mötet

Invigning den 27 september

11.30                  Registreringen öppnar

12.30                  Lunch serveras

14.00                  Invigning av förbundsmötet

Avslut den 29 september

12.30                  Förbundsmötet avslutas. Därefter serveras lunch (avslutningstiden är preliminär)

Bokning av resa

Resa bokar du själv via Tranås resebyrå på telefon: 0140 37 50 30. Ange konto: 532 00 och kostnadsställe: 001.

Du kan också beställa din resa via e-post

Mall för reseräkning

Vi väljer tåg före flyg
Vision är en Fair Union och vi reser med tåg i så stor utsträckning som det är möjligt. Som en naturlig del av att Vision är en fair union kommer förbundsmötet i Stockholm att bli ett miljödiplomerat event. Det innebär bland annat att vi i än högre grad än tidigare väljer tåg före flyg. Till kommande förbundsmöten har förbundsstyrelsen därför beslutat om en utökad resepolicy. Det innebär att flyg inte ska väljas om resan är kortare än 70 mil tågvägen. Undantag kan göras i särskilda fall. Den som har särskild anledning (t ex familjeskäl) att flyga under 70 mil måste skriftligen söka anstånd från verksamhetschef vid respektive center.

I övrigt gäller Visions resepolicy

När bokar jag de mest prisvärda resorna?
Billigast är att vara ute i så god tid som möjligt. Med undantag för SJ som släpper sina lägsta priser tre månader (27 juni) innan avresa. Bokar du innan dess måste vi betala ordinarie pris vilket är ganska högt.

Kostnader
Vision står för boende under förbundsmötet, resor i enlighet med Visions resepolicy, mat och förlorad lön (i de fall arbetsgivaren inte gör det).

Ledighet
Begär ledighet enligt §6 Lag om facklig förtroendemans ställning på arbetsplatsen. Om du får löneavdrag ersätter Vision dig för förlorad arbetsförtjänst men vi behöver då ett intyg från arbetsgivaren som bifogas till reseräkningen. 

Plats för mötet 

Förbundsmötet kommer att äga rum på Quality Hotel Friends, Stockholm. Samtliga ombud  kommer att bo på Quality Hotel Friends.

Länkar och ytterligare information om möteslokalerna och boendet:

Hitta till mötet

Pendeltåg

Linje J36 eller J38, gå av Solna Station (utgång Friends Arena). Promenera till hotellet genom Mall of Scandinavia (utgång vid OLearys).

Tunnelbana

Blå linje mot Akalla till tunnelbanestation Näckrosen. Sedan en promenad till hotellet på cirka 20 minuter.

Buss

Buss 502 eller 505 från Solna centrum. Gå av vid stationen Arenan (som ligger på Evenemangsgatan).

Från Arlanda flygplats

Pendeltåg till Solna Station. Alternativt ta Flygbussen till Järva Krog eller Haga Norra.

Från Bromma flygplats

BRA:s elbuss från Bromma flygplats till Arenastaden.

Karta

Registreringen av ombud och övriga deltagare öppnar den 27 september klockan 12.00. Lunch serveras från klockan 12.30 och sedan öppnas förbundsmötet formellt klockan 14.00.

Varför Stockholm?
Förbundsstyrelsen väger in flera olika variabler när förrättningsorten för ett förbundsmöte bestäms. Några av dessa variabler är: Har leverantören kollektivavtal, hur ser den övergripande prisbilden ut och finns det lokalgeografisk hänsyn att ta? I Stockholms fall var det bland annat en positiv prisbild, aktivt miljöarbete och goda kommunikationer som bidrog till beslutet. Och självklart har våra leverantörer i Stockholm kollektivavtal.

Quality Hotel Friends är en miljöcertifierad (ISO 14001) konferens- och hotellanläggning.

Mer information om Quality Hotel Friends arbete inom områden som samhällsansvar, miljöengagemang, socialt engagemang, schyst matbord, etiska riktlinjer med mera: 

Funderar du över någonting?

Kontakta verksamhetschefen vid ditt regionala Vision-center eller e-posta Christian Örjestål.

Nyheter

Framåtblickar när förbundsmötet avslutades

Nu är Visions förbundsmöte i Solna avslutat. Veronica Magnusson rundade av mötet med att prata om utmaningarna i framtidens arbetsliv – och om hur vi möter och utnyttjar dessa på bästa sätt tillsammans.  2018-09-29

Sammanfattning från Förbundsmötet 2018 - dag 2

Här kommer en sammanfattning från Förbundsmötet 2018:s andra dag. Sara Jonerin intervjuar Sonia Koppen och Claudia Velásquez.  2018-09-29

Förbundets nya centrala valutskott: Frv, Mikael Larsson, Johan Järnström, Kamilla Lantz, Lotta Dahl och Lotta Eriksson. Anton Ehrlin och Elisabeth Asplund saknas på bilden.

Nytt centralt valutskott

Nu har förbundsmötet valt ett nytt centralt valutskott för 2018-2020.  2018-09-28

Beslutstät dag på Visions förbundsmöte

Under lördagen har ordförandeklubban använts flitigt under förbundsmötet och beslut har fattats i många olika frågor.  2018-09-28

Till arkivet

2807 nya medlemmar under mars

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Läs senaste numret av Tidningen Vision!

Läs senaste numret av Tidningen Vision

Nr 1 2020

Tidningen Vision är en medlemstidning och utkommer med 8 nummer per år.

Fråga Vision

Personlig, arbetsrättslig och facklig rådgivning alla vardagar kl 8 - 20. Ring 0771 44 00 00 eller mejla visiondirekt@vision.se

Kontakta Vision Direkt

Gör skillnad på jobbet!

Du och tusentals andra i Vision gör skillnad på arbetsplatserna. Vad engagerar er på din arbetsplats? I engagemangskiosken kan du själv plocka ihop det som behövs för en aktivitet utifrån ditt eget intresse och dina egna förutsättningar.

Engagemangskiosken

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb