×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Gäster och åhörare

Gäster och åhörare inbjuds att delta vid invigningen av Visions förbundsmöte den 27 september 2018

Visions förbundsmöte är förbundets högst beslutande organ och har till uppgift att utveckla förbundets gemensamma politik, verksamhet och organisation. Ordinarie förbundsmöte genomförs vartannat år. Förbundsmötet ska, enligt Visions stadgar, bestå av följande ombud:

1. Ombud valda av avdelningar och klubbar.

2. Förbundsstyrelsens ledamöter och revisorer.

Därutöver har avtalsområden som saknar ombud samt Visions pensionärsverksamhet rätt att sända observatörer till förbundsmötet. Visions centrala valutskott har rätt att delta på förbundsmötet.

Gäster och åhörare är välkomna att delta under invigningen av förbundsmötet.

Program för gäster och åhörare:

12.00             Lunch serveras på Quality Hotel Friends, Solna.

14.00             Invigning av förbundsmötet 2018.

15.30             Paus/Fika

16.00             Seminarium om Vision och för förbundet aktuella frågor

17.00             Åhörarprogrammet avslutas                     

Utöver arrangemang i anknytning till invigningen av förbundsmötet erbjuds gäster och åhörare inga måltider eller annan förtäring. Gäster och åhörare erbjuds inte heller resor eller boende med anledning av förbundsmötet.

Om du önskar delta som åhörare vid invigningen av Visions förbundsmöte behöver du anmäla dig senast den 28 maj till Christian Örjestål 

Förbundsmötets arbete i plenum är självklart öppet. Antalet platser är begränsat och ej i förtid bokningsbara. Förbundsmötet och arbetet i plenum kommer sändas live på vision.se och det är därmed möjligt att följa arbetet på distans.

Hitta till hotellet

Karta

Pendeltåg

Linje J36 eller J38, gå av Solna Station (utgång Friends Arena). Promenera till hotellet genom Mall of Scandinavia (utgång vid OLearys).

Tunnelbana

Blå linje mot Akalla till tunnelbanestation Näckrosen. Sedan en promenad till hotellet på cirka 20 minuter.

Buss

Buss 502 eller 505 från Solna centrum. Gå av vid stationen Arenan (som ligger på Evenemangsgatan).

Från Arlanda flygplats

Pendeltåg till Solna Station. Alternativt ta Flygbussen till Järva Krog eller Haga Norra.

Från Bromma flygplats

BRA:s elbuss från Bromma flygplats till Arenastaden.

Varför Solna?

Förbundsstyrelsen väger in flera olika variabler när förrättningsorten för ett förbundsmöte bestäms. Några av dessa variabler är: Har leverantören kollektivavtal, hur ser den övergripande prisbilden ut och finns det lokalgeografisk hänsyn att ta? I Solnas fall var det bland annat en positiv prisbild, aktivt miljöarbete och goda kommunikationer som bidrog till beslutet. Och självklart har våra leverantörer i Solna kollektivavtal.

 

 

Nyheter

5 tips för arbetsmiljöarbete i oroliga tider

Se till att ha någon form av krisgrupp i ordning, upprätta en handlingsplan och kommunicera tidigt och tydligt, lyder några av tipsen. Suntarbetsliv har tagit fram 5 användbara tips för att hålla igång arbetsmiljöarbetet i coronatider.  för 10 dagar sedan

Nytt medlemserbjudande: Juristförsäkring

Vision kan nu erbjuda alla medlemmar i Vision att teckna en juristförsäkring via Folksam(/Familjens Jurist) till ett mycket förmånligt pris. Tecknar du försäkringen innan sista april så börjar den gälla direkt.  2020-01-13

Vision vill förhandla för högre pension inom kommun och region

Visions medlemmar får välfärden i Sverige att rulla. Ett utvecklande yrkesliv inom välfärden ska leda till en trygg pension. Idag har Vision mfl lämnat en förhandlingsframställan till arbetsgivaren för att höja avsättningarna till tjänstepension för anställda inom kommun och region.  2019-05-21

Drömmen fortsätter!

Visions kampanj "Gör ditt jobb till din dröm" syns i olika tv- och playkanaler från och med måndag den 4 februari och fram till 24 februari. Med kampanjen vill vi inspirera medlemmar och andra att förverkliga sina drömmar om framtidens arbetsliv – oavsett om det handlar om att utvecklas i sin yrkesroll, byta karriär eller förändra något på sin arbetsplats.  2019-01-25

Till arkivet

2807 nya medlemmar under mars

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Läs senaste numret av Tidningen Vision!

Läs senaste numret av Tidningen Vision

Nr 1 2020

Tidningen Vision är en medlemstidning och utkommer med 8 nummer per år.

Fråga Vision

Personlig, arbetsrättslig och facklig rådgivning alla vardagar kl 8 - 20. Ring 0771 44 00 00 eller mejla visiondirekt@vision.se

Kontakta Vision Direkt

Gör skillnad på jobbet!

Du och tusentals andra i Vision gör skillnad på arbetsplatserna. Vad engagerar er på din arbetsplats? I engagemangskiosken kan du själv plocka ihop det som behövs för en aktivitet utifrån ditt eget intresse och dina egna förutsättningar.

Engagemangskiosken

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb