×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Förbundsmötet 2018

Förbundsmötet 2018 beslutade om 76 motioner och ett antal andra förslag. Här kan du se besluten och den beslutsuppföljning som gjorts.

Beslutsuppföljning 2018 hittar du här

Handlingarna inför förbundsmötet 2018

Det här beslutade förbundsmötet

Utskott 1 - Hållbart arbetsliv

Beslut motioner 1 - 9

Utskott 2 - Ekonomi

Beslut motion 10

Förslag till ekonomi

Fastställande av arvoden för centrala uppdrag

Utskott 3 - Fair Union

Beslut motioner 11 - 14

Utskott 4 - Hållbart engagemang

Beslut motioner 15 - 26

Utskott 5 - Kommunikation

Beslut motioner 27 - 34

Utskott 6 - Lön

Beslut motioner 35 - 43

Utskott 7 - Organisation

Beslut motioner 44 - 48

Utskott 8 - Samhälle

Beslut motioner 49 - 54

Utskott 9 - Utbildning

Beslut motioner 55 - 64

Utskott 10 - Villkor

Beslut motioner 65 - 76
Alla beslut i utskott 10 direktbehandlades och beslutades enligt förbundsstyrelsens förslag. 

Samordningsutskottet

Betänkande kring "Utvecklad organisation för inflytande och engagemang"

Nya beslut om utvecklad organisation

Förbundsmötet antog förbundsstyrelsens förslag till en utvecklad organisation för inflytande och engagemang. Syftet är att får fler att engagera sig i Visions aktiviteter.

Diskussion uppstod inför förslaget att ändra frekvensen för förbundsmöten till vart fjärde år. Efter votering kunde det fastlås att förbundsstyrelsen får i uppdrag att till nästa förbundsmöte möjliggöra för organisationen att kunna fastställa frekvensen.

Det innebär att man kommer att testa nya mötesformer och arenor, bland annat digitala möten, under de nästkommande två åren och sedan besluta om det fysiska förbundsmötets frekvens under mötet 2020.

− De största fördelarna med dessa beslut tror jag är att vi kan få fler som deltar i Visions aktiviteter. Jag tror på olika möjligheter att engagera sig i någon sakfråga, men också kunna erbjuda mer för de som vill ge ett större engagemang. Då frigör vi också möjligheten att kunna flytta ner ett antal frågor och skapa en del nya mötesplatser. Dessa kan vara fysiska men det kan också vara digitala, säger Ove Jansson, 1:e vice förbundsordförande.

Antagna förslag för utvecklad organisation

  • Fokuserat syfte och innehåll på förbundsmötet
  • Nya arenor för inflytande, engagemang och handlingskraft
  • Förändrad motionsbehandling och digitaliserade processer.
  • Förändrad mandatfördelning
  • Att till nästa förbundsmöte möjliggöra för organisationen att kunna fastställa frekvensen till förbundsmöte vart fjärde år.
  • Likabehandling

Läs rapporten i sin helhet här

Läs samordningsutskottets betänkande kring rapporten

Nyheter

Tydligare ansvar och rätt förutsättningar - för det brottsförebyggande arbetet

I fredags samlades politiker, fackförbund, forskare, civilsamhället och myndigheter i en digital hearing om att stärka det brottsförebyggande arbetet. - Vi vill se ett tydligare brottsförebyggande uppdrag för de aktörer som berörs, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.  för 4 dagar sedan

Nyutbildade socionomer byter oftare jobb

En ny studie visar att nyutbildade socionomer ofta byter jobb. Orsaken tros vara höga krav och arbetsbelastning, brister i organisation och arbetsmiljö. Men också för många oerfarna chefer och kollegor.  2020-10-14

Flera fördelar med förkortad arbetsvecka

Frågan om kortare arbetstid är ständigt aktuell i samhällsdebatten. Den uppsats som i år tar hem Visions socionomstipendium undersöker hur sju timmars arbetsdag påverkar medarbetare inom socialtjänsten – vilket visar på många positiva effekter för både arbetssituation, fritid och hälsa.  2020-10-13

Visions årsmöte 2020 avslutat

Visions andra digitala årsmöte är precis avslutat. På årsmötet beslutades bland annat fastställande av verksamhetsberättelsen. Nästa vecka är det dags för förbundsmöte.  2020-09-17

Till arkivet

1979 nya medlemmar under oktober

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Läs senaste numret av Tidningen Vision!

Läs senaste numret av Tidningen Vision

Nr 5 2020

Tidningen Vision är en medlemstidning och utkommer med 8 nummer per år.

Fråga Vision

Personlig, arbetsrättslig och facklig rådgivning alla vardagar under sommaren kl 9-17. Ring 0771 44 00 00 eller mejla visiondirekt@vision.se

Kontakta Vision Direkt

Gör skillnad på jobbet!

Du och tusentals andra i Vision gör skillnad på arbetsplatserna. Vad engagerar er på din arbetsplats? I engagemangskiosken kan du själv plocka ihop det som behövs för en aktivitet utifrån ditt eget intresse och dina egna förutsättningar.

Engagemangskiosken

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb