×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

103. Möjligheter hålla kontakt med arbetssökande medlemmar

Motionär: Umeåavdelningen

Vid förbundsmötet 2010 beslutades ”att alla arbetssökande medlemmar ska kvarstå i sin avdelning eller klubb i nio månader” och ”att medlemmarna därefter överförs till Allmän klubb” samt ”att ge förbundsstyrelsen i uppdrag att utveckla verktyg till avdelningar och klubbar för hantering”.

Vid vår avdelning saknar vi verktygen och kunskaperna om vilka medlemmar som blir arbetssökande. De som blir det tappar oftast den kontakt med avdelningen som ges via e-mail när medlemmen förlorar sin arbetsadress för detta. Medlemmen saknar ofta egen kunskap om avdelningstillhörighet efter att ha blivit arbetssökande och söker av den anledningen inte vårt lokala stöd.

Det här innebär att några av våra medlemmar blir helt utanför den fackliga gemenskapen, tvärt emot andemeningen i förbundsmötets beslut. Den lokala avdelningen/klubben har svårt att ge arbetssökande medlemmar den information och det stöd som var avsett.

Hur kan avdelningar/klubbar få kännedom om medlemmar som blivit arbetslösa?

Vi föreslår förbundsmötet besluta

att     uppdra till förbundsstyrelsen se över och arbeta fram rutiner och verktyg som hjälper arbetssökande medlem och lokala avdelningen/klubben att bibehålla och förbättra kontakten för facklig service

Förbundsstyrelsens yttrande över motion

103. Möjligheter hålla kontakt med arbetssökande medlemmar

Förbundsstyrelsen är glad att motionären signalerar om att det stundtals brister i administrationen för att hålla kontakten med de arbetssökande medlemmarna som inte längre har någon e-postadress. Att arbeta fram verktyg för hantering av sådana här rutiner tar ofta tid. När det fungerar på tillräckligt många ställen är det lätt att tro att det fungerar överallt. Det kan även vara så att en rutin som har fungerat väl, inte längre gör det för att något i omvärlden har förändrats.

Inom Vision har centren, uppbackade av det centrala medlemsregistret, i uppdrag att stödja avdelningar och klubbar så att alla medlemmar ska kunna ta del av information och facklig service. Vid jämna mellanrum bör vi kontrollera att kommunikationskanalerna till olika medlemsgrupper fungerar. Fungerar det inte bör vi finna en annan metod som är mer framgångsrik.

Idag är medlemmar som blir arbetssökande kvar i sin avd/klubb i 9 månader. Förtroendevalda som använder MiniFaIT kan i detta system se vilka som är arbetslösa och sedan när. Den dag den arbetssökande kopplas om från sin tidigare avdelning/klubb, skickas ett fysiskt brev från medlemsenheten med information om att de byter avdelning.

Numera skickas även ett mejl veckovis till avdelningar/klubbar/sektioner med information om in- och utträden till sin avdelning/klubb. Detta är en helt ny rutin som startade maj månad 2012. Detta syftar också till att underlätta för förtroendevalda att få information om vad som sker på medlemsfronten.

Förbundsstyrelsen anser att tidigare förbundsmötes beslut ”att ge förbundsstyrelsen i uppdrag att utveckla verktyg till avdelningar och klubbar för hantering” fortlöper och är lika adekvat idag som igår. Det påvisas inte minst av motionärens önskan och behov.

Förbundsstyrelsen föreslår förbundsmötet besluta

att     anse motionen besvarad

Förbundsmötet beslutar

att anse motionen besvarad

Nyheter

Visions projekt ska stärka fackens ställning i Egypten

Egypten räknas som ett av världens tio farligaste länder att vara fackligt aktiv i. Av säkerhetsskäl kan Vision inte resa dit, men det finns mycket annat som görs bakom kulisserna.  för 5 dagar sedan

Lundaavdelningen 100 år

I år fyller Visions Lundaavdelning 100 år. När medlemmarna själva fick tycka till om hur det hela skulle firas föll valet på att donera pengar till Visions solidaritetsfond. Tack vare ett bidrag på 75 000 kronor kommer fonden nu att kunna stötta fackligt engagerade i Turkiet.  för 7 dagar sedan

Ledare i Vision 2019

Vill utveckla dig själv och är en stolt facklig ambassadör som aktivt vill bidra till ett hållbart arbetsliv? Är du en framtida ledare i Vision? Då är det hög tid att söka utbildningen Ledare i Vision!  igår kl 06:00

sundsvallsocial

Det kan låta som en dröm för de flesta heltidsanställda; sex timmars arbetsdag inklusive två avlönade timmar fria att använda för träning, återhämtning, reflektion och utbildning. Men för socialsekreterarna i Sundsvalls kommun är det snart verklighet.  för 6 dagar sedan

Till arkivet

523 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Läs senaste numret av Tidningen Vision!

Läs senaste numret av Tidningen Vision

Nr 8 2018

Tidningen Vision är en medlemstidning och utkommer med 8 nummer per år.

Fråga Vision

Personlig, arbetsrättslig och facklig rådgivning alla vardagar kl 8 - 20. Ring 0771 44 00 00 eller mejla visiondirekt@vision.se

Kontakta Vision Direkt

Gör skillnad på jobbet!

Du och tusentals andra i Vision gör skillnad på arbetsplatserna. Vad engagerar er på din arbetsplats? I engagemangskiosken kan du själv plocka ihop det som behövs för en aktivitet utifrån ditt eget intresse och dina egna förutsättningar.

Engagemangskiosken

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb