×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Dina uppgifter registreras i vårt medlemsregister. Med hjälp av uppgifterna betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på din lön varje månad.

Om det inte är möjligt får du ett inbetalningskort hemskickat med posten. Du kan också betala via autogiro.

Du ansluts automatiskt till försäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, och du bör noga läsa informationen som skickas hem till dig när du blivit medlem.

Är du inte fullt arbetsför när du blir medlem behöver du kontakta försäkringsbolaget, eftersom det ställs vissa hälsokrav. Du måste också vara bosatt och folkbokförd i Sverige. Om du anmäler dig som medlem med startdatum bakåt i tiden ska du istället uppfylla kraven den dag du gör medlemsanmälan. Med fullt arbetsför menas att du kan utföra ditt vanliga arbete utan undantag, inte får ersättning som har samband med egen sjukdom, skada eller funktionshinder, eller har vilande sådan ersättning och inte av hälsoskäl har särskilt anpassat arbete, anställning med lönebidrag eller liknande. Är du sjuk kortare tid än 15 dagar räknas du som fullt arbetsför.

Om du betalar din avgift till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien att dras så, om du inte tackar nej till försäkringarna eller kontaktar försäkringsbolaget för att ändra till inbetalningskort eller autogiro.

Vi kommer att skicka dina uppgifter till de försäkringsbolag som Vision har avtal med.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

103. Möjligheter hålla kontakt med arbetssökande medlemmar

Motionär: Umeåavdelningen

Vid förbundsmötet 2010 beslutades ”att alla arbetssökande medlemmar ska kvarstå i sin avdelning eller klubb i nio månader” och ”att medlemmarna därefter överförs till Allmän klubb” samt ”att ge förbundsstyrelsen i uppdrag att utveckla verktyg till avdelningar och klubbar för hantering”.

Vid vår avdelning saknar vi verktygen och kunskaperna om vilka medlemmar som blir arbetssökande. De som blir det tappar oftast den kontakt med avdelningen som ges via e-mail när medlemmen förlorar sin arbetsadress för detta. Medlemmen saknar ofta egen kunskap om avdelningstillhörighet efter att ha blivit arbetssökande och söker av den anledningen inte vårt lokala stöd.

Det här innebär att några av våra medlemmar blir helt utanför den fackliga gemenskapen, tvärt emot andemeningen i förbundsmötets beslut. Den lokala avdelningen/klubben har svårt att ge arbetssökande medlemmar den information och det stöd som var avsett.

Hur kan avdelningar/klubbar få kännedom om medlemmar som blivit arbetslösa?

Vi föreslår förbundsmötet besluta

att     uppdra till förbundsstyrelsen se över och arbeta fram rutiner och verktyg som hjälper arbetssökande medlem och lokala avdelningen/klubben att bibehålla och förbättra kontakten för facklig service

Förbundsstyrelsens yttrande över motion

103. Möjligheter hålla kontakt med arbetssökande medlemmar

Förbundsstyrelsen är glad att motionären signalerar om att det stundtals brister i administrationen för att hålla kontakten med de arbetssökande medlemmarna som inte längre har någon e-postadress. Att arbeta fram verktyg för hantering av sådana här rutiner tar ofta tid. När det fungerar på tillräckligt många ställen är det lätt att tro att det fungerar överallt. Det kan även vara så att en rutin som har fungerat väl, inte längre gör det för att något i omvärlden har förändrats.

Inom Vision har centren, uppbackade av det centrala medlemsregistret, i uppdrag att stödja avdelningar och klubbar så att alla medlemmar ska kunna ta del av information och facklig service. Vid jämna mellanrum bör vi kontrollera att kommunikationskanalerna till olika medlemsgrupper fungerar. Fungerar det inte bör vi finna en annan metod som är mer framgångsrik.

Idag är medlemmar som blir arbetssökande kvar i sin avd/klubb i 9 månader. Förtroendevalda som använder MiniFaIT kan i detta system se vilka som är arbetslösa och sedan när. Den dag den arbetssökande kopplas om från sin tidigare avdelning/klubb, skickas ett fysiskt brev från medlemsenheten med information om att de byter avdelning.

Numera skickas även ett mejl veckovis till avdelningar/klubbar/sektioner med information om in- och utträden till sin avdelning/klubb. Detta är en helt ny rutin som startade maj månad 2012. Detta syftar också till att underlätta för förtroendevalda att få information om vad som sker på medlemsfronten.

Förbundsstyrelsen anser att tidigare förbundsmötes beslut ”att ge förbundsstyrelsen i uppdrag att utveckla verktyg till avdelningar och klubbar för hantering” fortlöper och är lika adekvat idag som igår. Det påvisas inte minst av motionärens önskan och behov.

Förbundsstyrelsen föreslår förbundsmötet besluta

att     anse motionen besvarad

Förbundsmötet beslutar

att anse motionen besvarad

Nyheter

Veronica Magnusson ny ledamot i Agenda 2030- delegationen

Visions förbundsordförande Veronica Magnusson har utsetts av regeringen till ny ledamot i Agenda 2030- delegationen. Veronica Magnusson kommer med sitt fackliga perspektiv att bidra med viktig kompetens till delegationens arbete.  för 3 dagar sedan

Så har ledningen engagerat sig för en bättre arbetsmiljö

Den dagliga arbetsmiljön engagerar såväl medarbetare och skyddsombud som chefer och politiker. VA Syd och Emmaboda kommun är två arbetsplatser som kan se effekten av att arbeta med Arbetsmiljöverkets föreskrifter om organisatorisk och social arbetsmiljö (OSA). Personalcheferna berättar om några konkreta insatser.  för 5 dagar sedan

Stresskollen – ett handfast stöd vid förändring

Stress och arbetsmiljö är stora frågor som kan vara svåra att prata om på jobbet – särskilt i tider då en arbetsgrupp står inför stora förändringar. Här berättar vi om två arbetsplatser som använt Stresskollen som ett verktyg för att stärka gemenskapen i arbetslaget.  för 5 dagar sedan

Hur bra är du på att övertyga?

Vad är det för skillnad på att övertala och övertyga medarbetare? Serena Mon de Vienne, retorikexpert på Snacka Snyggt reder ut begreppen.  för 6 dagar sedan

Till arkivet

1146 nya medlemmar under april

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Läs senaste numret av Tidningen Vision!

Läs senaste numret av Tidningen Vision

Nr 2 2018

Tidningen Vision är en medlemstidning och utkommer med 8 nummer per år.

Fråga Vision

Personlig, arbetsrättslig och facklig rådgivning alla vardagar kl 8 - 20. Ring 0771 44 00 00 eller mejla visiondirekt@vision.se

Kontakta Vision Direkt

Gör skillnad på jobbet!

Du och tusentals andra i Vision gör skillnad på arbetsplatserna. Vad engagerar er på din arbetsplats? I engagemangskiosken kan du själv plocka ihop det som behövs för en aktivitet utifrån ditt eget intresse och dina egna förutsättningar.

Engagemangskiosken

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb