×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

103. Möjligheter hålla kontakt med arbetssökande medlemmar

Motionär: Umeåavdelningen

Vid förbundsmötet 2010 beslutades ”att alla arbetssökande medlemmar ska kvarstå i sin avdelning eller klubb i nio månader” och ”att medlemmarna därefter överförs till Allmän klubb” samt ”att ge förbundsstyrelsen i uppdrag att utveckla verktyg till avdelningar och klubbar för hantering”.

Vid vår avdelning saknar vi verktygen och kunskaperna om vilka medlemmar som blir arbetssökande. De som blir det tappar oftast den kontakt med avdelningen som ges via e-mail när medlemmen förlorar sin arbetsadress för detta. Medlemmen saknar ofta egen kunskap om avdelningstillhörighet efter att ha blivit arbetssökande och söker av den anledningen inte vårt lokala stöd.

Det här innebär att några av våra medlemmar blir helt utanför den fackliga gemenskapen, tvärt emot andemeningen i förbundsmötets beslut. Den lokala avdelningen/klubben har svårt att ge arbetssökande medlemmar den information och det stöd som var avsett.

Hur kan avdelningar/klubbar få kännedom om medlemmar som blivit arbetslösa?

Vi föreslår förbundsmötet besluta

att     uppdra till förbundsstyrelsen se över och arbeta fram rutiner och verktyg som hjälper arbetssökande medlem och lokala avdelningen/klubben att bibehålla och förbättra kontakten för facklig service

Förbundsstyrelsens yttrande över motion

103. Möjligheter hålla kontakt med arbetssökande medlemmar

Förbundsstyrelsen är glad att motionären signalerar om att det stundtals brister i administrationen för att hålla kontakten med de arbetssökande medlemmarna som inte längre har någon e-postadress. Att arbeta fram verktyg för hantering av sådana här rutiner tar ofta tid. När det fungerar på tillräckligt många ställen är det lätt att tro att det fungerar överallt. Det kan även vara så att en rutin som har fungerat väl, inte längre gör det för att något i omvärlden har förändrats.

Inom Vision har centren, uppbackade av det centrala medlemsregistret, i uppdrag att stödja avdelningar och klubbar så att alla medlemmar ska kunna ta del av information och facklig service. Vid jämna mellanrum bör vi kontrollera att kommunikationskanalerna till olika medlemsgrupper fungerar. Fungerar det inte bör vi finna en annan metod som är mer framgångsrik.

Idag är medlemmar som blir arbetssökande kvar i sin avd/klubb i 9 månader. Förtroendevalda som använder MiniFaIT kan i detta system se vilka som är arbetslösa och sedan när. Den dag den arbetssökande kopplas om från sin tidigare avdelning/klubb, skickas ett fysiskt brev från medlemsenheten med information om att de byter avdelning.

Numera skickas även ett mejl veckovis till avdelningar/klubbar/sektioner med information om in- och utträden till sin avdelning/klubb. Detta är en helt ny rutin som startade maj månad 2012. Detta syftar också till att underlätta för förtroendevalda att få information om vad som sker på medlemsfronten.

Förbundsstyrelsen anser att tidigare förbundsmötes beslut ”att ge förbundsstyrelsen i uppdrag att utveckla verktyg till avdelningar och klubbar för hantering” fortlöper och är lika adekvat idag som igår. Det påvisas inte minst av motionärens önskan och behov.

Förbundsstyrelsen föreslår förbundsmötet besluta

att     anse motionen besvarad

Förbundsmötet beslutar

att anse motionen besvarad

Nyheter

10 hetaste kompetenserna för chefer 2019

Vilka är de hetaste kompetenserna för chefer? Det har utbildning.se undersökt för att kartlägga vad arbetsgivarna söker efter 2019.  för 14 timmar sedan

Så ska europeiska facken möta utmaningarna

Medlemsrekrytering, digitalisering och hållbar utveckling stod i fokus för diskussionerna när fackliga företrädare för Europeiska federationen för offentliganställda (EPSU) höll kongress i Dublin nyligen. Kongressen fattade beslut om ett nytt gemensamt handlingsprogram för de kommande fem åren och Veronica Magnusson valdes om till ledamot i EPSU:s styrelse.  för 6 dagar sedan

Medlemsdialog

Under våren har Vision mött nästan 100 000 medlemmar och ställt frågan ”hur vill du ha det på jobbet”? Svaren handlar om allt från förutsättningarna till att vara med och påverka framtidens arbetsliv till hur man intresseförhandlar om friskvårdstimma.  för 8 dagar sedan

Chefoskopet förbättrar chefers förutsättningar

Rätt stöd från chefer och kollegor höjer trivseln på arbetsplatsen och ökar medarbetarnas engagemang – det visar forskning från Arbetsmiljöverket. Ändå är det många chefer som saknar förutsättningar för att vara närvarande ledare. Det vill det forskningsbaserade verktyget Chefoskopet ändra på.  för 7 dagar sedan

Till arkivet

887 nya medlemmar under juni

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Läs senaste numret av Tidningen Vision!

Läs senaste numret av Tidningen Vision

Nr 4 2019

Tidningen Vision är en medlemstidning och utkommer med 8 nummer per år.

Fråga Vision

Personlig, arbetsrättslig och facklig rådgivning alla vardagar kl 8 - 20. Ring 0771 44 00 00 eller mejla visiondirekt@vision.se

Kontakta Vision Direkt

Gör skillnad på jobbet!

Du och tusentals andra i Vision gör skillnad på arbetsplatserna. Vad engagerar er på din arbetsplats? I engagemangskiosken kan du själv plocka ihop det som behövs för en aktivitet utifrån ditt eget intresse och dina egna förutsättningar.

Engagemangskiosken

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb