88. Yrkespaneler | Vision
×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

88. Yrkespaneler

Motionär: Marjo Nieminen, Vision Stockholms Stad

Vill du vara med och delta i Visions yrkespanel inom ditt yrkesområde?

Vision är ett fackförbund där du som medlem står i centrum. Det är dina och dina arbetskamraters behov enskilt och i grupp som är utgångspunkter för vår verksamhet. Dina synpunkter, åsikter och idéer är grunden för de frågor som vi som fackförbund driver genom med de verktyg som vi har till vårt förfogande.

Vi vill att du ska ha bästa möjliga villkor i ditt arbete och möjligheterna att utvecklas både i arbetet och utanför i din egen karriärplan. Vi kan stötta dig i dina hjärtefrågor och tillsammans med dig bygga strategier för att du ska vidareutvecklas och utveckla ditt arbete vidare.

Men för att göra detta behöver din hjälp! Arbeten förändras, arbetsplatserna förändras och nya idéer föds kontinuerligt. Du och dina kollegor står för denna förändring och det är era idéer som ska tas tillvara.

Därför har vi i Vision beslutat att inrätta ett antal YRKESPANELER som fungerar ungefär som testkök där du och flera medlemmar i samma yrke står för både ingredienser som testandet av recepten. Vi behöver din hjälp. Visst vill du delta i Visions yrkespanel!

Om du tycker att detta kan vara något för dig föreslå då förbundsmötet att besluta

att inrätta Visions yrkespaneler i första hand i Visions bristyrken

att inrätta Visions yrkespaneler bland yrken i förändring med stor rekryteringspotential

att inrätta Visions yrkespaneler bland yrken utan tydlig innehåll och benämning 

Vision Stockholms stad har behandlat motionen i sitt styrelsemöte den 19 mars 2012 och lämnar in motionen utan eget yttrande

Förbundsstyrelsens yttrande över motion

88. Yrkespaneler

Precis som motionären skriver vill Vision att varje medlem ska ha de bästa möjligheterna att utvecklas, både i arbetet och utifrån den egna karriärplanen. Genom ett antal yrkessatsningar ska Vision ge möjlighet för medlemmar att bland annat skapa värdefulla nätverk samtidigt som Vision får möjlighet att fånga upp villkorsfrågor som är betydelsefulla just för olika yrken.

Redan idag engageras medlemmar i yrkesspecifika frågor men inom en del underrepresenterade yrkesgrupper krävs särskilda satsningar. Detta gäller framför allt socionomer, personalvetare, ingenjörer, tekniker och ekonomer. För dessa grupper har kansliorganisationen på förbundsstyrelsen uppdrag inrättat speciella arbetsgrupper, iscensatt satsningar på yrkesevent och dessutom inrättas successivt också yrkespaneler/råd.

Förbundsstyrelsen föreslår förbundsmötet besluta

att anse motionen besvarad.

Förbundsmötets beslut

att anse motionen besvarad.

Nyheter

Foto: Mark Bollhorst PHOTOGRAPHER

Foto: Mark Bollhorst PHOTOGRAPHER

Vision lyfte vikten av IT-skyddsronder

Vision var på en tvådagarskonferens i Berlin där man diskuterade hur facken kan jobba med kollektivavtal och partsdialog för att skapa bästa möjliga förutsättningar när arbetsplatser digitaliserar och automatiseras.  2018-07-13

Ulrika Westerlund.

”Framtidens socialtjänstlag ska vara sammanhållen och framåtsyftande”

Regeringen gör en översyn av socialtjänstlagen och vissa av socialtjänstens uppgifter. Vision sitter med som experter i utredningen och vision.se har intervjuat några politiker i den parlamentariska referensgrupp som finns till utredningen om framtidens socialtjänst. Här svarar Ulrika Westerlund (L) vad hon tycker är viktigt.  2018-07-13

Per-Olof Forsblom

”Socialarbetarnas kompetens måste tillvaratas”

Regeringen gör en översyn av socialtjänstlagen och vissa av socialtjänstens uppgifter. Vision sitter med som experter i utredningen och vision.se har intervjuat några politiker i den parlamentariska referensgrupp som finns till utredningen om framtidens socialtjänst. Här svarar Per-Olof Forsblom (V) vad han tycker är viktigt.  2018-07-11

Så får du en stressfri semester

Har du inte gått på semester än? Eller är du på semester men har svårt att koppla av? Här kommer 7 tips för en stressfri semester.  2018-07-11

Till arkivet

575 nya medlemmar under augusti

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Läs senaste numret av Tidningen Vision!

Läs senaste numret av Tidningen Vision

Nr 5 2018

Tidningen Vision är en medlemstidning och utkommer med 8 nummer per år.

Fråga Vision

Personlig, arbetsrättslig och facklig rådgivning alla vardagar kl 8 - 20. Ring 0771 44 00 00 eller mejla visiondirekt@vision.se

Kontakta Vision Direkt

Gör skillnad på jobbet!

Du och tusentals andra i Vision gör skillnad på arbetsplatserna. Vad engagerar er på din arbetsplats? I engagemangskiosken kan du själv plocka ihop det som behövs för en aktivitet utifrån ditt eget intresse och dina egna förutsättningar.

Engagemangskiosken

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb