×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

86. Modernisera begreppen hos Vision

Christer Ericson avd 090, Laila Ericsson avd 155, John Smed avd 113, Malin Gustafsson avd 067, Katarina Hellgren avd 152, Elvy Lindgren avd 067, Annika Lindman avd 152, Göran Sahlén avd 152, Per Vestin avd 152, Marie-Louise Arvidsson avd 153, Anette Lundberg avd 221, Ali Reza Pashaei avd 505-04, Helene Svensson avd 062, Stefan Zsupos avd 524, Anna Bergelin avd 012

I kontakt med ungdomar kom det fram att de tycker att vi använder förlegade benämningar så som fackförening och kollektivavtal. De gamla benämningarna låter politiskt styrda mot socialdemokraterna och eftersom Vision är partipolitiskt obundet så vill vi modernisera dessa benämningar.

Vi föreslår förbundsmötet besluta:

att orden fackförbund och fackförening ändras till intressebevakarna.

att ordet kollektivavtal ändras till arbetsmarknadsöverenskommelse. (AÖ)

Förbundsstyrelsens yttrande över motion 86. Modernisera begreppen hos Vision

Hur vi skriver, pratar och låter är en viktig del av hur Vision uppfattas – av såväl medlemmar och icke-medlemmar som av alla andra i vår omgivning. Därför är Visions kommunikation och tonalitet också en viktig del i det förändringsarbete vi genomför, och kan ytterligare hjälpa oss att nå positionen som ett modernt och handlingskraftigt fackförbund som tilltalar unga, akademiker och nyanställda. Om vi ska ha framgång krävs öppen diskussion, tillgänglighet och bra dialog. Därför vill vi ersätta många termer och uttryck som hos många människor är förbundna med en svunnen tid och en gammal syn på en fackförening och den roll medlemmarna spelar i en sådan förening.

När den visuella identiteten för Vision togs fram i samband med namnbytet ingick även att se över vår tonalitet, med andra ord hur vi uttrycker oss språkligt. Bland annat innebar det att ta fram en beskrivning av vad Vision gör och vilka vi är, liksom hur vi i Vision kommunicerar. Till exempel handlar ett medlemskap i Vision om en sak – att du som medlem ska få ut så mycket som möjligt av ditt arbetsliv. Och när vi som Vision kommunicerar är vi personliga och intresserade av den vi talar med, lyssnar hellre än vi pratar och kommunicerar rakt, öppet och ärligt. Och vi utgår från att den vi talar till är likvärdig.

Vi behöver även utveckla nya metoder för kommunikation och deltagande, bland annat genom att bli skickligare på att utnyttja Internet och sociala medier. Vi behöver också öppna upp våra demokratiska processer genom att ge medlemmar nya möjligheter till direkt deltagande då olika beslut ska fattas. Om det betyder att vi bestämmer oss för att använda just de uttryck motionärerna föreslår är en annan sak, vi är ju stolta över att vara en fackförening och vi anser att kollektivavtalet är det främsta instrumentet för att skapa bra villkor på arbetsplatserna. Förbundsstyrelsen anser ändå att det viktiga med motionen är att den pekar på behovet att förnya vårt sätt att umgås och kommunicera med våra medlemmar, något som styrelsen helhjärtat understödjer. Styrelsen ser också med glädje att det pågår ett intensivt arbete med just detta på alla håll inom förbundet.

Förbundsstyrelsen föreslår förbundsmötet besluta

att avslå motionen

Förbundsmötet beslutar

att avslå motionen

Nyheter

Fullsatt seminarium om att stötta fackliga kollegor i världen

Den 12 oktober medverkade Visions ordförande Veronica Magnusson på ett lunchseminarium i Norrköping. Arrangemanget var ett samarbete mellan Union to Union, Vision och Vårdförbundet.  för 6 dagar sedan

Andreas Dits.

Dags att planera in höst- och julledigheten

Just nu kan julen kännas väldigt långt borta. Men det kan redan nu vara smart att börja planera in julledigheten och annan ledighet i höst och vinter.  för 11 dagar sedan

Vikten av introduktion

Två av tre unga Visionsmedlemmar svarar att de fått den introduktion de behöver för att kunna göra utföra sitt jobb på ett bra sätt. Men det finns mer att göra på arbetsplatserna.  2018-10-05

Så maxar du utvecklingssamtalet

Hösten är här – dags för utvecklingssamtal! Det är ett gyllene tillfälle att prata med din chef om saker som kanske inte hinns med i vardagen. Så här kan du använda samtalet till att växa i din yrkesroll.  för 13 dagar sedan

Till arkivet

1422 nya medlemmar under oktober

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Läs senaste numret av Tidningen Vision!

Läs senaste numret av Tidningen Vision

Nr 6 2018

Tidningen Vision är en medlemstidning och utkommer med 8 nummer per år.

Fråga Vision

Personlig, arbetsrättslig och facklig rådgivning alla vardagar kl 8 - 20. Ring 0771 44 00 00 eller mejla visiondirekt@vision.se

Kontakta Vision Direkt

Gör skillnad på jobbet!

Du och tusentals andra i Vision gör skillnad på arbetsplatserna. Vad engagerar er på din arbetsplats? I engagemangskiosken kan du själv plocka ihop det som behövs för en aktivitet utifrån ditt eget intresse och dina egna förutsättningar.

Engagemangskiosken

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb