×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

85. Visions alkoholpolicy

Motionär: Vision Göteborg

Visions (SKTF:s) alkoholpolicy för den lokala verksamheten har en restriktiv hållning men den öppnar ändå upp för vårt förbund att bjuda på alkohol vid vissa tillfällen.

Vision ska vara ett modernt fackförbund och det har lagts ner mycket arbete för att ändra på den bild och de myter som funnits (och fortfarande finns) om facket.

När det gäller frågan om att bjuda på alkohol eller ej så finns det två anledningar att lyfta för att välja det senare alternativet.

Den första är just bilden av facket där fackpampar dricker alkohol på medlemmarnas bekostnad. Vision ska vara ett fackförbund som aktivt arbetar med de frågor som är angelägna för dess medlemmar. Medlemmar och förtroendevalda ska vara stolta över sitt fackförbund och det ska inte behöva finnas några tveksamheter kring att medlemsavgiften går till "rätt" saker. I vår gamla alkoholpolicy nämns de skandaler som drabbat andra fackförbund som en anledning till att ha en restriktiv hållning i dessa frågor men varför ska vi ens öppna upp för tveksamheter?

Den andra anledningen hör ihop med förekomsten av beroendeproblematik. Enligt den missbruksutredning som Gerhard Larsson har gjort så är det ca 500 000 personer i Sverige som har ett missbruk eller beroende. För de flesta är det alkohol som är problemet. Det finns en mängd forskning på detta område och ovanstående är bara tänkt som ett exempel för att visa att det i alla större föreningar/grupper med all säkerhet finns ett flertal personer med alkoholberoende eller alkoholmissbruk.

Om alkohol är ett självklart inslag vid exempelvis årsmöten tvingas en del personer att tacka nej när de blir erbjudna alkohol och kanske till och med vara tvungen att motivera sitt ställningstagande. Vi har väl alla fått känna av styrkan av ett grupptryck i någon situation. Det är en stor skillnad mellan detta och att i stället bjudas på alkoholfria drycker och där det eventuellt finns en bar där var och en kan välja om de vill handla.

Genom att Vision inte i några sammanhang står för kostnaden av alkohol så kommer man bort från den konstiga kopplingen mellan sprit och fackliga frågor och man utestänger inte någon då

Vi föreslår förbundsstyrelsen besluta

att stryka andra punkten i Visions (SKTF:s) alkoholpolicy.

att policyn ska syfta till att inte vid några tillfällen bjuda på alkohol i samband med förbundets/avdelningens/ klubbens verksamhet.

Följande avdelningar har meddelat att man står bakom motionen:

Vision Stockholms Stad

Förbundsstyrelsens yttrande över motionerna
81-85

Förbundsstyrelsen noterar att det finns ett stort intresse kring alkoholfrågor inom förbundet. Det är bra och det tyder på en sund uppfattning att våra gemensamma resurser ska användas på ett ansvarsfullt sätt och ge mest möjliga nytta för förbundet.

Även förbundsstyrelsen har diskuterat alkoholfrågan vid ett antal tillfällen. Förbundsstyrelsen har behandlat alkoholfrågan utifrån perspektivet att Vision är en fair union, att vi nu bygger ett nytt förbund och att det är viktigt att vi använder förbundets resurser på absolut bästa sätt. Som en konsekvens av det och det förändringsarbete som pågår har förbundsstyrelsen redan beslutat om tydligare riktlinjer gällande bjudning av alkohol. Som en konsekvens av detta beslut kommer det till exempel inte bjudas på någon alkohol på förbundsmötet 2012.

De av förbundsstyrelsen antagna riktlinjerna lyder:

Vision är en fair union och bjuder inte på alkoholhaltiga drycker för medlemmarnas pengar.

Avsteg från denna princip kan undantagsvis, vid representation, fattas av förbundsordförande.

Förbundsstyrelsen föreslår förbundsmötet besluta

att avslå motionerna

Förbundsmötet beslutar

att avslå motionen

Nyheter

Visions projekt ska stärka fackens ställning i Egypten

Egypten räknas som ett av världens tio farligaste länder att vara fackligt aktiv i. Av säkerhetsskäl kan Vision inte resa dit, men det finns mycket annat som görs bakom kulisserna.  för 3 dagar sedan

Lundaavdelningen 100 år

I år fyller Visions Lundaavdelning 100 år. När medlemmarna själva fick tycka till om hur det hela skulle firas föll valet på att donera pengar till Visions solidaritetsfond. Tack vare ett bidrag på 75 000 kronor kommer fonden nu att kunna stötta fackligt engagerade i Turkiet.  för 5 dagar sedan

sundsvallsocial

Det kan låta som en dröm för de flesta heltidsanställda; sex timmars arbetsdag inklusive två avlönade timmar fria att använda för träning, återhämtning, reflektion och utbildning. Men för socialsekreterarna i Sundsvalls kommun är det snart verklighet.  för 4 dagar sedan

Lund är Årets kulturkommun 2019

Lund är Årets kulturkommun 2019

Vision har idag utsett Lund till Årets kulturkommun 2019. Det är 30:e året i rad som Vision delar ut utmärkelsen Årets kulturkommun. Värnamo utsågs till Årets uppstickare.  för 12 dagar sedan

Till arkivet

392 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Läs senaste numret av Tidningen Vision!

Läs senaste numret av Tidningen Vision

Nr 8 2018

Tidningen Vision är en medlemstidning och utkommer med 8 nummer per år.

Fråga Vision

Personlig, arbetsrättslig och facklig rådgivning alla vardagar kl 8 - 20. Ring 0771 44 00 00 eller mejla visiondirekt@vision.se

Kontakta Vision Direkt

Gör skillnad på jobbet!

Du och tusentals andra i Vision gör skillnad på arbetsplatserna. Vad engagerar er på din arbetsplats? I engagemangskiosken kan du själv plocka ihop det som behövs för en aktivitet utifrån ditt eget intresse och dina egna förutsättningar.

Engagemangskiosken

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb