×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro, Kivra eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

77. Timsemester för anställda med 25 dagars semester per år

Motionär: Malin Bergenstråle

Jag tillsammans med flera andra på min enhet tycker att det är märkligt att inte alla anställda, oavsett antal intjänade semesterdagar/år, har rätt att ta ut timsemester. Som det är nu är det bara de som har fler intjänade dagar än 25/år som har rätt till denna förmån. Man ska alltså vara fyllda 40 år för att kunna ta del av denna förmån, eller ha mer än 25 sparade dagar som går att omvandla till semestertimmar.

Vi som är unga och ofta har småbarn (som kräver en del tid) har inte en chans att utnyttja denna förmån alltså...

Alla bör ha samma förutsättningar att utnyttja detta, oavsett ålder.

Avdelningsstyrelsen bifaller motionen och föreslår Årsmötet att eftersom denna fråga kräver en avtals/lagändring vidarebefordras den som motion till årets förbundsmöte.

Förbundsstyrelsens yttrande över motion 77. Timsemester för anställda med 25 dgr semester/år.

Förbundsstyrelsen anser att det ur ett allmänt perspektiv skulle vara bra om alla hade möjlighet till timsemester. Nu är det emellertid så att vi inte kan förfoga över de 25 dagar som semesterlagen stadgar. Det är inte möjligt att för dessa dagar införa en rätt till timsemester. Semesterlagens § 9 säger nämligen att semesterdag ska tas ut som hel dag. Anledningen till det är givetvis att själva avsikten med semesterlagen är att man ska vara ledig, och inte stå till arbetsgivarens förfogande under någon del av en semesterdag.

Därför finns möjligheten till timsemester endast för de som har mer än 25 dagars semester, alltså för de semesterdagar som vi själva förhandlat fram i avtal. Dessa dagar kan vi förfoga över så som vi vill.

I flera år och flera avtalsrörelser har Vision drivit frågan om fler semesterdagar för anställda under 40 år. Inom något område har vi lyckats förbättra villkor medan vi inom andra områden fortfarande har ett arbete att göra.

Förbundsstyrelsen föreslår förbundsmötet besluta

att anse motionen besvarad.

Förbundsmötet beslutar

att anse motionen besvarad

Nyheter

Landsting nu regioner

Från och med den 1 januari har alla Sveriges regioner tagit över det regionala utvecklingsansvaret från länsstyrelserna. För Visions avdelning i Sörmland har regionbildningen inneburit tydligare och kortare beslutsvägar.  2019-01-29

Brist på tandsköterskor kan leda till felbehandlingar

Det råder stor brist på tandsköterskor i hela landet konstaterar Vision i en ny rapport. Det riskerar att leda till längre tandvårdsköer och sämre patientsäkerhet. För att behålla erfaren personal och rekrytera nya medarbetare måste arbetsgivarna göra långsiktiga lönesatsningar och erbjuda moderna villkor.  2019-01-28

Låt inte barn och unga hamna #mellanstolarna

I ett öppet brev som idag skickas till socialminister Lena Hallengren belyser fler organisationer de tusentals barn och unga med psykisk ohälsa som hamnar mellan stolarna. De slussas mellan olika myndigheter och kontaktpersoner och går igenom långa utredningar.  2019-01-24

Snabba tips inför lönesamtalet

Det är viktigt att du förbereder dig så mycket som möjligt inför ditt lönesamtal. Då är det lättare att argumentera för din lön och dina förmåner. Här får du fem tips på saker du kan göra för att förbereda dig.  2019-01-17

Till arkivet

1017 nya medlemmar under april

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Läs senaste numret av Tidningen Vision!

Läs senaste numret av Tidningen Vision

Nr 3 2019

Tidningen Vision är en medlemstidning och utkommer med 8 nummer per år.

Fråga Vision

Personlig, arbetsrättslig och facklig rådgivning alla vardagar kl 8 - 20. Ring 0771 44 00 00 eller mejla visiondirekt@vision.se

Kontakta Vision Direkt

Gör skillnad på jobbet!

Du och tusentals andra i Vision gör skillnad på arbetsplatserna. Vad engagerar er på din arbetsplats? I engagemangskiosken kan du själv plocka ihop det som behövs för en aktivitet utifrån ditt eget intresse och dina egna förutsättningar.

Engagemangskiosken

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb