×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

68. Vikten av att innehållet lever upp till skalet

Motionär: Vision Göteborg

 ”Livet kan va som en påse”, sa Hasse Alfredsson en gång, ”tomt och innehållslöst om man inte fyller det med någonting.”

Detsamma kan gälla för en fackförening som byter namn till exempel från en tradig bokstavskombination, SKTF, till något helt annat, Vision.

Först gäller det att lansera det nya vilket Vision gjort på ett föredömligt sätt.

Massor av nyheter har tillkommit i samband med detta och i den lanseringen skapas, med rätta, förväntningar och förhoppningar. En ny typ av fackligt förbund är skapat.

Innehållet i Vision är fortfarande, om inte tomt, så väldigt mycket SKTF. Detta ställer stora krav på Visions första Förbundsmöte i höst att nu formulera innehållet utifrån Vision. Det gäller all facklig politik och alla program, policies mm som funnits i SKTF. Allt från lönepolitik till ekonomihantering, välfärdsprogram, alkoholpolicy och värdegrund måste ses över och revideras och framför allt Visionaliseras.

Att läget är mycket gott förstås av att vi ökat ordentligt under 2011 trots det sämsta löneavtalet i SKTF:s historia (nästan). Tänk då vad en verklig förändring även av innehållet och ett riktigt Visionsavtal skulle ge vad gäller rekrytering.

Vi vet att den fackliga politiken hanterats i en särskild gruppering men eftersom resultatet av det arbetet inte kommer att finnas förrän motionstiden gått ut vill vi uppmärksamma oss alla på det faktum att det är SKTF:s beslut som hänger över oss. Förändringarna enligt 2012-målen och halvtidsrapporten har inte helt uppnåtts (vi får väl se vad rapporterna framåt våren säger). Vi kommer med all säkerhet att känna igen de flesta på Förbundsmötet till exempel.

Då vi vet att rapporter kommer och att Visions första Förbundsmöte kommer att bli gediget och både diskuterande och beslutsfattande nöjer vi oss med det enkla och det är…

Förbundsmötet föreslås besluta

att alla SKTF-program och politikdokument sätts under Visionslupp så att vi kommer ut efter Förbundsmötet med ett innehåll som motsvarar skalet, nämligen Vision. 

Förbundsstyrelsens yttrande över motion

68. Vikten av att innehållet lever upp till skalet.

I rapporten ”Vi bygger Vision” så lyfter förbundsstyrelsen de byggstenar som är viktigast för att fortsätta vårt förändringsarbete under de kommande åren. Där pekar också förbundsstyrelsen ut de politiska hjärtefrågor där vi behöver ha ett särskilt fokus nu. Rådsgruppens arbete med en ny politisk position med målgrupperna akademiker, unga och nyanställda i blickfånget har direkt påverkat de hjärtefrågor som nu presenteras.

Hjärtefrågorna behöver naturligtvis utvecklas ytterligare och det ansvaret tar förbundsstyrelsen. Där följer också ett ansvar för styrelsen att se över vilka verktyg Vision behöver för att ge ett bra och användbart stöd till klubbar och avdelningar i sitt lokala påverkansarbete. Men det viktigaste just nu är att fortsätta vårt medlemsnära förändringsarbete och ställa frågan till alla potentiella medlemmar.

Förbundsstyrelsen föreslår förbundsmötet besluta

att anse motionen besvarad

Förbundsmötets beslut

Förbundsmötet beslutar

att anse motionen besvarad

Nyheter

Visions projekt ska stärka fackens ställning i Egypten

Egypten räknas som ett av världens tio farligaste länder att vara fackligt aktiv i. Av säkerhetsskäl kan Vision inte resa dit, men det finns mycket annat som görs bakom kulisserna.  för 3 dagar sedan

Lundaavdelningen 100 år

I år fyller Visions Lundaavdelning 100 år. När medlemmarna själva fick tycka till om hur det hela skulle firas föll valet på att donera pengar till Visions solidaritetsfond. Tack vare ett bidrag på 75 000 kronor kommer fonden nu att kunna stötta fackligt engagerade i Turkiet.  för 5 dagar sedan

sundsvallsocial

Det kan låta som en dröm för de flesta heltidsanställda; sex timmars arbetsdag inklusive två avlönade timmar fria att använda för träning, återhämtning, reflektion och utbildning. Men för socialsekreterarna i Sundsvalls kommun är det snart verklighet.  för 4 dagar sedan

Lund är Årets kulturkommun 2019

Lund är Årets kulturkommun 2019

Vision har idag utsett Lund till Årets kulturkommun 2019. Det är 30:e året i rad som Vision delar ut utmärkelsen Årets kulturkommun. Värnamo utsågs till Årets uppstickare.  för 12 dagar sedan

Till arkivet

392 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Läs senaste numret av Tidningen Vision!

Läs senaste numret av Tidningen Vision

Nr 8 2018

Tidningen Vision är en medlemstidning och utkommer med 8 nummer per år.

Fråga Vision

Personlig, arbetsrättslig och facklig rådgivning alla vardagar kl 8 - 20. Ring 0771 44 00 00 eller mejla visiondirekt@vision.se

Kontakta Vision Direkt

Gör skillnad på jobbet!

Du och tusentals andra i Vision gör skillnad på arbetsplatserna. Vad engagerar er på din arbetsplats? I engagemangskiosken kan du själv plocka ihop det som behövs för en aktivitet utifrån ditt eget intresse och dina egna förutsättningar.

Engagemangskiosken

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb