×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

64. Ingen höjd pensionsålder

Motionär: Tommy Almqvist, Tekniska kontoret, Jönköpings kommun

Jag vill att Vision verkar för

att inte pensionsålder höjs. Det är bättre att ungdomar får jobben än att vi ska gå med rollator och lukta pink på jobbet när vi är 75 år

att jobba för att den gemensamma kakan blir mer rättvist fördelad och jobba gärna för att riksdagsmän och andra med höga bonusar får vara med och finansiera oförändrad pensionsålder. Banker verkar också ta ut höga vinster så visst finns det pengar bara man fördelar dem rättvist. 

Hoppas att Vision tar denna fråga på allvar och diskuterar frågeställningen och mitt yrkande på ett seriöst sätt.

Avdelningens yttrande
Vision Kommunavdelning i Jönköping tillstyrker motionens andemening.

Förbundsstyrelsens yttrande över motion

64. Ingen höjd pensionsålder

Förbundsstyrelsen vill arbeta för att åstadkomma en rörlig pensionsålder, som anpassas efter individens egna omständigheter t ex hälsa och andra levnadsvillkor eller helt enkelt den egna viljan. Våra system behöver göras mer flexibla för att detta ska bli möjligt. För närvarande har vi en avtalsenlig rätt att gå i pension vid 65 års ålder. Det förekommer ingen diskussion mellan parterna om att förändra det. Vi vill se pensionsvillkoren som enskilda rättigheter och vill undvika att de, under specifika konjunkturlägen, används för att regulera tillfälliga problem, vare sig de är av ekonomisk eller arbetsmarknadsmässig natur.

Vad gäller de villkor som riksdagsledamöter eller bankdirektörer så har förbundsstyrelsen ingen annan åsikt än att förmåner av det slaget bör stå i samklang med vad medborgarna kan anse vara rimligt.

Förbundsstyrelsen föreslår förbundsmötet besluta

att anse motionen besvarad.

Förbundsmötets beslut

Förbunsmötet beslutar

att anse motionen besvarad.

Nyheter

Hur kan en påverka för att få fler semesterdagar?

Nu är när jobbhösten har börjat på allvar så kanske du känner att semestern var alldeles för kort? Här kommer ett tips på hur du kan få fler semesterdagar till nästa år.  för 15 timmar sedan

Unga lockas av flexibelt jobb

Enligt en internationell undersökning är möjligheten till flexibelt arbete den främsta nyckeln för att rekrytera unga talanger.  igår kl 14:29

Chefsspaning: Så motiverar du dina medarbetare

Ett av chefens viktigaste uppdrag är att skapa engagemang på arbetsplatsen. Psykologen och författaren Niklas Laninge tipsar om några knep som skapar förutsättningar för en kultur där alla känner sig motiverade och bekräftade.  för 8 dagar sedan

Dags att söka nytt jobb?

Efter en lång och skön sommar kommer vardagen som ett brev på posten. En del ser med spänning fram emot hösten medan vissa går i tankarna på ett nytt jobb. Hur vet man när det är dags att gå vidare i karriären?  för 12 dagar sedan

Till arkivet

1119 nya medlemmar under september

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Läs senaste numret av Tidningen Vision!

Läs senaste numret av Tidningen Vision

Nr 5 2018

Tidningen Vision är en medlemstidning och utkommer med 8 nummer per år.

Fråga Vision

Personlig, arbetsrättslig och facklig rådgivning alla vardagar kl 8 - 20. Ring 0771 44 00 00 eller mejla visiondirekt@vision.se

Kontakta Vision Direkt

Gör skillnad på jobbet!

Du och tusentals andra i Vision gör skillnad på arbetsplatserna. Vad engagerar er på din arbetsplats? I engagemangskiosken kan du själv plocka ihop det som behövs för en aktivitet utifrån ditt eget intresse och dina egna förutsättningar.

Engagemangskiosken

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb