×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

63. Modell för generationsväxling

Motionär: Görel Norlén

Många arbetstagare som fyllt 60 år vill gärna jobba, men upplever det påfrestande att arbeta heltid. Att gå ner i arbetstid skulle dock innebära en alltför stor belastning på ekonomin. Samtidigt står många unga utanför arbetslivet och måste ges chansen att få ett arbete.

När äldre arbetstagare slutar saknas i regel tid för kunskapsöverföring till den som kommer efter.

Jag föreslår därför att:

att möjlighet ges till personer över 60 år att gå ner i arbetstid, men behålla en större procent av lönen än den procent man går ner i tid. T ex arbeta 75 % och behålla 85-90 % av lönen.

att en ung, arbetslös person anställs, som delvis går dubbelt med den äldre.

att den arbetstagare som går ner i tid blir mentor för den yngre. På så vis behålls kompetensen i organisationen och man underlättar för den yngre att komma in i arbetet.

Vision Stockholms stad har behandlat motionen på sitt styrelsemöte den 19 mars 2012 och lämnat motionen till förbundsmötet utan eget yttrande

Förbundsstyrelsens yttrande över motion

63. Modell för generationsväxling

Förbundsstyrelsen har samma uppfattning som motionären. Vi hade i årets avtalsrörelse förslag om att anställda ska ha möjlighet att gå i delpension från 60 års ålder, och att villkoren skulle göras attraktiva, t ex med den sk 80-90-100-modellen, att anställda skulle kunna gå ned till 80 procents tjänstgöring med 90 procents lön och 100 procents pensionsavsättning.

Förbundsstyrelsen tycker att Vision ska fortsätta arbeta för att förändra våra avtal så att detta kan bli möjligt. En sådan åtgärd kostar dock pengar och den behöver därför vägas mot andra åtgärder som kan vara aktuella då vi går in i nästa avtalsrörelse.

Villkor som dessa lämpar sig alldeles utmärkt att driva som lokal intresseförhandling och lokala avtal som tar hänsyn till de omständigheter som råder på arbetsplatsen och individen. Det optimala är m det hittas lösningar som ökar flexibiliteten för både arbetsgivare men framför allt för individen.

Förbundsstyrelsen föreslår förbundsmötet besluta

att anse motionen besvarad, samt

att överlämna den för beredning inför kommande avtalsrörelser.

Förbundsmötets beslut

Förbundsmötet beslutar

att anse motionen besvarad, samt

att överlämna den för beredning inför kommande avtalsrörelser.

Medskick till avtalsrörelsens beredning: Att detta inte bara ska gälla unga.

Prioritering till avtalsgruppen: Normal, (intressant men ska inte ske på bekostnad av andra frågor)

Nyheter

Gå med Vision i Stockholms Prideparad 2019!

Vill du också uppleva stämningen i paraden och vara med och synliggöra arbetet för en arbetsplats för alla? Gå med Vision i Stockholms Prideparad 2019!  för 12 dagar sedan

Sommarhälsning från Veronica Magnusson

Här kommer en sommarhälsning från Visions förbundsordförande Veronica Magnusson. Glad sommar!  för 12 dagar sedan

Levnadslön - en förutsättning för Agenda 2030

Offentlig upphandling har en jätteviktig roll i arbetet med levnadslön i andra länder. Det lyfte Visions förbundsordförande Veronica Magnusson under ett seminarium där det pratades om hur alla i världshandeln ska kunna leva på sitt arbete.  för 12 dagar sedan

Mats Lindgren, Veronica Magnusson, Sigrid De Geyter, Jörgen Hermansson och Ardalan Shekarabi.

Samhällsbygge 2030 – från hållbarhetsvision till framgångsverksamhet

På onsdagen under Almedalsveckan deltog Veronica Magnusson i ett panelsamtal tillsammans med bland annat civilminister Ardalan Shekarabi, och där pratade de om hur framgångsnycklarna ser ut för att hållbarhetsvisioner ska bli verklighet.  för 13 dagar sedan

Till arkivet

523 nya medlemmar under juli

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Läs senaste numret av Tidningen Vision!

Läs senaste numret av Tidningen Vision

Nr 4 2019

Tidningen Vision är en medlemstidning och utkommer med 8 nummer per år.

Fråga Vision

Personlig, arbetsrättslig och facklig rådgivning alla vardagar kl 8 - 20. Ring 0771 44 00 00 eller mejla visiondirekt@vision.se

Kontakta Vision Direkt

Gör skillnad på jobbet!

Du och tusentals andra i Vision gör skillnad på arbetsplatserna. Vad engagerar er på din arbetsplats? I engagemangskiosken kan du själv plocka ihop det som behövs för en aktivitet utifrån ditt eget intresse och dina egna förutsättningar.

Engagemangskiosken

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb