×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

50. Facklig heltid = max 80 procent

Motionär: Vision Göteborg

I den halvtidsrapport som presenterades på Förbundsmötet 2010 fanns som en viktig punkt att heltidsmåttet för fackligt förtroendevalda skulle ändras till max 80 %.

Detta så att minst en fot fanns kvar i yrket och fler skulle dela på de fackliga uppdragen. I Göteborg gick man från ord till handling och där gäller sedan mars 2011 detta beslut.

I halvtidsrapporten talades om att det skulle gälla nya fackliga företrädare och att de bör inte vara fackliga mer än högst 80 %. Vi menar att det är viktigare än så och att den punkten ska gälla i Vision från 2013-01-01. Den ska dessutom gälla alla. Fördelarna är enorma och skiljer dessutom ut Vision från andra fackliga organisationer så att det i sig blir rekryterande. Vi kommer säkert att konstatera på Förbundsmötet att alla 2012-målen inte uppnåtts eller att alla punkterna i halvtidsrapporten inte tagits om hand men den här punkten är konkret och här kan vi fatta beslut. I och med att böret och diskussionen funnits i 2 år har givetvis beredskapen kommit tillräckligt långt för att bör byts mot ska.

Förbundsmötet föreslås besluta

att ingen förtroendevald i Vision har mer än 80 % facklig tid från 2013-01-01.

Förbundsstyrelsens yttrande över motion 50. Facklig heltid = Max 80 %.

Förbundsstyrelsen delar helt motionären resonemang om vikten av kopplingen till yrket och arbetsplatsen för förtroendevalda i Vision. I rapporten "Vi bygger Vision" som presenteras på förbundsmötet beskriver styrelsen det som "I Vision kombinerar vi alltid yrkeskarriär och fackligt uppdrag". Ska vi ta yrkesfrågorna på allvar så är vår egen koppling till yrkeslivet en naturlig del.

Förbundsstyrelsen tror dock inte det är rätt väg att omdefiniera facklig heltid till 80 % och införa en sådan regel i förbundet.

Förbundsstyrelsen föreslår förbundsmötet besluta

att anse motionen besvarad

Förbundsmötet beslutar

att anse motionen besvarad

Nyheter

Så lyckas du koppla bort jobbet i jul

Många har svårt att ta ledigt från jobbet under julen. Här kommer några tips från Angela Ahola, doktor i psykologi, om hur du kan koppla bort arbetet under julledigheten.  för en timma sedan

Så får du en lugn jul

Efter en intensiv höst har det äntligen blivit dags för några dagars julledighet. Det innebär tid för den så viktiga återhämtningen. Men julen kan också vara en riktig stressfälla – här är de bästa knepen som kan få dig att varva ner.  igår kl 12:00

Kivra

Betalar du din medlemsavgift i Vision med inbetalningskort och är ansluten till Kivra? Då kommer du från januari att få din månadsavi digitalt i Kivra istället för på papper i posten. Smart, eller hur?  igår kl 09:00

Visions projekt ska stärka fackens ställning i Egypten

Egypten räknas som ett av världens tio farligaste länder att vara fackligt aktiv i. Av säkerhetsskäl kan Vision inte resa dit, men det finns mycket annat som görs bakom kulisserna.  för 13 dagar sedan

Till arkivet

934 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Läs senaste numret av Tidningen Vision!

Läs senaste numret av Tidningen Vision

Nr 8 2018

Tidningen Vision är en medlemstidning och utkommer med 8 nummer per år.

Fråga Vision

Personlig, arbetsrättslig och facklig rådgivning alla vardagar kl 8 - 20. Ring 0771 44 00 00 eller mejla visiondirekt@vision.se

Kontakta Vision Direkt

Gör skillnad på jobbet!

Du och tusentals andra i Vision gör skillnad på arbetsplatserna. Vad engagerar er på din arbetsplats? I engagemangskiosken kan du själv plocka ihop det som behövs för en aktivitet utifrån ditt eget intresse och dina egna förutsättningar.

Engagemangskiosken

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb