×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Dina uppgifter registreras i vårt medlemsregister. Med hjälp av uppgifterna betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på din lön varje månad.

Om det inte är möjligt får du ett inbetalningskort hemskickat med posten. Du kan också betala via autogiro.

Du ansluts automatiskt till försäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, och du bör noga läsa informationen som skickas hem till dig när du blivit medlem.

Är du inte fullt arbetsför när du blir medlem behöver du kontakta försäkringsbolaget, eftersom det ställs vissa hälsokrav. Du måste också vara bosatt och folkbokförd i Sverige. Om du anmäler dig som medlem med startdatum bakåt i tiden ska du istället uppfylla kraven den dag du gör medlemsanmälan. Med fullt arbetsför menas att du kan utföra ditt vanliga arbete utan undantag, inte får ersättning som har samband med egen sjukdom, skada eller funktionshinder, eller har vilande sådan ersättning och inte av hälsoskäl har särskilt anpassat arbete, anställning med lönebidrag eller liknande. Är du sjuk kortare tid än 15 dagar räknas du som fullt arbetsför.

Om du betalar din avgift till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien att dras så, om du inte tackar nej till försäkringarna eller kontaktar försäkringsbolaget för att ändra till inbetalningskort eller autogiro.

Vi kommer att skicka dina uppgifter till de försäkringsbolag som Vision har avtal med.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

43. Mentor i Vision

Motionär: Vision Göteborg

I den facketförändrasprocess som så starkt pågår i och präglar det nya förbundet Vision kan man fundera lite grann på hur vi utnyttjar alla de engagerade och goda krafter som finns i förbundet. Den självklara diskussionen kring föryngringen med målsättningen 30% under 35 år är en nödvändighet. Men det är viktigt att detta inte bara blir en kvantitativ siffra. "Vi har uppnått målet men de tunga posterna får vi nog vänta med, ordförande kan man ju t ex inte bli direkt" osv.

Alla kan bli allt om man får rätt stöd och det har stor betydelse i förändringsarbetet vem som är ansiktet i våra avdelningar och klubbar. Självklart måste en generationsväxling ske under ordnade former men betydelsen av ansiktet kan aldrig underskattas.

Att som erfaren "äldre" företrädare träda tillbaka och bli det stöd som växlingen kräver är en oerhört viktig uppgift. Att bli ledamot i stället för ordförande eller bisittare i stället för sittare är en helt avgörande insats man kan göra för föreningen. Att lyfta fram de som ska ta över och faktiskt låta dom ta över är en annan, inte enkel, men avgörande insats.

De som ska leda oss framöver får en mycket välordnad och attraktiv utbildning, Ledare i Vision. Varför inte ge de som anammar förändringstanken fullt ut möjligheten att bidra med sin erfarenhet och kunskap under samma ordnade former. "Mentor" i Vision alumni?

Gör en utbildning "Mentor i Vision" eller något med kriterierna att man ska ha lämnat sina tunga poster men man finns kvar som t ex ledamot i en styrelse.

Utbildningen går då ut på hur man på bästa sätt stöttar utan att stöta. Hur man träder tillbaka utan att ändå inte försvinna eller fortfarande ha hand om´et. Gör utbildningen lika attraktiv som Ledare i Vision och konstatera att den uppgiften också är viktig i förnyelsen och den generationsväxling som måste till. Namnet är lite viktigt det är kanske inte rätt med "Mentor" i Vision (Det finns ju mentorer till deltagarna i Ledare i Vision men det är inte riktigt det vi menar) och kanske heller inte "f d ledare" i Vision är så lyckat. Men namnet löser sig...

Förbundsmötet föreslås besluta

att FS tar fram ett mer ordnat paket kring förnyelsen och generationsväxlingen där ett uppdrag med tillhörande utbildning blir "Mentor" i Vision

Förbundsstyrelsens yttrande över motionerna 43. Mentor i Vision 44. Mentorskapsprogram i Vision

Generationsväxlingen i förbundet är verkligen en överlevnadsfråga och att ta tillvara förtroendevaldas kunskaper och erfarenheter på det viset som motionärerna beskriver anser förbundsstyrelsen vara ett viktigt strategiskt verktyg.

Därför är det en bra idé att förbundet tar fram någon form av utbildningserbjudande i linje med motionärernas förslag. Exakt hur utformningen på utbildningen blir, vilket namn och så vidare vill förbundsstyrelsen inte fastställa här och nu.

Förbundsstyrelsen föreslår förbundsmötet besluta

att bifalla motionerna

Förbundsmötet beslutar

att bifalla motionen

Nyheter

Veronica Magnusson ny ledamot i Agenda 2030- delegationen

Visions förbundsordförande Veronica Magnusson har utsetts av regeringen till ny ledamot i Agenda 2030- delegationen. Veronica Magnusson kommer med sitt fackliga perspektiv att bidra med viktig kompetens till delegationens arbete.  för 4 dagar sedan

Så har ledningen engagerat sig för en bättre arbetsmiljö

Den dagliga arbetsmiljön engagerar såväl medarbetare och skyddsombud som chefer och politiker. VA Syd och Emmaboda kommun är två arbetsplatser som kan se effekten av att arbeta med Arbetsmiljöverkets föreskrifter om organisatorisk och social arbetsmiljö (OSA). Personalcheferna berättar om några konkreta insatser.  för 5 dagar sedan

Stresskollen – ett handfast stöd vid förändring

Stress och arbetsmiljö är stora frågor som kan vara svåra att prata om på jobbet – särskilt i tider då en arbetsgrupp står inför stora förändringar. Här berättar vi om två arbetsplatser som använt Stresskollen som ett verktyg för att stärka gemenskapen i arbetslaget.  för 6 dagar sedan

Hur bra är du på att övertyga?

Vad är det för skillnad på att övertala och övertyga medarbetare? Serena Mon de Vienne, retorikexpert på Snacka Snyggt reder ut begreppen.  för 7 dagar sedan

Till arkivet

1203 nya medlemmar under april

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Läs senaste numret av Tidningen Vision!

Läs senaste numret av Tidningen Vision

Nr 3 2018

Tidningen Vision är en medlemstidning och utkommer med 8 nummer per år.

Fråga Vision

Personlig, arbetsrättslig och facklig rådgivning alla vardagar kl 8 - 20. Ring 0771 44 00 00 eller mejla visiondirekt@vision.se

Kontakta Vision Direkt

Gör skillnad på jobbet!

Du och tusentals andra i Vision gör skillnad på arbetsplatserna. Vad engagerar er på din arbetsplats? I engagemangskiosken kan du själv plocka ihop det som behövs för en aktivitet utifrån ditt eget intresse och dina egna förutsättningar.

Engagemangskiosken

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb