×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

43. Mentor i Vision

Motionär: Vision Göteborg

I den facketförändrasprocess som så starkt pågår i och präglar det nya förbundet Vision kan man fundera lite grann på hur vi utnyttjar alla de engagerade och goda krafter som finns i förbundet. Den självklara diskussionen kring föryngringen med målsättningen 30% under 35 år är en nödvändighet. Men det är viktigt att detta inte bara blir en kvantitativ siffra. "Vi har uppnått målet men de tunga posterna får vi nog vänta med, ordförande kan man ju t ex inte bli direkt" osv.

Alla kan bli allt om man får rätt stöd och det har stor betydelse i förändringsarbetet vem som är ansiktet i våra avdelningar och klubbar. Självklart måste en generationsväxling ske under ordnade former men betydelsen av ansiktet kan aldrig underskattas.

Att som erfaren "äldre" företrädare träda tillbaka och bli det stöd som växlingen kräver är en oerhört viktig uppgift. Att bli ledamot i stället för ordförande eller bisittare i stället för sittare är en helt avgörande insats man kan göra för föreningen. Att lyfta fram de som ska ta över och faktiskt låta dom ta över är en annan, inte enkel, men avgörande insats.

De som ska leda oss framöver får en mycket välordnad och attraktiv utbildning, Ledare i Vision. Varför inte ge de som anammar förändringstanken fullt ut möjligheten att bidra med sin erfarenhet och kunskap under samma ordnade former. "Mentor" i Vision alumni?

Gör en utbildning "Mentor i Vision" eller något med kriterierna att man ska ha lämnat sina tunga poster men man finns kvar som t ex ledamot i en styrelse.

Utbildningen går då ut på hur man på bästa sätt stöttar utan att stöta. Hur man träder tillbaka utan att ändå inte försvinna eller fortfarande ha hand om´et. Gör utbildningen lika attraktiv som Ledare i Vision och konstatera att den uppgiften också är viktig i förnyelsen och den generationsväxling som måste till. Namnet är lite viktigt det är kanske inte rätt med "Mentor" i Vision (Det finns ju mentorer till deltagarna i Ledare i Vision men det är inte riktigt det vi menar) och kanske heller inte "f d ledare" i Vision är så lyckat. Men namnet löser sig...

Förbundsmötet föreslås besluta

att FS tar fram ett mer ordnat paket kring förnyelsen och generationsväxlingen där ett uppdrag med tillhörande utbildning blir "Mentor" i Vision

Förbundsstyrelsens yttrande över motionerna 43. Mentor i Vision 44. Mentorskapsprogram i Vision

Generationsväxlingen i förbundet är verkligen en överlevnadsfråga och att ta tillvara förtroendevaldas kunskaper och erfarenheter på det viset som motionärerna beskriver anser förbundsstyrelsen vara ett viktigt strategiskt verktyg.

Därför är det en bra idé att förbundet tar fram någon form av utbildningserbjudande i linje med motionärernas förslag. Exakt hur utformningen på utbildningen blir, vilket namn och så vidare vill förbundsstyrelsen inte fastställa här och nu.

Förbundsstyrelsen föreslår förbundsmötet besluta

att bifalla motionerna

Förbundsmötet beslutar

att bifalla motionen

Nyheter

Fullsatt seminarium om att stötta fackliga kollegor i världen

Den 12 oktober medverkade Visions ordförande Veronica Magnusson på ett lunchseminarium i Norrköping. Arrangemanget var ett samarbete mellan Union to Union, Vision och Vårdförbundet.  för 5 dagar sedan

Andreas Dits.

Dags att planera in höst- och julledigheten

Just nu kan julen kännas väldigt långt borta. Men det kan redan nu vara smart att börja planera in julledigheten och annan ledighet i höst och vinter.  för 10 dagar sedan

Vikten av introduktion

Två av tre unga Visionsmedlemmar svarar att de fått den introduktion de behöver för att kunna göra utföra sitt jobb på ett bra sätt. Men det finns mer att göra på arbetsplatserna.  2018-10-05

Så maxar du utvecklingssamtalet

Hösten är här – dags för utvecklingssamtal! Det är ett gyllene tillfälle att prata med din chef om saker som kanske inte hinns med i vardagen. Så här kan du använda samtalet till att växa i din yrkesroll.  för 12 dagar sedan

Till arkivet

1392 nya medlemmar under oktober

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Läs senaste numret av Tidningen Vision!

Läs senaste numret av Tidningen Vision

Nr 6 2018

Tidningen Vision är en medlemstidning och utkommer med 8 nummer per år.

Fråga Vision

Personlig, arbetsrättslig och facklig rådgivning alla vardagar kl 8 - 20. Ring 0771 44 00 00 eller mejla visiondirekt@vision.se

Kontakta Vision Direkt

Gör skillnad på jobbet!

Du och tusentals andra i Vision gör skillnad på arbetsplatserna. Vad engagerar er på din arbetsplats? I engagemangskiosken kan du själv plocka ihop det som behövs för en aktivitet utifrån ditt eget intresse och dina egna förutsättningar.

Engagemangskiosken

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb