×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

40. Tillvarata de äldre medlemmarnas kompetens i Visions utveckling

Motionär: Landstingsavdelningen Stockholm

Vision är ett fackförbund för alla.

I vårt interna arbete saknas dock den linjen. De äldre besitter mycket kunskap och lång erfarenhet av det fackliga arbetet.

Idag vill t o m regeringen i ett förslag, höja pensionsåldern för de som vill arbeta längre.

Låt alla oavsett ålder få vara med som kursledare, representanter i regionen och mentorer för nyinvalda styrelseledamöter.

Med Visions sätt att se människan och dess resurser så anser jag att de äldres kunskapsbank försvinner som det ser ut idag.

Det är kunskap som har förräntat sig väl och som bara försvinner och detta är såväl en resurs som ekonomisk förlust.

Jag föreslår

att Vision aktivt arbetar för allas lika värde, rättigheter, möjligheter i förbundet oavsett ålder.

att förbundsstyrelsen låter våra äldre visionsmedlemmars kompetens komma andra till del genom kursledarskap samt mentorskap speciellt för de nyinvalda ledamöterna i styrelser.

Avdelningens yttrande

Styrelsen för landstingsavdelningen Stockholm har beslutat att tillstyrka motionen och att skicka motionen vidare till förbundsmötet.

Förbundsstyrelsens yttrande över motion 40. Tillvarata de äldre medlemmarnas kompetens i Visions utveckling.

Förbundsstyrelsen håller med att det är viktigt att alla åldrar finns representerade. Visions utmaning och överlevnadsfråga är att få in yngre medlemmar som förtroendevalda, i styrelser och som kursledare.

När det gäller kursledare i Vision har förbundet medvetet arbetat med att sänka åldersstrukturen i kursledargruppen då den har en brist på kursledare födda 1970 och senare. Vi är långt ifrån klara med det. Det är endast 7,8 procent av Visions lokala styrelser som har uppnått vårt mål med 30 procent under 35 år. Hälften av Visions lokala styrelser har ingen ledamot som är under 35 år.

När det gäller frågan om att ta tillvara äldres kunskap och erfarenhet ber förbundsstyrelsen att hänvisa till förslaget i motionerna 114 och 115 om att ta fram någon form av utbildning som stödjer förbundets behov av generationsskifte.

Förbundsstyrelsen föreslår förbundsmötet

att bifalla första att-satsen

att anse andra att-satsen besvarad

Förbundsmötets beslut

att bifalla första att-satsen

att anse andra att-satsen besvarad

Vi har många äldre duktiga och kompetenta kursledare i Vision medan det snarare är en brist på yngre.

Nyheter

Fullsatt seminarium om att stötta fackliga kollegor i världen

Den 12 oktober medverkade Visions ordförande Veronica Magnusson på ett lunchseminarium i Norrköping. Arrangemanget var ett samarbete mellan Union to Union, Vision och Vårdförbundet.  för 4 dagar sedan

Andreas Dits.

Dags att planera in höst- och julledigheten

Just nu kan julen kännas väldigt långt borta. Men det kan redan nu vara smart att börja planera in julledigheten och annan ledighet i höst och vinter.  för 9 dagar sedan

Vikten av introduktion

Två av tre unga Visionsmedlemmar svarar att de fått den introduktion de behöver för att kunna göra utföra sitt jobb på ett bra sätt. Men det finns mer att göra på arbetsplatserna.  för 14 dagar sedan

Så maxar du utvecklingssamtalet

Hösten är här – dags för utvecklingssamtal! Det är ett gyllene tillfälle att prata med din chef om saker som kanske inte hinns med i vardagen. Så här kan du använda samtalet till att växa i din yrkesroll.  för 11 dagar sedan

Till arkivet

1373 nya medlemmar under oktober

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Läs senaste numret av Tidningen Vision!

Läs senaste numret av Tidningen Vision

Nr 6 2018

Tidningen Vision är en medlemstidning och utkommer med 8 nummer per år.

Fråga Vision

Personlig, arbetsrättslig och facklig rådgivning alla vardagar kl 8 - 20. Ring 0771 44 00 00 eller mejla visiondirekt@vision.se

Kontakta Vision Direkt

Gör skillnad på jobbet!

Du och tusentals andra i Vision gör skillnad på arbetsplatserna. Vad engagerar er på din arbetsplats? I engagemangskiosken kan du själv plocka ihop det som behövs för en aktivitet utifrån ditt eget intresse och dina egna förutsättningar.

Engagemangskiosken

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb