×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro, Kivra eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

37. Utökade kunskaper om revisionsberättelser och årsbokslut

Motionärer: Magnus Sällström 502 Vårdföretagarna allmän klubb (Stockholm) och Katarina Andersson 512 Tjänsteföretagarna/Almega allmän klubb (Stockholm)

Inom det privata näringslivet är det en nödvändighet att kunna förstå och tyda olika ekonomiska dokument och förhandlingsunderlag för att kunna tillvarata medlemmarnas intressen och driva det fackliga arbetet framåt. Det finns idag utbildning inom förbundet som ger en inblick i årsredovisning, bokslut och revisionsberättelse. Det är en bra möjlighet för att kunna förstå sammanhanget.

Det som denna motion gäller är det privata näringslivets ekonomiska information där en del aktörer har riskkapitalbolag som huvudägare. Dessa bolags eller koncerners ekonomiska information sammanställs av ekonomiskt mycket kunniga medarbetare och ledning. Det är gedigna luntor med omfattande ekonomisk information utöver vad bokföringslagen kräver.

Det är på tiden att förbundet lyfter denna fråga och kompletterar kursutbudet med en ekonomisk utbildning för fackliga representanter i det privata näringslivet. De fackliga representanterna hos arbetsgivare med multinationella ägare är i stort behov av att kunna öka det ekonomiska kunnandet för att kunna vässa argumentationen i mötet med dessa arbetsgivare.

Vi yrkar på

att     förbundet ser över vilka ekonomiska kunskaper som är nödvändiga för att kunna förstå och få en adekvat inblick i det privata näringslivets ekonomiska information för att kunna bedriva ett framåtsyftande fackligt arbete som tillvaratar medlemmarnas intressen. 

att     förbundet utformar en utbildning för fackliga representanter som möter det privata näringslivets ekonomiska argumentation i sin fackliga vardag. Alternativt att förbundet undersöker möjligheten att köpa in en utbildning som motsvarar de inblickskrav som fackliga representanter i det privata näringslivet är i behov av vid förhandlingsbordet.

 

Förbundsstyrelsens yttrande

37. Utökade kunskaper om revisionsberättelser och årsbokslut

Förbundsstyrelsen håller med att kunskap om de ekonomiska förutsättningarna är en strategiskt viktig kunskap för bolagsstyrelserepresentanter och ledande förtroendevalda i privata bolagsklubbar. Förbundsstyrelsen tar ett fram ett förslag till ett årligt nätverk där ekonomi tillsammans med andra viktiga strategiska frågor för denna målgrupp diskuteras.

Förbundsstyrelsen föreslår förbundsmötet

att     bifalla första att-satsen

att     avslå andra att-satsen gällande utbildning och istället föreslå att inbjuda till ett årligt nätverk för styrelserepresentanter och ledande förtroendevalda i de privata företagen.

Förbundsmötet beslutar

att bifalla första att-satsen

att avslå andra att-satsen gällande utbildning och istället föreslå att inbjuda till ett årligt nätverk för styrelserepresentanter och ledande förtroendevalda i de privata företagen.

Nyheter

Landsting nu regioner

Från och med den 1 januari har alla Sveriges regioner tagit över det regionala utvecklingsansvaret från länsstyrelserna. För Visions avdelning i Sörmland har regionbildningen inneburit tydligare och kortare beslutsvägar.  2019-01-29

Brist på tandsköterskor kan leda till felbehandlingar

Det råder stor brist på tandsköterskor i hela landet konstaterar Vision i en ny rapport. Det riskerar att leda till längre tandvårdsköer och sämre patientsäkerhet. För att behålla erfaren personal och rekrytera nya medarbetare måste arbetsgivarna göra långsiktiga lönesatsningar och erbjuda moderna villkor.  2019-01-28

Låt inte barn och unga hamna #mellanstolarna

I ett öppet brev som idag skickas till socialminister Lena Hallengren belyser fler organisationer de tusentals barn och unga med psykisk ohälsa som hamnar mellan stolarna. De slussas mellan olika myndigheter och kontaktpersoner och går igenom långa utredningar.  2019-01-24

Snabba tips inför lönesamtalet

Det är viktigt att du förbereder dig så mycket som möjligt inför ditt lönesamtal. Då är det lättare att argumentera för din lön och dina förmåner. Här får du fem tips på saker du kan göra för att förbereda dig.  2019-01-17

Till arkivet

1081 nya medlemmar under april

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Läs senaste numret av Tidningen Vision!

Läs senaste numret av Tidningen Vision

Nr 3 2019

Tidningen Vision är en medlemstidning och utkommer med 8 nummer per år.

Fråga Vision

Personlig, arbetsrättslig och facklig rådgivning alla vardagar kl 8 - 20. Ring 0771 44 00 00 eller mejla visiondirekt@vision.se

Kontakta Vision Direkt

Gör skillnad på jobbet!

Du och tusentals andra i Vision gör skillnad på arbetsplatserna. Vad engagerar er på din arbetsplats? I engagemangskiosken kan du själv plocka ihop det som behövs för en aktivitet utifrån ditt eget intresse och dina egna förutsättningar.

Engagemangskiosken

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb