×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

32. Utbildning i Vision

Motionär: Irene Grahn, Visions landstingsavdelning Västmanland

Lokalavdelningarna i Vision ansvarar för facklig utbildning och har ekonomiskt ansvar för: medlemsutbildning, utbildning av Vision-ombud och skyddsombud, utbildning av hela styrelser. Avdelningen ansvarar för att genomföra utbildningar, själv eller tillsammans med andra avdelningar. I avdelningen ska finnas en utbildningsansvarig.

Visions regionala center har ett regionalt ansvar för: behovsanalys av utbildning samt rekrytering av nya kursledare, utbildare och handledare.

För att få en kontinuitet och kvalitetssäkra utbildningarna för Vision-ombud och skyddsombud borde de regionala centren vara ett nav i detta och en sammanhållande länk till dessa utbildningar. Varje avdelning/klubb inom respektive regionalt center anmäler in vilka nya Vision-ombud och skyddsombud som tillkommer. Centren samlar in dessa namn och ordnar utbildning. Det ekonomiska ansvaret har fortfarande varje avdelning/klubb.

Det är idag ojämnt fördelat hur många nytillkomna Vision-ombud och skyddsombud som anmäls. Varje avdelning har oftast inte underlag för att ordna en egen utbildning. Ett samarbete med andra avdelningar är inte alltid så lätt att få till och platserna till utbildningarna räcker inte alltid till och kan vara ojämnt fördelade.

Förslag till beslut:

att     respektive regionalt center ansvarar för att utbildning för Vision-ombud och skyddsombud genomförs kontinuerligt.

att     respektive avdelning står för kostnaden samt anmäler in nya Vision-ombud och skyddsombud till de regionala centren.

Förbundsstyrelsens yttrande

32. Utbildning i Vision

Avdelningar har ansvar för att erbjuda utbildning precis som motionären skriver. De utbildningar som har ett enhetligt innehåll – program och körschema – är grundutbildningar för Vision ombud och skyddsombud och finns tillgängliga på vision.se/utbildning. Vision erbjuder dessa grundutbildningar för att förtroendevalda ska få kunskap om och veta vad som förväntas när man är ny i ett uppdrag.

Kansliets utbildningsgrupp är en regional resurs som håller ihop och utvecklar förbundets utbildningsverksamhet.

Avdelningarna planerar och genomför grundutbildningar. Detta kan göras på olika sätt.

  1. Avdelningen har tillräckligt många deltagare och genomför då i egen regi.
  2. Man kan erbjuda utbildningar i samverkan med andra avdelningar.
  3. Avdelningar nyttjar platser på grundutbildningar som kansliets utbildningsgrupp erbjuder och planerar. Avdelningen betalar då för sina deltagare. 

Klubbar har inte ansvar att genomföra grundutbildningar själv utan dessa erbjuds via utbildningsgruppen.

Utbildningsgruppen bidrar gärna till samarbetsexplosion i de olika regionerna. Motionärens förslag är en realitet i vissa regioner och utbildningsgruppen ser gärna till att grundutbildningar genomförs där behov finns och gärna enligt punkten 3 ovan.

Förbundsstyrelsen föreslår förbundsmötet besluta

att anse motionen besvarad

Förbundsmötet beslutar 

att anse motionen besvaradNyheter

Digitala årsmötet - så går det till

Om en månad är det dags för Visions första helt digitaliserade årsmöte. Årsmötets processledare Kajsa Qvist berättar hur det kommer att gå till.  för 11 dagar sedan

Vision vill forma framtidens arbetsliv

Under hösten fortsätter Vision att träffa medlemmar på arbetsplatser, mässor, fikarum, över telefonen och på sociala medier.  för 8 dagar sedan

Värmen är tillbaka - Så kan du jobba ute

Suntarbetsliv har tagit fram en checklista över hur du kan flytta kontorsarbetet utomhus. Och varför det är bra att jobba utomhus.  2019-08-26

Klimatfrågan allt viktigare när young professionals får bestämma

När studenter, akademiker och nya i arbetslivet rankar sina drömarbetsgivare hamnar Google, IKEA och Spotify i topp, enligt en ny undersökning från Academic Work. Resultatet visar också att företag som tar klimatfrågan på allvar ökar stort i attraktivitet.  2019-08-20

Till arkivet

1033 nya medlemmar under september

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Läs senaste numret av Tidningen Vision!

Läs senaste numret av Tidningen Vision

Nr 5 2019

Tidningen Vision är en medlemstidning och utkommer med 8 nummer per år.

Fråga Vision

Personlig, arbetsrättslig och facklig rådgivning alla vardagar kl 8 - 20. Ring 0771 44 00 00 eller mejla visiondirekt@vision.se

Kontakta Vision Direkt

Gör skillnad på jobbet!

Du och tusentals andra i Vision gör skillnad på arbetsplatserna. Vad engagerar er på din arbetsplats? I engagemangskiosken kan du själv plocka ihop det som behövs för en aktivitet utifrån ditt eget intresse och dina egna förutsättningar.

Engagemangskiosken

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb