×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

31. Öka tillgängligheten för oss förtroendevalda

Motionär: Sari Elsilä, Vision Norberg

När vi som medlemmar inom Vision ringer Direkten för att få råd, så använder de sig av en Faktabank. Denna databas har ca 700 frågor och svar som lätt skulle kunna göras tillgänglig för tex ordföranden, vice ordföranden mm i avdelningar och klubbar.  Medarbetarna på Direkten får avlastning och vi får tillgång till svar fortare. Att göra den tillgänglig för alla är inte bra då man som medlem ofta inte har grundkunskaperna som krävs i frågorna, och ofta blir det många följdfrågor som kan göra det svårt att förstå.

Därför vill vi föreslå förbundet

att     ge oss förtroendevalda ordföringar och vice ordföringar tillgång till Faktabankens frågor och svar utan att behöva ringa till Direkten.

 

Förbundsstyrelsens yttrande

31. Öka tillgängligheten för oss förtroendevalda

Förbundsstyrelsen anser att det är ett bra förslag motionären lyfter fram.

För att kunna ge snabb, aktuell och korrekt rådgivning har Vision Direkt under de senaste tre åren byggt ett teknikstöd i form av en stor faktabank. Faktabanken innehåller 750 frågor och svar och uppdateras kontinuerligt så att den stämmer överens med lagar, avtal, tolkningar, riktlinjer, medlemsvillkor och mycket annat som behövs i rådgivningen.

Från början var faktabanken öppen för rådgivarna på Vision Direkt, men sedan två år tillbaka är den öppen för samtliga Vision-anställda, som ett stöd i deras arbete. Att göra faktabanken tillgänglig även för Visions förtroendevalda är ett naturliga nästa steg. Det skulle dels ge många förtroendevalda stöd i deras fackliga arbete, dels kunna hjälpa dem då medlemmar lokalt behöver bolla olika frågor med sina förtroendevalda.

Att öppna faktabanken skulle inte påverka de förtroendevaldas rätt till den personliga rådgivningen, som är och förblir central i uppdraget för Vision Direkt – utan vara just ytterligare en väg till kunskap för de förtroendevalda som så önskar ta möjligheten i bruk. Tanken att ge alla förtroendevalda denna möjlighet finns sedan tidigare hos Vision Direkt, så motionärens förslag stämmer väl överens med detta.

Innan vi kan öppna faktabanken behöver dock Visions kansli hitta en bra modell för hur det ska gå till. Det är både en teknisk fråga och en innehållsmässig fråga eftersom en betydande del av den information som i dag finns i faktabanken är skriven och anpassad för Vision Direkts arbete och därmed inte rakt av går att göra publik. Vi gör bedömningen att det kan finnas en lösning under år 2013.

Förbundsstyrelsen föreslår förbundsmötet besluta

att     bifalla motionen

att     ge kansliet i uppdrag att göra faktabanken tillgänglig även för övriga förtroendevalda i Vision

Förbundsmötet beslutar

att bifalla motionen

att ge kansliet i uppdrag att göra faktabanken tillgänglig även för övriga förtroendevalda i Vision

Nyheter

Medicinska sekreterare kräver bättre villkor

Medicinska sekreterare får vården att rulla, men de är för få. Lön och arbetsvillkor behöver förbättras för att locka fler till yrket. Det visar den rapport om medicinska sekreterare i Norden som Vision genomfört.  för 11 dagar sedan

Eva-Lotta Nilsson, förhandlingschef på Vision

Vägen till friskare arbetsplatser går genom samverkan

Hög sjukfrånvaro är negativ för alla. Det innebär sämre livskvalitet för medarbetare och förlorade kompetenser och ökade kostnader för arbetsgivare. Nu finns en ny vägledning som ska underlätta arbetet i centrala samverkansgrupper och skyddskommittéer. Vägledningen innehåller bland annat framgångsfaktorer och förslag på en arbetsprocess för att hitta en väg till friskare arbetsplatser.  2019-10-04

Digitala årsmötet - så går det till

Om en månad är det dags för Visions första helt digitaliserade årsmöte. Årsmötets processledare Kajsa Qvist berättar hur det kommer att gå till.  2019-09-06

Vision ställer sig bakom FFF:s krav

Klimatet är en facklig fråga, idag och alla andra dagar. Vision är en Fair union och har haft fokus på hållbarhet sedan länge. Vi vet att vi måste jobba tillsammans, både arbetsgivare, fackförbund, politiker och medborgare, för att möjliggöra en grön omställning - en #JustTransition. Därför ställer vi oss självklart bakom FFF:s fyra krav och uppmanar andra att göra detsamma!  2019-09-27

Till arkivet

1100 nya medlemmar under oktober

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Läs senaste numret av Tidningen Vision!

Läs senaste numret av Tidningen Vision

Nr 6 2019

Tidningen Vision är en medlemstidning och utkommer med 8 nummer per år.

Fråga Vision

Personlig, arbetsrättslig och facklig rådgivning alla vardagar kl 8 - 20. Ring 0771 44 00 00 eller mejla visiondirekt@vision.se

Kontakta Vision Direkt

Gör skillnad på jobbet!

Du och tusentals andra i Vision gör skillnad på arbetsplatserna. Vad engagerar er på din arbetsplats? I engagemangskiosken kan du själv plocka ihop det som behövs för en aktivitet utifrån ditt eget intresse och dina egna förutsättningar.

Engagemangskiosken

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb