×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Dina uppgifter registreras i vårt medlemsregister. Med hjälp av uppgifterna betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på din lön varje månad.

Om det inte är möjligt får du ett inbetalningskort hemskickat med posten. Du kan också betala via autogiro.

Du ansluts automatiskt till försäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, och du bör noga läsa informationen som skickas hem till dig när du blivit medlem.

Är du inte fullt arbetsför när du blir medlem behöver du kontakta försäkringsbolaget, eftersom det ställs vissa hälsokrav. Du måste också vara bosatt och folkbokförd i Sverige. Om du anmäler dig som medlem med startdatum bakåt i tiden ska du istället uppfylla kraven den dag du gör medlemsanmälan. Med fullt arbetsför menas att du kan utföra ditt vanliga arbete utan undantag, inte får ersättning som har samband med egen sjukdom, skada eller funktionshinder, eller har vilande sådan ersättning och inte av hälsoskäl har särskilt anpassat arbete, anställning med lönebidrag eller liknande. Är du sjuk kortare tid än 15 dagar räknas du som fullt arbetsför.

Om du betalar din avgift till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien att dras så, om du inte tackar nej till försäkringarna eller kontaktar försäkringsbolaget för att ändra till inbetalningskort eller autogiro.

Vi kommer att skicka dina uppgifter till de försäkringsbolag som Vision har avtal med.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

24. Upphandling av gruppförsäkringar

Motionär: Vision Skellefteå- och Umeåavdelningen

Under hösten 2011 har vi i Skellefteåavdelningen, liksom säkert alla andra avdelningar, jobbat för att vi ska bli fler medlemmar i avdelningen. Det har varit både förtroendevalda med facklig tid, styrelsen och våra ombud ute på arbetsplatserna som jobbat hårt med detta. Många medarbetare har dessutom varit extra positiva till att byta fackförbund då erbjudandet om gratis medlemskap finns!

Ett problem som har visat sig ett antal gånger är att nya medlemmar inte fått samma försäkringar som de haft i sitt gamla fackförbund. Det har bl a gällt att de inte haft 100 % arbetsförmåga eller att det krävts hälsodeklaration för medförsäkrad. Detta har resulterat i att våra nya medlemmar har valt att gå tillbaka till sitt gamla fackförbund (trots att de då blir felorganiserade).

För den som jobbar med försäkringsfrågor är detta ett känt problem sedan tidigare men våra ombud ute på arbetsplatserna känner inte alltid till eller kommer inte alltid ihåg att informera om detta!

Som medmänniska vill vi inte att någon, oavsett facktillhörighet, ska gå miste om de försäkringar som de en gång bestämt sig för att de vill ha och har därför full förståelse för om de väljer att gå tillbaka till sitt tidigare förbund.

Förbundsmötet föreslås besluta

att     Vision undersöker möjligheten till bättre försäkringslösningar för nya medlemmar som inte har 100 % arbetsförmåga och som i tidigare medlemskap i annat förbund har haft försäkringar för sig och eventuell medförsäkrad,

att     se över e-rekryteringsutbildningen och där uppmärksamma våra förtroendevalda om bl a vikten av att nya medlemmar måste ha 100 % arbetsförmåga för att kunna ta del av våra gruppförsäkringar,

att     Vision vid upphandling av gruppförsäkringar har som krav att vårt försäkrings-bolag skall erbjuda och ge nya medlemmar samma gruppförsäkringar som de tecknat genom sitt medlemskap i sitt tidigare fackförbund.

 

Vision Skellefteå- och Umeåavdelningens styrelse tillstyrker motionen.

 

Förbundsstyrelsens yttrande

24. Upphandling av gruppförsäkringar

När man blir medlem i Vision ansluts man automatiskt till en liv- och en olycksfallsförsäkring. Nya medlemmar under 55 år ansluts också till en sjuk- och diagnosförsäkring. När det gäller liv-, sjuk- och diagnosförsäkringarna finns det hälsokrav för att omfattas av försäkringarna.

Om en ny medlem inte uppfyller hälsokraven vid inträdet i förbundet avanmäler medlemmen försäkringarna hos försäkringsbolaget Förenade Liv.

Vision har uppmärksammat att detta kan vara ett problem för den som vill byta fackförbund, men inte är fullt arbetsför. Vi har därför förbättrat försäkringen i detta avseende.

Från och med den 1 maj 2011 kan den som inte är fullt arbetsför gå med i Vision och får tillgång till en reducerad livförsäkring, med ett belopp upp till 100 000 kr.

När man åter är fullt arbetsför kan man ansöka om ett fullt försäkringsskydd med en hälsodeklaration.

För de flesta som byter fackförbund finns möjligheten att teckna en individuell fortsättningsförsäkring hos det försäkringsbolag där man sedan tidigare har sina gruppförsäkringar. Kostnaden är något högre än om man är försäkrad via en gruppförsäkring, men man behåller då samma försäkringsskydd som man har sedan tidigare.

För olycksfallsförsäkringen finns inget hälsokrav.

Att erbjuda medlemmar som inte är fullt arbetsföra försäkring innebär en ökad risk och därmed högre premier. Vid varje upphandling gör Vision en avvägning av bästa möjliga försäkringsskydd till en rimlig och konkurrenskraftig premie.

Under hösten 2012 kommer en översyn av e-utbildningarna att göras. En information om försäkringar kommer då att infogas i e-rekryteringsutbildningen, utifrån motionärens förslag.

Förbundsstyrelsen föreslår förbundsmötet besluta

att                       anse motionen besvarad

Förbundsmötet beslutar

att anse motionen besvarad

Nyheter

Veronica Magnusson ny ledamot i Agenda 2030- delegationen

Visions förbundsordförande Veronica Magnusson har utsetts av regeringen till ny ledamot i Agenda 2030- delegationen. Veronica Magnusson kommer med sitt fackliga perspektiv att bidra med viktig kompetens till delegationens arbete.  igår kl 15:10

Så har ledningen engagerat sig för en bättre arbetsmiljö

Den dagliga arbetsmiljön engagerar såväl medarbetare och skyddsombud som chefer och politiker. VA Syd och Emmaboda kommun är två arbetsplatser som kan se effekten av att arbeta med Arbetsmiljöverkets föreskrifter om organisatorisk och social arbetsmiljö (OSA). Personalcheferna berättar om några konkreta insatser.  i förrgår kl 07:00

Stresskollen – ett handfast stöd vid förändring

Stress och arbetsmiljö är stora frågor som kan vara svåra att prata om på jobbet – särskilt i tider då en arbetsgrupp står inför stora förändringar. Här berättar vi om två arbetsplatser som använt Stresskollen som ett verktyg för att stärka gemenskapen i arbetslaget.  för 3 dagar sedan

Hur bra är du på att övertyga?

Vad är det för skillnad på att övertala och övertyga medarbetare? Serena Mon de Vienne, retorikexpert på Snacka Snyggt reder ut begreppen.  för 4 dagar sedan

Till arkivet

1111 nya medlemmar under april

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Läs senaste numret av Tidningen Vision!

Läs senaste numret av Tidningen Vision

Nr 2 2018

Tidningen Vision är en medlemstidning och utkommer med 8 nummer per år.

Fråga Vision

Personlig, arbetsrättslig och facklig rådgivning alla vardagar kl 8 - 20. Ring 0771 44 00 00 eller mejla visiondirekt@vision.se

Kontakta Vision Direkt

Gör skillnad på jobbet!

Du och tusentals andra i Vision gör skillnad på arbetsplatserna. Vad engagerar er på din arbetsplats? I engagemangskiosken kan du själv plocka ihop det som behövs för en aktivitet utifrån ditt eget intresse och dina egna förutsättningar.

Engagemangskiosken

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb