×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

24. Upphandling av gruppförsäkringar

Motionär: Vision Skellefteå- och Umeåavdelningen

Under hösten 2011 har vi i Skellefteåavdelningen, liksom säkert alla andra avdelningar, jobbat för att vi ska bli fler medlemmar i avdelningen. Det har varit både förtroendevalda med facklig tid, styrelsen och våra ombud ute på arbetsplatserna som jobbat hårt med detta. Många medarbetare har dessutom varit extra positiva till att byta fackförbund då erbjudandet om gratis medlemskap finns!

Ett problem som har visat sig ett antal gånger är att nya medlemmar inte fått samma försäkringar som de haft i sitt gamla fackförbund. Det har bl a gällt att de inte haft 100 % arbetsförmåga eller att det krävts hälsodeklaration för medförsäkrad. Detta har resulterat i att våra nya medlemmar har valt att gå tillbaka till sitt gamla fackförbund (trots att de då blir felorganiserade).

För den som jobbar med försäkringsfrågor är detta ett känt problem sedan tidigare men våra ombud ute på arbetsplatserna känner inte alltid till eller kommer inte alltid ihåg att informera om detta!

Som medmänniska vill vi inte att någon, oavsett facktillhörighet, ska gå miste om de försäkringar som de en gång bestämt sig för att de vill ha och har därför full förståelse för om de väljer att gå tillbaka till sitt tidigare förbund.

Förbundsmötet föreslås besluta

att     Vision undersöker möjligheten till bättre försäkringslösningar för nya medlemmar som inte har 100 % arbetsförmåga och som i tidigare medlemskap i annat förbund har haft försäkringar för sig och eventuell medförsäkrad,

att     se över e-rekryteringsutbildningen och där uppmärksamma våra förtroendevalda om bl a vikten av att nya medlemmar måste ha 100 % arbetsförmåga för att kunna ta del av våra gruppförsäkringar,

att     Vision vid upphandling av gruppförsäkringar har som krav att vårt försäkrings-bolag skall erbjuda och ge nya medlemmar samma gruppförsäkringar som de tecknat genom sitt medlemskap i sitt tidigare fackförbund.

 

Vision Skellefteå- och Umeåavdelningens styrelse tillstyrker motionen.

 

Förbundsstyrelsens yttrande

24. Upphandling av gruppförsäkringar

När man blir medlem i Vision ansluts man automatiskt till en liv- och en olycksfallsförsäkring. Nya medlemmar under 55 år ansluts också till en sjuk- och diagnosförsäkring. När det gäller liv-, sjuk- och diagnosförsäkringarna finns det hälsokrav för att omfattas av försäkringarna.

Om en ny medlem inte uppfyller hälsokraven vid inträdet i förbundet avanmäler medlemmen försäkringarna hos försäkringsbolaget Förenade Liv.

Vision har uppmärksammat att detta kan vara ett problem för den som vill byta fackförbund, men inte är fullt arbetsför. Vi har därför förbättrat försäkringen i detta avseende.

Från och med den 1 maj 2011 kan den som inte är fullt arbetsför gå med i Vision och får tillgång till en reducerad livförsäkring, med ett belopp upp till 100 000 kr.

När man åter är fullt arbetsför kan man ansöka om ett fullt försäkringsskydd med en hälsodeklaration.

För de flesta som byter fackförbund finns möjligheten att teckna en individuell fortsättningsförsäkring hos det försäkringsbolag där man sedan tidigare har sina gruppförsäkringar. Kostnaden är något högre än om man är försäkrad via en gruppförsäkring, men man behåller då samma försäkringsskydd som man har sedan tidigare.

För olycksfallsförsäkringen finns inget hälsokrav.

Att erbjuda medlemmar som inte är fullt arbetsföra försäkring innebär en ökad risk och därmed högre premier. Vid varje upphandling gör Vision en avvägning av bästa möjliga försäkringsskydd till en rimlig och konkurrenskraftig premie.

Under hösten 2012 kommer en översyn av e-utbildningarna att göras. En information om försäkringar kommer då att infogas i e-rekryteringsutbildningen, utifrån motionärens förslag.

Förbundsstyrelsen föreslår förbundsmötet besluta

att                       anse motionen besvarad

Förbundsmötet beslutar

att anse motionen besvarad

Nyheter

Medicinska sekreterare kräver bättre villkor

Medicinska sekreterare får vården att rulla, men de är för få. Lön och arbetsvillkor behöver förbättras för att locka fler till yrket. Det visar den rapport om medicinska sekreterare i Norden som Vision genomfört.  för 11 dagar sedan

Eva-Lotta Nilsson, förhandlingschef på Vision

Vägen till friskare arbetsplatser går genom samverkan

Hög sjukfrånvaro är negativ för alla. Det innebär sämre livskvalitet för medarbetare och förlorade kompetenser och ökade kostnader för arbetsgivare. Nu finns en ny vägledning som ska underlätta arbetet i centrala samverkansgrupper och skyddskommittéer. Vägledningen innehåller bland annat framgångsfaktorer och förslag på en arbetsprocess för att hitta en väg till friskare arbetsplatser.  2019-10-04

Digitala årsmötet - så går det till

Om en månad är det dags för Visions första helt digitaliserade årsmöte. Årsmötets processledare Kajsa Qvist berättar hur det kommer att gå till.  2019-09-06

Vision ställer sig bakom FFF:s krav

Klimatet är en facklig fråga, idag och alla andra dagar. Vision är en Fair union och har haft fokus på hållbarhet sedan länge. Vi vet att vi måste jobba tillsammans, både arbetsgivare, fackförbund, politiker och medborgare, för att möjliggöra en grön omställning - en #JustTransition. Därför ställer vi oss självklart bakom FFF:s fyra krav och uppmanar andra att göra detsamma!  2019-09-27

Till arkivet

1099 nya medlemmar under oktober

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Läs senaste numret av Tidningen Vision!

Läs senaste numret av Tidningen Vision

Nr 6 2019

Tidningen Vision är en medlemstidning och utkommer med 8 nummer per år.

Fråga Vision

Personlig, arbetsrättslig och facklig rådgivning alla vardagar kl 8 - 20. Ring 0771 44 00 00 eller mejla visiondirekt@vision.se

Kontakta Vision Direkt

Gör skillnad på jobbet!

Du och tusentals andra i Vision gör skillnad på arbetsplatserna. Vad engagerar er på din arbetsplats? I engagemangskiosken kan du själv plocka ihop det som behövs för en aktivitet utifrån ditt eget intresse och dina egna förutsättningar.

Engagemangskiosken

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb