×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

16. Starta/samarbeta med en mindre bank

Motionär: Rickard Johansson

Föreslår att förbundsmötet ger förbundsstyrelsen i uppdrag

att     omgående påbörja arbete med att se över möjligheterna att starta eller inleda fördjupat samarbete med en bank,

att     lyfta frågan med andra fackliga organisationer,

att     om det är möjligt att starta en bank påbörja arbetet med detta.

Under flera års tid har bankerna tagit ut överräntor, avgifter för att använda tjänster, höga avgifter för pensionssparande, betalt för att sätta in respektive ta pengar samt inte gett några räntor värda namnen på lönekonto och sparkonto.

Som facklig organisation borde vision agera i frågan. Detta genom att se över möjligheten att starta en bank alternativt inleda ett djupt samarbete med en redan befintlig bank.

Den nya eller befintliga banken ska vara till för alla men för fackligt anslutna ska den vinstmarginal man tar ut vara minsta möjliga. En bank som inte innebär oskäligt höga löner eller förmåner för de som arbetar på banken. En bank som tillhanda håller kontanter och tar emot kontanter, växlar in mynt, en bank med bankkontor som är till för människor och inte enbart datasiffror. En sådan bank torde vara fullt möjlig att upprätta och skulle med stor sannolikhet få ganska många kunder på en kort tid.

Detta är en fråga som engagerar folk i allmänhet och som med stor sannolikhet skulle innebära ett ökat medlemsantal då det gagnar medlemskapet i vision.

Som en ekonomisk bas borde man kunna använda konfliktkassan. Samarbete i denna fråga skulle kunna ske med andra/samtliga fackliga organisationer i Sverige.

Visions Malmöavdelning tillstyrker motionen.

 

Förbundsstyrelsens yttrande

16. Starta/samarbeta med en mindre bank

Ett arbete pågår redan inom TCO där de har tagit initiativ till överläggningar med flera banker. Målet är att genom att använda TCO-förbundens 1,2 miljoner medlemmar som konsumentkraft förhandla fram bra villkor och pressa bolåneräntorna för medlemmarna.

Vad gäller förslaget att starta en bank anser Förbundsstyrelsen att bankverksamhet inte ligger inom det fackliga uppdraget.

Förbundsstyrelsen föreslår förbundsmötet besluta

att     anse första och andra att-satserna besvarade

att                       avslå den tredje att-satsen

Förbundsmötet beslutar 

att anse första och andra att-satserna besvarade

att avslå den tredje att-satsen

Nyheter

Fullsatt seminarium om att stötta fackliga kollegor i världen

Den 12 oktober medverkade Visions ordförande Veronica Magnusson på ett lunchseminarium i Norrköping. Arrangemanget var ett samarbete mellan Union to Union, Vision och Vårdförbundet.  för 6 dagar sedan

Andreas Dits.

Dags att planera in höst- och julledigheten

Just nu kan julen kännas väldigt långt borta. Men det kan redan nu vara smart att börja planera in julledigheten och annan ledighet i höst och vinter.  för 11 dagar sedan

Vikten av introduktion

Två av tre unga Visionsmedlemmar svarar att de fått den introduktion de behöver för att kunna göra utföra sitt jobb på ett bra sätt. Men det finns mer att göra på arbetsplatserna.  2018-10-05

Så maxar du utvecklingssamtalet

Hösten är här – dags för utvecklingssamtal! Det är ett gyllene tillfälle att prata med din chef om saker som kanske inte hinns med i vardagen. Så här kan du använda samtalet till att växa i din yrkesroll.  för 13 dagar sedan

Till arkivet

1422 nya medlemmar under oktober

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Läs senaste numret av Tidningen Vision!

Läs senaste numret av Tidningen Vision

Nr 6 2018

Tidningen Vision är en medlemstidning och utkommer med 8 nummer per år.

Fråga Vision

Personlig, arbetsrättslig och facklig rådgivning alla vardagar kl 8 - 20. Ring 0771 44 00 00 eller mejla visiondirekt@vision.se

Kontakta Vision Direkt

Gör skillnad på jobbet!

Du och tusentals andra i Vision gör skillnad på arbetsplatserna. Vad engagerar er på din arbetsplats? I engagemangskiosken kan du själv plocka ihop det som behövs för en aktivitet utifrån ditt eget intresse och dina egna förutsättningar.

Engagemangskiosken

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb