×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

118. En gång Vision alltid Vision

Motionär: Rickard Johansson

Föreslår att förbundsmötet ger förbundsstyrelsen i uppdrag

att     skyndsammast ta fram ett förslag till ändringar i stadgar och där det så behövs så att man som tjänsteman och medlem kan tillhöra VISION oavsett om man arbetar inom kommunal eller privat sektor,

att     förslaget skall belysa konsekvenserna av en utvidgning av medlemsupptagningsområde,

att     ett beslut om ändringar eller ej tas per capsulam.

Bakgrund
Tiden har sprungit förbi vision. I likhet med SACO så måste vi se till att man kan ha sitt medlemskap i vision oavsett var man jobbar.

Om man börjar arbeta inom vision nuvarande avtalsområden och blir medlem i vision kan man endast behålla sitt medlemskap så länge man stannar inom dessa områden. Väljer man att gå över och arbeta i privat sektor så kan man inte vara med i vision utan får gå över till ett annat förbund.

Kommer man sedan tillbaka till vårt avtalsområde kan man i de flesta fall kvarstanna i sitt fackförbund, dvs man väljer inte att gå över till vision. Detta är en stor brist som kostar oss medlemmar. De medlemmar vi rekryterar måste vi ha som målsättning att behålla hela deras arbetsliv oavsett om de byter arbetsplats eller ej. Sett ur rekryterings- och överlevnadssynpunkt är detta en brist som på något sätt måste rättas till.

Vid försöken att rekrytera nya medlemmar som är akademiker så söker de sig gärna i första hand till sitt eget skrå med bland annat orden ”här kan jobba var jag vill utan att byta fack”.

Vi har ett mål att vi ska rekrytera unga akademiker. Då får det också anses som ytterst viktigt att vi gör allt vad vi kan så att vi behåller dem som medlemmar över tiden.

Vill vi behålla och få nya medlemmar så måste vision agera i denna fråga innan det blir försent.

Visions Malmöavdelning tillstyrker motionen.

Förbundsmötet beslutar 

att avslå motionen

Nyheter

Hur kan en påverka för att få fler semesterdagar?

Nu är när jobbhösten har börjat på allvar så kanske du känner att semestern var alldeles för kort? Här kommer ett tips på hur du kan få fler semesterdagar till nästa år.  för 15 timmar sedan

Unga lockas av flexibelt jobb

Enligt en internationell undersökning är möjligheten till flexibelt arbete den främsta nyckeln för att rekrytera unga talanger.  igår kl 14:29

Chefsspaning: Så motiverar du dina medarbetare

Ett av chefens viktigaste uppdrag är att skapa engagemang på arbetsplatsen. Psykologen och författaren Niklas Laninge tipsar om några knep som skapar förutsättningar för en kultur där alla känner sig motiverade och bekräftade.  för 8 dagar sedan

Dags att söka nytt jobb?

Efter en lång och skön sommar kommer vardagen som ett brev på posten. En del ser med spänning fram emot hösten medan vissa går i tankarna på ett nytt jobb. Hur vet man när det är dags att gå vidare i karriären?  för 12 dagar sedan

Till arkivet

1119 nya medlemmar under september

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Läs senaste numret av Tidningen Vision!

Läs senaste numret av Tidningen Vision

Nr 5 2018

Tidningen Vision är en medlemstidning och utkommer med 8 nummer per år.

Fråga Vision

Personlig, arbetsrättslig och facklig rådgivning alla vardagar kl 8 - 20. Ring 0771 44 00 00 eller mejla visiondirekt@vision.se

Kontakta Vision Direkt

Gör skillnad på jobbet!

Du och tusentals andra i Vision gör skillnad på arbetsplatserna. Vad engagerar er på din arbetsplats? I engagemangskiosken kan du själv plocka ihop det som behövs för en aktivitet utifrån ditt eget intresse och dina egna förutsättningar.

Engagemangskiosken

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb