×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

116. Ekonomiansvarig i förbundsstyrelsen

Motionär: Vision Göteborg

Varje avdelningsstyrelse och klubbstyrelse i Vision har att välja en kassör på sina årsmöten. Detta är stadgat i normalstadgarna. Detta utifrån att pengar hanteras och att även den fackliga politiken innehåller en ekonomisk del där olika beslut även får ekonomiska konsekvenser. Nu är ofta en förtroendevald kassör även operativ av skälet att det ekonomiska området vanligtvis inte är så stort men det finns större avdelningar som använder sig av externt stöd i det operativa (det fanns åtminstone på SKTF-tiden).

Då det ekonomiska vävs mer och mer ihop med verksamheten och det i förbundet handlar om helt andra volymer än i avdelningar och klubbar så uppstår behovet av en förtroendevald ekonomiskpolitisk talesman ("kassör") även bland ledamöterna i Förbundsstyrelsen även om det operativa sköts av anställda. Den fackliga politiken ur ett ekonomiskt perspektiv ska inte i en förening som Vision skötas av tjänstemän utan att motsvarande politiska uppdrag finns i Förbundsstyrelsen. Förbundsstyrelsens övriga ledamöter väljs inte ur ett sådant perspektiv eller med en sådan bakgrund men ska ändå vara ansvariga även för den biten. I princip handlar det om en förtroendevald kassör men låt oss kalla uppdraget för ekonomiskpolitisk talesman och ansvarig eller något annat. Behovet finns, det är det viktiga.

När nu Visions verksamhet blir mer genomlyst och öppen än SKTF:s någonsin varit och där verksamhetsplaneringen och budgeten lyfts fram tydligare och givetvis hanteras på varje Förbundsmöte (för så är det väl i Vision) så måste ett sådant uppdrag till.

Förbundsmötet föreslås besluta

Att   ett uppdrag i förbundsstyrelsen ska vara en fackligt politisk ekonomisk talesman. En förtroendevald med särskilt ansvar för den ekonomiska politiken. Detta från förbundsmötet 2012 då en sådan ska väljas för första gången.  

 

Förbundsstyrelsens yttrande över motion

116. Ekonomiansvarig i förbundsstyrelsen

Hela förbundsstyrelsen är idag ansvarig för den ekonomiska styrningen av förbundet. Det innebär att styrningen sker genom att fastställa verksamhetsplan och budget, följa upp under året och ta fram bokslut och årsredovisning som också presenteras på förbundsmötet. Styrelsens roll är just att styra verksamhet och ekonomi och fokusera på resultat, inte att ge sig in i det konkreta arbetet.

När det gäller förvaltning av våra tillgångar inklusive konfliktfonden så har förbundsstyrelsen utsett ett särskilt placeringsråd där förbundsstyrelsen också har två ledamöter.

Samlat har förbundsstyrelsen ett bra grepp över verksamhet och ekonomi och tycker inte att ekonomifrågorna skall koncentreras hos en enskild förbundsstyrelseledamot.

Förbundsstyrelsen föreslår förbundsmötet besluta

att     avslå motionen

Förbundsmötet beslutar 

att avslå motionenNyheter

Hur kan en påverka för att få fler semesterdagar?

Nu är när jobbhösten har börjat på allvar så kanske du känner att semestern var alldeles för kort? Här kommer ett tips på hur du kan få fler semesterdagar till nästa år.  för 15 timmar sedan

Unga lockas av flexibelt jobb

Enligt en internationell undersökning är möjligheten till flexibelt arbete den främsta nyckeln för att rekrytera unga talanger.  igår kl 14:29

Chefsspaning: Så motiverar du dina medarbetare

Ett av chefens viktigaste uppdrag är att skapa engagemang på arbetsplatsen. Psykologen och författaren Niklas Laninge tipsar om några knep som skapar förutsättningar för en kultur där alla känner sig motiverade och bekräftade.  för 8 dagar sedan

Dags att söka nytt jobb?

Efter en lång och skön sommar kommer vardagen som ett brev på posten. En del ser med spänning fram emot hösten medan vissa går i tankarna på ett nytt jobb. Hur vet man när det är dags att gå vidare i karriären?  för 12 dagar sedan

Till arkivet

1119 nya medlemmar under september

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Läs senaste numret av Tidningen Vision!

Läs senaste numret av Tidningen Vision

Nr 5 2018

Tidningen Vision är en medlemstidning och utkommer med 8 nummer per år.

Fråga Vision

Personlig, arbetsrättslig och facklig rådgivning alla vardagar kl 8 - 20. Ring 0771 44 00 00 eller mejla visiondirekt@vision.se

Kontakta Vision Direkt

Gör skillnad på jobbet!

Du och tusentals andra i Vision gör skillnad på arbetsplatserna. Vad engagerar er på din arbetsplats? I engagemangskiosken kan du själv plocka ihop det som behövs för en aktivitet utifrån ditt eget intresse och dina egna förutsättningar.

Engagemangskiosken

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb