×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro, Kivra eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

116. Ekonomiansvarig i förbundsstyrelsen

Motionär: Vision Göteborg

Varje avdelningsstyrelse och klubbstyrelse i Vision har att välja en kassör på sina årsmöten. Detta är stadgat i normalstadgarna. Detta utifrån att pengar hanteras och att även den fackliga politiken innehåller en ekonomisk del där olika beslut även får ekonomiska konsekvenser. Nu är ofta en förtroendevald kassör även operativ av skälet att det ekonomiska området vanligtvis inte är så stort men det finns större avdelningar som använder sig av externt stöd i det operativa (det fanns åtminstone på SKTF-tiden).

Då det ekonomiska vävs mer och mer ihop med verksamheten och det i förbundet handlar om helt andra volymer än i avdelningar och klubbar så uppstår behovet av en förtroendevald ekonomiskpolitisk talesman ("kassör") även bland ledamöterna i Förbundsstyrelsen även om det operativa sköts av anställda. Den fackliga politiken ur ett ekonomiskt perspektiv ska inte i en förening som Vision skötas av tjänstemän utan att motsvarande politiska uppdrag finns i Förbundsstyrelsen. Förbundsstyrelsens övriga ledamöter väljs inte ur ett sådant perspektiv eller med en sådan bakgrund men ska ändå vara ansvariga även för den biten. I princip handlar det om en förtroendevald kassör men låt oss kalla uppdraget för ekonomiskpolitisk talesman och ansvarig eller något annat. Behovet finns, det är det viktiga.

När nu Visions verksamhet blir mer genomlyst och öppen än SKTF:s någonsin varit och där verksamhetsplaneringen och budgeten lyfts fram tydligare och givetvis hanteras på varje Förbundsmöte (för så är det väl i Vision) så måste ett sådant uppdrag till.

Förbundsmötet föreslås besluta

Att   ett uppdrag i förbundsstyrelsen ska vara en fackligt politisk ekonomisk talesman. En förtroendevald med särskilt ansvar för den ekonomiska politiken. Detta från förbundsmötet 2012 då en sådan ska väljas för första gången.  

 

Förbundsstyrelsens yttrande över motion

116. Ekonomiansvarig i förbundsstyrelsen

Hela förbundsstyrelsen är idag ansvarig för den ekonomiska styrningen av förbundet. Det innebär att styrningen sker genom att fastställa verksamhetsplan och budget, följa upp under året och ta fram bokslut och årsredovisning som också presenteras på förbundsmötet. Styrelsens roll är just att styra verksamhet och ekonomi och fokusera på resultat, inte att ge sig in i det konkreta arbetet.

När det gäller förvaltning av våra tillgångar inklusive konfliktfonden så har förbundsstyrelsen utsett ett särskilt placeringsråd där förbundsstyrelsen också har två ledamöter.

Samlat har förbundsstyrelsen ett bra grepp över verksamhet och ekonomi och tycker inte att ekonomifrågorna skall koncentreras hos en enskild förbundsstyrelseledamot.

Förbundsstyrelsen föreslår förbundsmötet besluta

att     avslå motionen

Förbundsmötet beslutar 

att avslå motionenNyheter

Snabba tips inför lönesamtalet

Det är viktigt att du förbereder dig så mycket som möjligt inför ditt lönesamtal. Då är det lättare att argumentera för din lön och dina förmåner. Här får du fem tips på saker du kan göra för att förbereda dig.  för 3 dagar sedan

Chef - glöm inte ditt eget lönesamtal

Som chef är du van att hålla lönesamtal med dina medarbetare och vet hur du ska förbereda dig. Men hur preppar du inför ditt eget lönesamtal med din chef? Visions chefs- och ledarskapsstrateg Jonas Karlsson delar med sig av några tips inför lönesamtalet.  för 11 dagar sedan

Karensavdrag

Karensdagen, som innebär att man inte får någon lön första dagen när man är sjuk och borta från jobbet, tas bort och ersätts med ett avdrag på 20 procent av lönen man får på en genomsnittlig vecka.  2018-12-21

Så lyckas du koppla bort jobbet i jul

Många har svårt att ta ledigt från jobbet under julen. Här kommer några tips från Angela Ahola, doktor i psykologi, om hur du kan koppla bort arbetet under julledigheten.  2018-12-19

Till arkivet

1161 nya medlemmar under januari

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Läs senaste numret av Tidningen Vision!

Läs senaste numret av Tidningen Vision

Nr 8 2018

Tidningen Vision är en medlemstidning och utkommer med 8 nummer per år.

Fråga Vision

Personlig, arbetsrättslig och facklig rådgivning alla vardagar kl 8 - 20. Ring 0771 44 00 00 eller mejla visiondirekt@vision.se

Kontakta Vision Direkt

Gör skillnad på jobbet!

Du och tusentals andra i Vision gör skillnad på arbetsplatserna. Vad engagerar er på din arbetsplats? I engagemangskiosken kan du själv plocka ihop det som behövs för en aktivitet utifrån ditt eget intresse och dina egna förutsättningar.

Engagemangskiosken

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb