×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

3. Validering

Motionär: Eva-Linnéa Eriksson

Många människor har under sitt arbetsliv genom gått utbildningar från ett äldre utbildningssystem med ett annat poängsättningssystem eller kurser som inte varit poänggrundade men som likväl haft betydelse för arbetet. Det finns också människor som inte har en högskole- eller universitetsutbildning inom sitt yrke men väl många års arbetserfarenhet.

I dagens samhälle poängteras vikten av att söka arbete långt utanför lokalsamhället och regionen. Dagens människor bör vara flyttbara över hela landet och med utgångspunkt för detta ska medelålders människor med endast arbetserfarenhet eller äldre utbildningar konkurrera med nyutbildad arbetskraft.

Mitt förslag är att de som är medlemmar i Vision ska kunna få hjälp med validering av lång arbetserfarenhet eller en äldre utbildning för att på så sätt kunna konkurrera med de som har en nyare utbildning på arbetsmarknaden. Vision skulle kunna ha validerare som medlemmarna kontaktar för att få hjälp.

Denna idé tog jag upp på en medlemskonferens i Gävle 9-10 november 2011 varpå deltagare och konferensledning föreslog att jag skulle motionera om detta på Visions nästa förbundsmöte.

 

Förbundsstyrelsens yttrande

Motion 3. Validering

Vision är väl medveten om att ökade utbildningskrav medför svårigheter för de som har en äldre utbildning och/eller kunskaper förvärvade på annat sätt. Visions linje är att när det införs skärpta utbildningskrav för vissa tjänster, ska det finnas övergångslösningar, då Vision ser det som felaktigt att arbetstagare med annan bakgrund helt plötsligt inte skulle vara kompetenta att fortsätta sitt arbete. Vision tycker också att arbetsgivaren har ansvar att se till att den anställde får nödvändig kompetensutveckling. Vision arbetar för att alla ska kunna göra ett professionellt arbete och vara anställningsbara hela yrkeslivet.

När kraven för ett yrke förändras ska Vision kunna hjälpa och stötta så att våra medlemmar får individuella kompetensutvecklingsplaner. Vision ska också vara med och värdera den yrkeserfarenhet den enskilde har. Därutöver måste Vision skaffa sig kunskaper och insikter kring när nya bestämmelser, driftsförändringar eller organisationsförändringar medför andra krav och kompetenser. Detta är dock inte samma sak som att utföra en validering. Vision ser det som nödvändigt att kunna finna system att bedöma individens kunskaper och erfarenhet, däremot kan inte Vision själv utföra en valideringsprocess genom särskilda validerare.

Förbundsstyrelsen föreslår förbundsmötet besluta

att                       avslå motionen

Förbundsmötet beslutar

att avså motionen

Nyheter

Visions projekt ska stärka fackens ställning i Egypten

Egypten räknas som ett av världens tio farligaste länder att vara fackligt aktiv i. Av säkerhetsskäl kan Vision inte resa dit, men det finns mycket annat som görs bakom kulisserna.  för 6 dagar sedan

Lundaavdelningen 100 år

I år fyller Visions Lundaavdelning 100 år. När medlemmarna själva fick tycka till om hur det hela skulle firas föll valet på att donera pengar till Visions solidaritetsfond. Tack vare ett bidrag på 75 000 kronor kommer fonden nu att kunna stötta fackligt engagerade i Turkiet.  för 8 dagar sedan

Ledare i Vision 2019

Vill utveckla dig själv och är en stolt facklig ambassadör som aktivt vill bidra till ett hållbart arbetsliv? Är du en framtida ledare i Vision? Då är det hög tid att söka utbildningen Ledare i Vision!  i förrgår kl 06:00

sundsvallsocial

Det kan låta som en dröm för de flesta heltidsanställda; sex timmars arbetsdag inklusive två avlönade timmar fria att använda för träning, återhämtning, reflektion och utbildning. Men för socialsekreterarna i Sundsvalls kommun är det snart verklighet.  för 7 dagar sedan

Till arkivet

603 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Läs senaste numret av Tidningen Vision!

Läs senaste numret av Tidningen Vision

Nr 8 2018

Tidningen Vision är en medlemstidning och utkommer med 8 nummer per år.

Fråga Vision

Personlig, arbetsrättslig och facklig rådgivning alla vardagar kl 8 - 20. Ring 0771 44 00 00 eller mejla visiondirekt@vision.se

Kontakta Vision Direkt

Gör skillnad på jobbet!

Du och tusentals andra i Vision gör skillnad på arbetsplatserna. Vad engagerar er på din arbetsplats? I engagemangskiosken kan du själv plocka ihop det som behövs för en aktivitet utifrån ditt eget intresse och dina egna förutsättningar.

Engagemangskiosken

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb