×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

3. Validering

Motionär: Eva-Linnéa Eriksson

Många människor har under sitt arbetsliv genom gått utbildningar från ett äldre utbildningssystem med ett annat poängsättningssystem eller kurser som inte varit poänggrundade men som likväl haft betydelse för arbetet. Det finns också människor som inte har en högskole- eller universitetsutbildning inom sitt yrke men väl många års arbetserfarenhet.

I dagens samhälle poängteras vikten av att söka arbete långt utanför lokalsamhället och regionen. Dagens människor bör vara flyttbara över hela landet och med utgångspunkt för detta ska medelålders människor med endast arbetserfarenhet eller äldre utbildningar konkurrera med nyutbildad arbetskraft.

Mitt förslag är att de som är medlemmar i Vision ska kunna få hjälp med validering av lång arbetserfarenhet eller en äldre utbildning för att på så sätt kunna konkurrera med de som har en nyare utbildning på arbetsmarknaden. Vision skulle kunna ha validerare som medlemmarna kontaktar för att få hjälp.

Denna idé tog jag upp på en medlemskonferens i Gävle 9-10 november 2011 varpå deltagare och konferensledning föreslog att jag skulle motionera om detta på Visions nästa förbundsmöte.

 

Förbundsstyrelsens yttrande

Motion 3. Validering

Vision är väl medveten om att ökade utbildningskrav medför svårigheter för de som har en äldre utbildning och/eller kunskaper förvärvade på annat sätt. Visions linje är att när det införs skärpta utbildningskrav för vissa tjänster, ska det finnas övergångslösningar, då Vision ser det som felaktigt att arbetstagare med annan bakgrund helt plötsligt inte skulle vara kompetenta att fortsätta sitt arbete. Vision tycker också att arbetsgivaren har ansvar att se till att den anställde får nödvändig kompetensutveckling. Vision arbetar för att alla ska kunna göra ett professionellt arbete och vara anställningsbara hela yrkeslivet.

När kraven för ett yrke förändras ska Vision kunna hjälpa och stötta så att våra medlemmar får individuella kompetensutvecklingsplaner. Vision ska också vara med och värdera den yrkeserfarenhet den enskilde har. Därutöver måste Vision skaffa sig kunskaper och insikter kring när nya bestämmelser, driftsförändringar eller organisationsförändringar medför andra krav och kompetenser. Detta är dock inte samma sak som att utföra en validering. Vision ser det som nödvändigt att kunna finna system att bedöma individens kunskaper och erfarenhet, däremot kan inte Vision själv utföra en valideringsprocess genom särskilda validerare.

Förbundsstyrelsen föreslår förbundsmötet besluta

att                       avslå motionen

Förbundsmötet beslutar

att avså motionen

Nyheter

Digitala årsmötet - så går det till

Om en månad är det dags för Visions första helt digitaliserade årsmöte. Årsmötets processledare Kajsa Qvist berättar hur det kommer att gå till.  för 13 dagar sedan

Vision vill forma framtidens arbetsliv

Under hösten fortsätter Vision att träffa medlemmar på arbetsplatser, mässor, fikarum, över telefonen och på sociala medier.  för 10 dagar sedan

Värmen är tillbaka - Så kan du jobba ute

Suntarbetsliv har tagit fram en checklista över hur du kan flytta kontorsarbetet utomhus. Och varför det är bra att jobba utomhus.  2019-08-26

Klimatfrågan allt viktigare när young professionals får bestämma

När studenter, akademiker och nya i arbetslivet rankar sina drömarbetsgivare hamnar Google, IKEA och Spotify i topp, enligt en ny undersökning från Academic Work. Resultatet visar också att företag som tar klimatfrågan på allvar ökar stort i attraktivitet.  2019-08-20

Till arkivet

1243 nya medlemmar under september

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Läs senaste numret av Tidningen Vision!

Läs senaste numret av Tidningen Vision

Nr 5 2019

Tidningen Vision är en medlemstidning och utkommer med 8 nummer per år.

Fråga Vision

Personlig, arbetsrättslig och facklig rådgivning alla vardagar kl 8 - 20. Ring 0771 44 00 00 eller mejla visiondirekt@vision.se

Kontakta Vision Direkt

Gör skillnad på jobbet!

Du och tusentals andra i Vision gör skillnad på arbetsplatserna. Vad engagerar er på din arbetsplats? I engagemangskiosken kan du själv plocka ihop det som behövs för en aktivitet utifrån ditt eget intresse och dina egna förutsättningar.

Engagemangskiosken

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb