×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Annika Strandhäll

Annika Strandhäll

Nominerad till förbundsordförande Vision

Ålder: 37

Fackliga uppdrag: Förbundsordförande Vision

Den strukturella lönefrågan är väldigt viktig för alla Visions medlemsgrupper. Sverige har en av världens mest könssegregerade arbetsmarknader och det faktum att man fortfarande 2012 betalar det arbete som utförs i kvinnodominerade sektorer betydligt sämre än i mansdominerade sektorer på arbetsmarknaden är helt oacceptabelt. Detta påverkar alla Visions medlemmar såväl kvinnor som män. Det handlar om en förlegad syn på arbetsmarknaden och det arbete som utförs i välfärdssektorn.

Det drabbar såväl läkarsekreteraren som ingenjören, ekonomen eller chefen som arbetar i vår sektor för att bara ta några exempel från Visions yrkesgrupper och handlar i många fall om tusentals kronor i månaden. Under ett arbetsliv vet vi att vi talar om miljonbelopp för den enskilde som det kan skilja för likvärdiga jobb. Är det rimligt att t ex ingenjören på stadsbyggnadskontoret tjänar mellan 5000-10000 kronor mindre i månaden jämfört med ingenjören på Ericsson?

Frågan handlar också om kvaliteten i välfärden. Medborgarna i dag förväntar sig med rätta en hög kvalitet i de välfärdstjänster som levereras och välfärdssektorn står inför ett enormt stort generationsskifte.

Över 400 000 nya medarbetare kommer att behöva rekryteras över ett antal år och det behovet möts inte av lika stora ungdomskullar framöver vilket innebär att man kommer att behöva konkurrera hårt om den välutbildade arbetskraften. Vi vet också utifrån de undersökningar vi gjort att unga välutbildade i hög utsträckning inte tycker att de spännande och attraktiva framtidsjobben för dem finns i sektorn. Här har såväl vi som arbetsgivarna ett jobb att göra med att marknadsföra de intressanta och viktiga jobb som finns att erbjuda.

Vi tycker att våra medlemmar utför några av Sveriges viktigaste jobb och om man inte som arbetsgivare också kan möta upp med schysta och konkurrenskraftiga löner och villkor kommer välfärdssektorn få svårt att rekrytera kompetent arbetskraft .

Detta är en oerhört viktig facklig politisk fråga för Visions alla medlemmar nu och framöver och behöver därför vara i fokus i vårt fackliga arbete, vi måste fortsätta att driva den avtalsvägen men också fortsätta arbetet för att sätta frågan på kartan som det samhällsproblem den faktiskt är.

Vi måste som parter på arbetsmarknaden ta vårt ansvar men det finns även behov av att ansvariga politiker kommer upp på banan för att frågan ska få en långsiktigt hållbar lösning inom rimlig tid.

Adress: Stockholm

E-post: annika.strandhall@vision.se

1314 nya medlemmar under september

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Läs senaste numret av Tidningen Vision!

Läs senaste numret av Tidningen Vision

Nr 5 2019

Tidningen Vision är en medlemstidning och utkommer med 8 nummer per år.

Fråga Vision

Personlig, arbetsrättslig och facklig rådgivning alla vardagar kl 8 - 20. Ring 0771 44 00 00 eller mejla visiondirekt@vision.se

Kontakta Vision Direkt

Gör skillnad på jobbet!

Du och tusentals andra i Vision gör skillnad på arbetsplatserna. Vad engagerar er på din arbetsplats? I engagemangskiosken kan du själv plocka ihop det som behövs för en aktivitet utifrån ditt eget intresse och dina egna förutsättningar.

Engagemangskiosken

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb