×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Instruktioner till det digitala förbundsmötessystemet

Nu kan du som ombud på förbundsmötet använda det digitala mötessystemet Easymeet. Det är busenkelt – gör så här.

Gå till kongress.easymeet.se/vision. Där kan du välja mellan PC-inloggning eller inloggning för Ipad. På sidan finns även några korta instruktionsfilmer. Titta gärna på instruktionsfilmerna innan du börjar använda mötessystemet.

Om du har en PC

För att kunna använda PC-läget behöver din dator ha programmet Microsoft Silverlight installerat. Det är en gratisprogramvara som din IT-enhet på jobbet kan hjälpa till att installera om du inte har rättigheter att göra det själv. Om du inte har Silverlight installerat kommer Easymeet att uppmärksamma dig på detta.

När Silverlight är installerat klickar du på ikonen för PC-användare. Du får då upp en inloggningsruta. Ditt användarnamn är ditt personnummer med 12 siffror utan bindestreck. Till exempel 196509082182. Det är allt som krävs för att logga in!

Nu är du inne och kan se dagordningens olika punkter där dokument med mera finns kopplade till varje dagordningspunkt. Du kan göra anteckningar som sparas som små minnesikoner i dokumentet, skriva på frihand direkt i dokumentet, markera text och så vidare.

I mötessystemet kan du även redan nu begära ordet om du vet att du vill gå upp i plenum på förbundsmötet.

På själva mötet kommer alla delegater att få låna en Ipad där allt det du antecknat tidigare finns åtkomligt.

Om du har en Ipad

Om du använder en egen Ipad i stället för PC går du till samma sida som ovan men trycker på Ipad-inloggningen. Då kommer du till App-store och kan ladda ned appen Easymeet. När den är nedladdad går du till ”inställningar” och scrollar ner i menyn till vänster tills du kommer till ”Easymeet”. Klicka och byt server till ”kongress.easymeet.se” och byt id till 4532. Lämna inställningsmenyn, starta appen och logga in med ditt personnummer precis som beskrivits ovan.

På plats på förbundsmötet i Gävle får alla deltagare låna en Ipad som är kopplad direkt till Easymeets servrar (dock inte till internet). Via detta hjälpmedel kommer vi att sköta mötesteknik, omröstningar med mera. Du kommer alltså inte använda din privata Ipad, laptop eller liknande under själva mötet.

Brandvägg

För att Easymeet ska kunna fungera som måste brandväggen vara öppen på de portar Easymeet behöver använda. Det syns direkt vid inloggningssidan. Får du en grön fyrkant längst upp till höger så har Easymeet kontakt med servern Se nedan. Är rutan röd så hindrar brandväggen kommunikationen.

Kontakta IT-enheten och be dem öppna port 4532 så Easymeet kommer åt servern. Om de har fortsatta problem så be IT-enheten kontakta Jon Barrios på 0708720682.

Frågor?

Frågor mejlar du till christian.orjestal@vision.se eller leif.hansson@vision.se. Ange ditt telefonnummer och andra kontaktuppgifter i mejlet. Vi ses i Gävle!

Nyheter

Medicinska sekreterare kräver bättre villkor

Medicinska sekreterare får vården att rulla, men de är för få. Lön och arbetsvillkor behöver förbättras för att locka fler till yrket. Det visar den rapport om medicinska sekreterare i Norden som Vision genomfört.  för 12 dagar sedan

Eva-Lotta Nilsson, förhandlingschef på Vision

Vägen till friskare arbetsplatser går genom samverkan

Hög sjukfrånvaro är negativ för alla. Det innebär sämre livskvalitet för medarbetare och förlorade kompetenser och ökade kostnader för arbetsgivare. Nu finns en ny vägledning som ska underlätta arbetet i centrala samverkansgrupper och skyddskommittéer. Vägledningen innehåller bland annat framgångsfaktorer och förslag på en arbetsprocess för att hitta en väg till friskare arbetsplatser.  2019-10-04

Digitala årsmötet - så går det till

Om en månad är det dags för Visions första helt digitaliserade årsmöte. Årsmötets processledare Kajsa Qvist berättar hur det kommer att gå till.  2019-09-06

Vision ställer sig bakom FFF:s krav

Klimatet är en facklig fråga, idag och alla andra dagar. Vision är en Fair union och har haft fokus på hållbarhet sedan länge. Vi vet att vi måste jobba tillsammans, både arbetsgivare, fackförbund, politiker och medborgare, för att möjliggöra en grön omställning - en #JustTransition. Därför ställer vi oss självklart bakom FFF:s fyra krav och uppmanar andra att göra detsamma!  2019-09-27

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb