×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Madeleine Nilsson och hennes nätverkskolleger hjälper varandra att få syn på stoppklossar på sina respektive förvaltningar. Foto: Anna Rehnberg.

    Madeleine Nilsson och hennes nätverkskolleger hjälper varandra att få syn på stoppklossar på sina respektive förvaltningar. Foto: Anna Rehnberg.

Utvecklare behöver ses

2019-09-23

Tidningen Vision nr 6 2019. Verksamhetsutvecklare, processledare, strateg. De spretande titlarna till trots har innehavarna mycket gemensamt – och de behöver träffas för att utbyta kunskap och erfarenheter.

Det gör de nu i Mölndal, i stadens nya nätverk för kommunala stödfunktioner på stabsnivå.

– Vi är en eller två, på sin höjd tre, på varje förvaltning. Sakfrågorna skiljer oss åt men det vi gör i vardagen är väldigt lika. Det handlar om processer, om att beskriva och förbättra ärendens gång genom förvaltningen och om workshopledning, säger Madeleine Nilsson, som själv är utvecklingsledare på social- och arbetsmarknadsförvaltningen.

Upprinnelsen till nätverket, som än så länge har 13 medlemmar, var ett möte där några av dem upptäckte att de visste olika mycket om stadens projektverktyg. Vissa hade varit med och utvecklat verktyget medan andra inte hade en aning om att det fanns.

Sedan början av året träffas de nu ungefär en gång var åttonde vecka. Kommunikationen mellan utvecklarfunktionerna på de olika förvaltningarna har ökat.

– I den här typen av roll är man ofta lite ensam. Att då få möjlighet att bolla frågor med andra i samma sits kan betyda allt. Dessutom är det ett fantastiskt nätverk att komma in i som ny. Det ger en bra introduktion i staden, säger Madeleine Nilsson.

Artiklar

Till arkivet

Tipsa oss!

Vad vill du läsa om i Tidningen Vision? Kontakta oss på redaktionen.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb