×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Sara Roxell. Foto: Lasse Nilsson.

    Sara Roxell. Foto: Lasse Nilsson.

Trögt rekrytera enhetschefer inom socialtjänsten

2019-09-23

Tidningen Vision nr 6 2019. Generellt sett har det blivit lättare att rekrytera personal till socialtjänsten. Det visar Visions senaste Socialchefsrapport, som bygger på svar från 148 socialchefer runt om i landet.

Andelen socialchefer som uppger att de har svårt att få tag i personal har sedan förra året sjunkit från 53 till 44 procent.

Men det är fortfarande tufft för arbetsgivarna att hitta personal att anställa. Särskilt första linjens chefer med rätt kompetens och tidigare chefserfarenhet.

Allra mest problematiskt är det att finna kandidater till enhetschefstjänster inom den sociala barn- och ungdomsvården. Hela 70 procent av arbetsgivarna uppger att det är svårt. Även chefer inom missbruksvård och ekonomiskt bistånd är mycket eftertraktade.

– Cheferna har en tuff arbetssituation. De har många medarbetare, för mycket administration och otillräckligt IT-stöd. Det är hög tid att deras förutsättningar uppmärksammas och åtgärdas. Chefsrollen inom socialtjänsten skulle behöva renodlas till att bli mer av ett ledarskapsuppdrag, säger Sara Roxell, socialpolitisk strateg på Vision.

Andra grupper som också är en utmaning att rekrytera är socialsekreterare till den ­sociala barn- och ungdomsvården. Hela 65 procent av arbetsgivarna anger att det är svårt. Även socialsekreterare som arbetar med funktionshinder är svårfångade, men jämfört med tidigare år har det blivit något lättare.

Rapporten visar också att behovet av inhyrda konsulter är fortsatt stort, trots att man i många kommuner haft ambitionen att minska användningen. Hela 75 procent uppger att de hyrt in konsulter för att klara personalförsörjningen, vilket betyder att ingen förändring skett sedan förra året.

Artiklar

Till arkivet

Tipsa oss!

Vad vill du läsa om i Tidningen Vision? Kontakta oss på redaktionen.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb