×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Fridays For Future är en folkrörelse av unga som strejkar för klimatet.
Målet är att politikerna ska se till att Sverige håller sig under 1,5 graders global uppvärmning. Foto: Mostphotos.

    Fridays For Future är en folkrörelse av unga som strejkar för klimatet. Målet är att politikerna ska se till att Sverige håller sig under 1,5 graders global uppvärmning. Foto: Mostphotos.

”Strejk är inte rätt verktyg”

2019-09-23

Tidningen Vision nr 6 2019. Greta Thunberg och organisationen Fridays For Future uppmanade nyligen facken att strejka för klimatet den 27 september. Men Intresset har varit svalt.

Förbundsordförande Veronica Magnusson förklarar varför Vision inte uppmanar sina medlemmar att strejka:

– Det främsta skälet är att vi tycker att våra medlemmar ska göra skillnad på arbetsplatsen. Strejk är inte rätt verktyg. Det här är ingen konfliktfråga med arbetsgivaren.

Fridays For Future har ett fantastiskt engagemang och de har verkligen fått fackliga organisationer att fundera på vad vi kan göra.

Vad kan man som medlem eller förtroendevald göra?

– Helst skulle klimatfrågan vara en stående punkt på arbetsplatsträffarna. Intresseförhandlingar kan föras med arbetsgivaren. Exempelvis kring vilket fika som köps in till arbetsplatsen eller att arbetsgivaren har en klimatmedveten mötes- och resepolicy.

Är klimatfrågan verkligen den viktigaste frågan? Är det inte löner, arbetsmiljö och villkorsfrågor facket ska syssla med?

– Vision är Sveriges femte största fackliga organisation och vi jobbar för att medlemmarna ska få ut så mycket som möjligt av sitt arbetsliv. Vi kommer inte bli en miljöorganisation. Men klimatfrågan kräver enorm omställning och det påverkar oss alla – både privat och på jobbet. Vår uppgift är att se till att Visions medlemmar får schysta förutsättningar för att göra den förändring som krävs.

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Tipsa oss!

Vad vill du läsa om i Tidningen Vision? Kontakta oss på redaktionen.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb