×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Kommuner bör inte släppa kontrollen och ansvaret för viktig infrastruktur till privata bolag, tycker Bo-Göran Johnsson. Foto: Anders Andersson.

    Kommuner bör inte släppa kontrollen och ansvaret för viktig infrastruktur till privata bolag, tycker Bo-Göran Johnsson. Foto: Anders Andersson.

Snart avgörs framtiden för de anställda på Öresundskraft

2019-09-23

Tidningen Vision nr 6 2019. Vara kommunal eller bli privat? Det är ingen lätt fråga för de drygt 100 Visionsmedlemmarna på Öresundskraft. Det borgerliga styret i Helsingborg vill sälja kommunens energibolag. Debatten har varit hård och 14 000 kommuninvånare har skrivit under på att de vill ha en folkomröstning.

– Vi har gjort en enkät bland medlemmarna för att få veta vilket mandat vi har. Bilden är splittrad men vår uppfattning är att övervägande delen vill vara kvar i kommunal regi, säger Bo-Göran Johnsson, kundingenjör, förtroendevald och den som bevakar frågan för klubbstyrelsens räkning.

Han anser själv att bolaget ska vara kommunägt – eftersom det offentliga, enligt honom tar större hänsyn till miljö- och säkerhetsfrågor och till regionens utveckling.

Det tydligaste beskedet från enkäten är att det måste vara intressant att arbeta på Öresundskraft även i framtiden. Bolaget och de anställda måste få fortsätta utvecklas inom exempelvis IT och bredband.

Än så länge är Bo-Göran Johnsson inte orolig för jobben. Men det kan ändras.

– Hos en stor aktör, som Eon, blir vi bara en lokal driftsorganisation och då kommer många tjänster att försvinna. Då måste vi agera, säger han.

Nästa steg är att kommunfullmäktige tar ställning till om och när det ska hållas en folkomröstning. Sverigedemokraterna, som är vågmästare, har sagt att partiet ska rätta sig efter resultatet om över 50 procent av de röstberättigade säger nej till en försäljning.

Artiklar

Till arkivet

Tipsa oss!

Vad vill du läsa om i Tidningen Vision? Kontakta oss på redaktionen.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb