×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Foto: Mostphotos.

    Foto: Mostphotos.

Rekordhögt antal lediga kommunjobb – 26 000 saknas

2019-09-23

Tidningen Vision nr 6 2019. Över en halv miljon anställda behöver rekryteras till välfärdssektorn fram till 2026. Det visar prognoser som Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, har gjort.

Bristen på personal blir allt mer akut. Under andra kvartalet i år hade kommunerna 26 387 vakanser, tjänster som inte var tillsatta, enligt Statistiska centralbyrån. Det kan jämföras med samma kvartal 2013 då antalet vakanser var 10 100.

– Vi vet att det ser ut så här. Våra arbetsgivare säger att anställningsbehovet är större än tillgången på arbetskraft. Det här är en trend som jag tror att vi bara är i början av, säger Agneta Jöhnk, chef på avdelningen för arbetsgivarpolitik på SKL.

Enligt Agneta Jöhnk finns två huvudorsaker till bristen på arbetskraft. Stora pensionsavgångar parallellt med en åldrande befolkning som behöver allt mer äldreomsorg och sjukvård. Ett ökande antal barn och ungdomar gör att även behovet av lärare och personal inom barnomsorgen ökar.

Haninge kommun, söder om Stockholm, hade i slutet av augusti ett 50-tal tjänster vakanta. HR-direktören Gunilla Ejefors Lublin säger att behovet av ny personal är mycket stort.

– Våra kritiska kompetenser är väl samma som i de flesta andra kommuner. Lärare är otroligt svårt, de utbildas inte i den takt som efterfrågas och många som börjar jobba som lärare tröttnar efter något år och börjar jobba i andra yrken, säger hon.

Haninge kommun bygger och har en stor inflyttning. Därför finns också ett stort behov av personal inom byggsektorn som arkitekter, ingenjörer och bygglovshandläggare.

– Vi har också börjat känna av personalbrist inom äldreomsorgen, sjuksköterskor och egentligen alla typer av omsorgspersonal, säger Gunilla Ejefors Lublin.

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Tipsa oss!

Vad vill du läsa om i Tidningen Vision? Kontakta oss på redaktionen.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb