×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Jonas Riedel. Foto: Privat.

    Jonas Riedel. Foto: Privat.

Ny nämnd tar samlat grepp

2019-09-23

Tidningen Vision nr 6 2019. Flera kommuner har skapat särskilda klimatnämnder för att stärka miljö- och klimatarbetet. Först ut var Norrtälje och under året har Sollentuna och Huddinge hakat på.

– Vi har många bra tankar och dokument om miljöarbete. Nämnden ska se till att de goda föresatserna förverkligas och vara ett nav i klimatarbetet, säger Jonas Riedel, kommunalråd (C) och ordförande i klimatnämnden i Sollentuna.

Uppgiften är att planera och samordna det övergripande arbetet med att minska kommunens miljö- och klimatpåverkan. Nämnden skapades vid årsskiftet och mycket är fortfarande nytt, ­konstaterar Jonas Riedel:Vi behöver jobba på ett tag innan vi har hittat våra arbetsformer.

Andra nämnder som tekniknämnden och samhällsbyggnadsnämnden har större muskler och budget. Är inte risken att klimatnämnden blir en lättviktare?

– Om man tittar på ekonomi så är den en liten spelare, men i praktiken så sker klimat- och miljöarbetet normalt i de andra nämnderna och i kommunens bolag. Klimatnämnden arbetar mer strategiskt, vi samlar och utvecklar de miljödokument som finns och samordnar insatser och uppföljningar, säger Jonas Riedel.

En särskild nämnd för att stärka klimatarbetet är en fråga som Centerpartiet har drivit i en rad kommuner. Norrtälje var först ut efter valet 2010, men redan efter ett par år slogs den samman med tekniknämnden för att få större genomslag.

I Huddinge bildades en gemensam klimat- och stadsmiljönämnd vid årsskiftet 2018/2019.

– Vi ville ha en nämnd som ansvarar för alla gröna frågor. Hos oss passar det bra att gifta ihop klimatarbete med stadsmiljöarbete, säger nämndens ordförande Christian Ottosson (C).

Är det en modell du rekommenderar andra?

– Det viktiga är inte hur man organiserar arbetet, utan att man får saker gjorda.

Artiklar

Till arkivet

Tipsa oss!

Vad vill du läsa om i Tidningen Vision? Kontakta oss på redaktionen.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb