×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Anders Bandgren ­Eriksson, brand­inspektör, uppskattar att det nu blir tydliga regler som är lika över hela landet. Foto: Sofia Sabel.

    Anders Bandgren ­Eriksson, brand­inspektör, uppskattar att det nu blir tydliga regler som är lika över hela landet. Foto: Sofia Sabel.

Kris ger bättre betalt – men kräver längre pass

2019-09-23

Tidningen Vision nr 6 2019. Suveränt. Så kan man sammanfatta brandinspektör Anders Bandgren Erikssons syn på det nationella krislägesavtalet som Vision och andra fack inom välfärdssektorn har tecknat med Sveriges Kommuner och Landsting och Sobona.

Efter de omfattande bränderna förra sommaren stod det klart att de befintliga kollektivavtalen var otillräckliga. Det nya krislägesavtalet kan till exempel omfatta större olyckor, naturkatastrofer, bränder, översvämningar, epidemier och terrordåd och berör bland andra räddningstjänstpersonal samt vård- och omsorgspersonal.

Avtalet, som omfattar 800 000 anställda i kommuner och regioner, innebär att anställda vid kris får vara beredda att jobba längre tid än vanligt och kanske även med andra arbetsuppgifter. Kompensationen består av högre ersättning och tydligare regler kring arbetstid, övertid och dygns- och veckovila.

Det nya avtalet är efterlängtat, konstaterar Anders Bandgren Eriksson, brandinspektör och Visionombud på Bohus Räddningstjänstförbund.

– Det har funnits en hel del oklarheter kring övertid, färdtid, transporttid och vilotid. Flera killar och tjejer från oss åkte på storbränderna i norra Sverige förra sommaren och det blev en hel del diskussioner om vad som egentligen gällde. Nu blir det tydligt och lika för alla över hela landet, säger han.

Artiklar

Till arkivet

Tipsa oss!

Vad vill du läsa om i Tidningen Vision? Kontakta oss på redaktionen.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb