×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Christoffer Hernestig. Foto: Privat.

    Christoffer Hernestig. Foto: Privat.

Kan en app göra ­kommunen tryggare?

2019-09-23

Tidningen Vision nr 6 2019. Hallå där, Christoffer Hernestig, hållbarhetsstrateg i Trelleborgs kommun.

– Inte appen i sig, men den gör att vi kommer närmare medborgarna, vilket ger ett bra underlag för vår planering och analyser. Med appen Anmäl hinder kan man rapportera allt från snubbelhål i marken till otrygga platser. Tidigare fick man vänta tills man kom hem för att ringa eller mejla kommunen. Nu snabbas processen upp, det blir en utveckling av demokratin.

Hur gör man en anmälan?

– Först måste du ladda ned appen, sedan beskriver du vad du vill rapportera. På en karta kan du visa vilken geografisk plats det handlar om och ta en bild på det du vill anmäla. Du kan välja om du vill ha återkoppling eller inte.

Är Trelleborgsborna med på noterna?

– Ja, sedan starten i juni har vi fått in 130 anmälningar. En kommuninvånare, som inte hade något att anmärka på, tyckte att det var superbra att vi tagit fram den här tjänsten.

Vad är det för synpunkter som kommer in?

– Vanligast är hinder på gångbanorna eller rötter som fått asfalten att spricka så att det finns snubbelrisk. Många har också synpunkter på att belysningen är trasig eller bristfällig och att bilarna kör för fort.

Kan man inte lika gärna ringa eller mejla kommunen om man har klagomål eller synpunkter?

– Absolut, appen är bara ett kompletterande verktyg. Fördelen är att den är så enkel att använda. Har du mobilen med dig kan du göra en anmälan direkt när du är ute och promenerar och upptäckter något som skulle behövs åtgärdas.

Artiklar

Till arkivet

Christoffer ­Hernestig

Titel: Hållbarhets­strateg.
Arbetsplats: Kommunledningskontoret i Trelleborgs kommun.
Ålder: 31 år.
Bor: Lägenhet i Malmö.
Fritid: Klättra, laga mat och göra utflykter i naturen och till Köpenhamn.
Bästa arbetsredskap: En bra medborgardialog med Trelleborgsborna.

Detta är trygghetsappen

  • Appen ”Anmäl hinder” togs ursprungligen fram av Göteborgs stad, som även fått ett pris för sitt projekt. I Skåne har Sjöbo kommun använt den och delat med sig av sina erfarenheter till Trelleborg där den nu lanseras på bred front.
  • Syftet med appen, som kan laddas ner via App store och Google play, är att underlätta för allmänheten att anmäla otrygga platser och enkelt avhjälpta hinder.
  • Appen utgår från Boverkets föreskrift BFS 2011:13 ”Enkelt avhjälpta hinder”.

Tipsa oss!

Vad vill du läsa om i Tidningen Vision? Kontakta oss på redaktionen.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb