×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • På fredagarna drar Dennis Svensson fram jukeboxen. Eleverna får önska musik. Foto: Anna Rehnberg.

    På fredagarna drar Dennis Svensson fram jukeboxen. Eleverna får önska musik. Foto: Anna Rehnberg.

Hur gjorde du ­kaféet till ­skolans hjärta?

2019-09-23

Tidningen Vision nr 3 2019. Hallå där, Dennis Svensson, skolvärd på Torslandaskolan i Göteborg.

– Kaféet är alltid öppet så att personal och elever möts av kaffe och goda mackor direkt på morgonen. När jag började jobba här för fyra år sedan fick jag fria händer. Jag fixade ägg- och köttbullemackor men öppnade först klockan åtta och det var ju för sent. Nu börjar jag klockan sju och då hinner de flesta stanna till. På eftermiddagarna fixar jag toast och smoothies och på fredagar kanelbullar. Eleverna hjälper till i kaféet i omgångar. På så sätt får de känna sig delaktiga och vara med och bestämma om vad vi ska sälja.

Numera är lärarrummet tomt och alla dricker i stället sitt kaffe hos dig. Vad betyder det för skolan?

– Det blir ett informellt samtal. Här fikar lärare, rektorer, elevassistenter, kurator, vaktmästare, städpersonal och expeditionspersonal tillsammans med eleverna. Det är enkelt att byta några ord i farten. Ibland hamnar ju de elever som är lite skoltrötta i kaféet och då är vi två skolvärdar som alltid har tid en stund. Det är guld värt.

På fredagarna rullar du ut jukeboxen. Det finns pingisbord och på våren strandstolar och högtalare på gården. Och så fixar du karaoke och korv till särskoleeleverna. Hur har du ordnat allt detta?

– För det första har vi en bra skolledning som tycker att det här är viktigt. För det andra har jag sökt medel från fonder för att köpa in grejor. Man får vara lite eldsjäl och ta hjälp av elever och skolpersonal för att det ska bli bra.

Hur ser din egen bakgrund ut?

– Jag jobbade i varvsindustrin som pannbyggare men skadade mig i ryggen. Då började jag i stället att arbeta inom föreningslivet med fotboll och på Kulturhuset. Så småningom fick jag jobb på Götaverken igen. När det blev neddragningar fick jag erbjudande här. Som skolvärd tar jag med mig många erfarenheter från föreningslivet.

Vad är viktigast i ditt jobb?

– Mötet med människorna och att vi har en rolig arbetsplats. Sedan är det värdefullt att det finns många vuxna på skolan. I våras öppnade vi upp kaféet också på loven för att eleverna ska ha en plats att samlas på. Det finns alltid någon att prata med här och det betyder mycket för eleverna.

Carina H Ahnstedt

redaktionen@vision.se

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Fakta

Dennis ­Svensson
Ålder: 63 år.
Arbetsplats: Tors­landaskolan, Göteborg.
Familj: Fru, dotter och barnbarn.
Intresse: Fotboll och föreningsliv. Är revisor i Lindholmens BK och medlem i Gamla Lindholmspojkar.

Skapar trygghet och positivt klimat
Skolvärdar eller skolvärdinnor arbetar med att stötta elever och skolpersonal inne på skolan och på skolgården. Deras arbetsuppgifter kan se olika ut men innebär att skapa ett positivt klimat på skolan, öka tryggheten och förebygga mobbning. På vissa skolor är skolvärden också närvarocoach eller studiehandledare. Utbildningsbakgrunden varierar men innefattar oftast någon form av pedagogisk eller eftergymnasial utbildning.

Tipsa oss!

Vad vill du läsa om i Tidningen Vision? Kontakta oss på redaktionen.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb