×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Johan Sundman. Foto: Privat.

    Johan Sundman. Foto: Privat.

Hanterar 6 000 elsparkcyklar

2019-09-23

Tidningen Vision nr 6 2019. Hallå där, Johan Sundman, projektledare på trafikkontoret i Stockholms stad, som fått 6 000 elsparkscyklar och kontakter med sex uthyrningsföretag på sitt bord.

Ägnar du mycket tid åt elsparkcyklarna?

– Ja, en hel del. Det finns en tydlig vilja från politikerna att detta är något bra för medborgarna. Men de ser också att det finns problem och vår uppgift är att hantera dem så gott det går.

Vad är det för problem?

– Att elsparkcyklarna ställs lite här och där. Men vi har fått till en riktigt bra överenskommelse som går ut på att uthyrningsföretagen ska flytta cyklarna högst två timmar efter att vi sagt till att de står felparkerade.

Är det många som hör av sig?

– Ja, folk messar och mejlar till vår synpunktsportal. Just nu är det 25 procent beröm och 75 procent klagomål. Man klagar både på hur fordonen parkeras och hur de körs. Fast det senare är en polisiär fråga.

Vad tycker du själv?

– Jag har bara provkört men jag vet många som använder elsparkcykel för att ta sig den sista biten till jobbet. De är ett jättebra komplement till kollektivtrafiken och kan göra buss- och t-baneresor mer attraktiva.

Ser du några användningsområden i jobbet för stadens anställda?

– Ja, definitivt – under sommarhalvåret och om du inte har mer bagage än en ryggsäck. Till exempel inom hemtjänsten som ofta har problem att hitta parkering för sina bilar.

Artiklar

Till arkivet

Tipsa oss!

Vad vill du läsa om i Tidningen Vision? Kontakta oss på redaktionen.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb