×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • För Angelica Grosser är det viktigaste att en ny ägare tar vara på kompetensen inom företaget. Foto: Anders Andersson.

    För Angelica Grosser är det viktigaste att en ny ägare tar vara på kompetensen inom företaget. Foto: Anders Andersson.

Folket röstar om hennes jobb på Öresundskraft

2019-09-23

Tidningen Vision nr 6 2019. Det borgerliga styret i Helsingborg vill sälja energibolaget Örsundskraft. Debatten har varit hård och 14 000 personer har skrivit under på att de vill ha en folkomröstning.

En enkät som den lokala klubbstyrelsen i Vision har gjort bland de drygt 100 medlemmarna visar en splittrad bild, men uppfattningen är att de flesta vill vara kvar i kommunal regi.

– I dag har vi en bra samverkan med arbetsgivaren och goda möjligheter att utvecklas. Det hoppas jag kommunen har i åtanke vid en försäljning, säger Angelica Grosser, handläggare och arbetsplatsombud för Vision.

Kommunalrådet Lars Thunberg (KD) säger till SVT att han tycker att det är fel att folkomrösta i en så komplicerad fråga. Angelica Grosser vill absolut ha en folkomröstning.

– Detta påverkar hela staden. Om man följer Helsingborg dagblads artiklar från början finns alla möjligheter att skaffa sig en egen uppfattning, säger hon.

Än så länge är hon inte orolig för jobben. Det är inte Bo-Göran Johnsson, ledamot i klubbstyrelsen och den som bevakar frågan för medlemmarnas räkning, heller. Men det kan ändras.

– Hos en stor aktör blir vi bara en lokal driftsorganisation och då kommer många tjänster att försvinna, framför allt på administrations- och ledningssidan.

Nästa steg är att kommunfullmäktige tar ställning till om och när det ska hållas en folkomröstning. Sverigedemokraterna, som är vågmästare, har sagt att partiet ska rätta sig efter resultatet i en sådan om över 50 procent av de röstberättigade säger nej till en försäljning.

Artiklar

Till arkivet

Tipsa oss!

Vad vill du läsa om i Tidningen Vision? Kontakta oss på redaktionen.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb