×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Foto: Lasse Nilsson.

    Foto: Lasse Nilsson.

Det är aldrig försent att hitta en gammal vän

2019-09-23

Tidningen Vision nr 6 2019. "Jag skulle så gärna vilja hitta en kille som jag kilade stadigt med för femtio år sedan. Men han hette Karlsson, så det går ju inte att googla på”. Kvinnan framför mig skrattar ursäktande.

”Gamla människan, googla på en gammal ungdomskärlek! Med ett av Sveriges vanligaste namn, så dumt.”

Men jag tycker inte det är dumt. Jag tycker det är fantastiskt.

Vi befinner oss på en skriv-ditt-liv-kurs och den här kvinnan har haft det tufft på senare år. Men i samma sekund som hon närmast flickaktigt berättar om den här tokiga Karlsson-googlingen, så är det som om all sorg faller av.

”Kan du berätta mer om honom?” säger jag. För nu är vi något på spåren. Det ser jag på henne. En spännande berättelse som ger liv till hennes ögon.

”Vet du var han bodde? Vilka kompisar hade han? Hade någon av dem ett ovanligt namn?”

Nästa morgon skickar jag ett sms till henne. ”Kan det vara den här mannen?”
”Ja! Det är han!”

Jag blir lika lycklig varje gång jag kan hjälpa någon. Det finns så starka, vackra berättelser i varje människa.

En man sa till mig att han alltid ångrat att han aldrig berättat för sin ungdoms­kärlek att han älskade henne. Kriget gjorde att de skildes åt. Nu hade det gått ett helt liv.

”Det är inte för sent än”, sa jag.

Med hjälp av en journalistkompis fick jag fram tre tänkbara namn och telefonnummer.

Några veckor senare fick jag ett mail på småknagglig svenska:

”Tussen tack Hillevi. Jag har hittat den kvinnan som jag berättade för dig. Jag skickade en sms till henne men jag hoppades inte så mycket att jag ska få nån svar. Dagen därpå kom en sms och när jag såg att hon har skrivit till mig så trodde jag inte på mina ögon. Hon tackade mig att jag inte glömt henne efter 35 år och hon har nästan gråtit när hon har läst min sms. Nu hoppas jag att vi ska träffa kanske en dag. Om jag vågar så skulle jag bjuda henne här i Sverige. Jag önskar att träffa dig också en dag att vi dricker en kaffe tillsammans. Jag ska ha på mig vackra minne om dig.”

Visst är det fint? Jag blir alldeles varm i hjärtat.

Och vem vet, din ungdomsvän kanske också bara finns en googling bort?

Hillevi Wahl

Artiklar

Till arkivet

Tipsa oss!

Vad vill du läsa om i Tidningen Vision? Kontakta oss på redaktionen.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb