×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Annica Gren håller i en lägerverksamhet där ett 70-tal unga träffas. Själv spelar hon inte så mycket datorspel. Foto: Sofia Sabel.

    Annica Gren håller i en lägerverksamhet där ett 70-tal unga träffas. Själv spelar hon inte så mycket datorspel. Foto: Sofia Sabel.

Datorspelsklubb för hemmasittare

2019-09-23

Tidningen Vision nr 6 2019. I Göteborgs stad finns en unik verksamhet för datorspelsintresserade ungdomar med diagnoser inom autismspektrat. Här får de hjälp att bryta sin isolering och möta andra med samma intresse. Annica Gren samordnar träffarna.

Varför har ni startat en datorspelsklubb för hemmasittare?

– De som deltar i vår verksamhet är unga som tycker att det inte är någon idé att prata med andra eftersom få personer runt dem i verkliga livet delar deras intressen. Här får de chansen att träffa andra med samma intresse. Då börjar de öppna upp och det ger sedan ringar på vattnet. Barnen börjar ofta ställa frågor kring ett ämne som de undrar över, till exempel hur man gör för att jobba med något som har med spelande att göra eller hur man kommer in på ett gymnasium med den inriktningen. Men det är inget vi som jobbar här tar initiativ till att prata om. Det är ungdomarna själva som för det på tal.

Vilken betydelse har spelklubben?

– Det här är unga vars föräldrar berättar att många av dem nästan aldrig lämnar sina rum. När de kommer hit första gången är de oftast motsträviga, men när de märker att det finns andra här som gillar samma saker som de gör börjar de ta kontakt. Föräldrarna berättar att träffarna ofta är den enda ljusglimten i deras barns liv.

Vad gör ni på träffarna?

– Vi spelar. Sedan äter vi. Det är inget tvång att sitta tillsammans med de andra men de flesta väljer att göra det ändå, trots att alla har svårt med sociala kontakter. Medan vi äter pratar spelledarna, som är de som håller i träffarna, om hur de gått när de spelat. Efter det kan det hända att några av de unga och spelledarna går en Pokémon-promenad eller spelar lite pingis. Efter en tid, när gruppen utvecklats, kanske vi gör ett studiebesök på Nintendo i Kungsbacka eller åker till en science fiction-bokhandel tillsammans.

Vad är tanken bakom upplägget?

– Att de unga ska ha det jäkligt gott. Vi ställer inga stora krav och har få regler, här får de koppla av och vara sig själva. Då mår de bättre och är hur sköna och goa som helst.

Artiklar

Till arkivet

Tipsa oss!

Vad vill du läsa om i Tidningen Vision? Kontakta oss på redaktionen.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb